Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy podajecie dzieciom mleko przed spaniem?

Polecane posty

Gość gość

wiem, że na doroslych działa i pomaga w zasypianiu, na dzieci też? :)

Gość gość
moj synek pije ale nie wiedzialam ze to jakos dziala na zasypianie- u niego chyba nie :) Ma 2 latka i niedawno zrezygnowalam z mm i butli, wiec teraz wypija szklanke mleka krowiego przed snem (obowiazkowo przez slomke ;)

Gość gość
Podawałam do wieku wczesnoprzedszkolnego.

Gość gość
Nie podaje bo moj nie znosi mleka. Jak zje kubek kaszy na dobe czy dwie to jest juz b.duzo nabialu jak na niego. Przy czystym mleku ma w ogole odruch wymiotny. Tak samo dziala na niego kakao czy mleko z miodem. Wiec go nie katuje i nie podaje. A na sen dobrze dziala ****** swieze powietrze. Syn ma 2lata i 9 miesięcy.

Gość gość
podaje ale zawsze pilnuje zeby wyszorowac mu pozniej zeby.

Gość gość
Moja córcia ma 1,5 roku i zasypia zaraz po wypiciu butelki mleka. Jeszcze trochę i będzie trzeba nauczyć ją pić z kubeczka do kolacji. Zobaczymy jak nam to pójdzie. Polecam mojego bloga: www.szczesliwamama.pl

Do świąt mój dwulatek wypijał butelkę mleka do poduszki. Na święta wyjechaliśmy do moich rodziców i zobaczył, że starsza o 2 latka córka mojego brata wypija kakao. Od tej pory co wieczór do mleka dosypujemy Mix Fix Cao - "mamo, ciem ciekoladke Tosi" i koniec ;)

Gość gość
Mój syn 2,5 roku codziennie rano i wieczorem wypija mleko z kawa zbożowa (samego mleka nie ruszy) z kubka.

Gość gość
A później, po butelce na dobranoc nie czyścicie zębów?

No właśnie chyba jeszcze myć ząbki trzeba, my pijemy mix fix cao,cieplutkie i potem szybciej zasypia, ale też nie za dużo, bo w nocy na siusiu jest pobudka ;-)

Gość Zupis
Mój malec nie lubi mleka ale jak je przemycę w postaci kakao dodając np. mix fix to od razu pije - polecam spróbować :D

Gość gość
Moja córcia ma 2 latka i miesiąc. Przed snem wypija 210 mm ,w nocy budzi się o godz.1 więc kolejna butla i około 4:00 rano następna:/

Gość gość
Codziennie kakao z butli, ma 3 lata i będę mu tak dawać tak długo jak zechce, nawet do 18stki:D

Gość gość
Widze ze ppldkie dzieci nie maja nawyku mycia zebow przed spaniem!

Gość gość
Właśnie miałam napisać to samo co poprzedniczka. Dziecku po ostatnim wieczornym posilku powinno sie umyc zeby. Moja corka ma dwa lata i nie pije mleka przed snem,zreszta z karmienia butelka zrezygnowala jak miala roczek,ze slomki pila sporadycznie.

Gość gość
I jeszcze karmienie mlekiem w nocy? Dobrze,ze moje dziecko nie dostawalo mleka i picia w nocy odkad skonczylo pare miesiecy