Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Belgia..Jak jest? Jak sobie poradzić?

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 19 lat, za 4 msc kończę szkołę i planuje z kolezanką wyjechać do Belgii. Jej tata ma pomoc nam załatwić tam pracę, i mam tu na mysli sprzątanie mieszkań/biur, albo praca przy produkcji (chyba tak to nazywają) wiem że jest ciężko, że haruje sie po kilkanaście godzin czasami. Ale chciałam zapytać czy bez znajmości języka w takich miejscach sobię poradzę?. znam tylko niemiecki, nie na poziomie zaawansowanym ale często bywałam w Niemczech i potrafię sie dogadać. Druga sprawa, jak wygląda życie tam? Są jakieś różnice między Polską a Belgią? Kultura, jedzenie, zwyczaje. Nigdy tam nie byłam, a jestem bardzo ciekawa. I trzecia sprawa, będziemy w innej miejscowości niż ojciec kolezanki, tzn pracować, i chciałam się dowiedziec jak można wynająć tam pokoj/male mieszkanie. Czy da się szukać już teraz przez internet?I czy na miejscu jest ciężko? Jakie sa koszty wynajmu? Ile wynoszą tam średnie rachunki za media? Na początku pobytu będziemy mieszkać z nim, ale planujemy wynająć coś w miejscu pracy. Z góry dziekuję za odpowiedź na wszystkie 3 pytania :)

Gość gość
jako cichodajka niezly szmal;-)