Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość98

Pomocy

Polecane posty

Gość gość98

Prosiłabym o szybką odpowiedź. 4 tygodnie temu (czyli dwa tygodnie przed okresem, tak mniej więcej, ponieważ okres mam już od kilku lat nieregularny) razem z chłopakiem uprawialiśmy seks. Nie wiem czy do końca można nazwać to seksem, bo wsunął we mnie penisa, trzy razy się poruszył i wyjął, bo uświadomiliśmy sobie, że bez zabezpieczenia żadnych zabaw i to co robiliśmy było głupim posunięciem. Nie było wytrysku. Mija termin pierwszego dnia miesiączki. Moje piersi są tkliwe, sutki również, ale piersi są mięciutkie. Czasami zakłują mnie jajniki. Tydzień temu miałam bardzo obfity śluz, a teraz gdy zaczęły boleć mnie piersi moja pochwa jest bardzo sucha i nie wydziela żadnego śluzu. Żadnych innych objawów nie mam i bardzo się martwię. Czy to może być ciążą?

Gość gość
To cionrza pozamaciczna.

Gość gość
Zgadzam się, to może być ciąża pozamaciczna. Trzymaj się, Andżela.

Gość gość98
Proszę darować sobie takie komentarze.

Gość gość
Proszę dorosnąć.

Gość gość98
To, że pod wpływem emocji doszło do tego, czego bym na trzeźwy umysł nie zrobiła nie znaczy, że jestem niedojrzałą osobą. Każdemu się zdarza. A ja prosiłam tylko o normalną odpowiedź.

Gość gość
- nie było wytrysku, nawet w tobie nie skończył, nawet się nie rozkręcił - ok 2 tygodnie przed @ czyli dni niepłodne - tydzień temu obfity śluz - bo miałaś dni niepłodne :o I ty pytasz o to czy możesz być w ciąży? :o Biologii się uczyłaś? Podstawowe wiadomości nt swojej fizjologii masz? Jesteś kobietą, chodzisz do ginekologa, interesujesz się swoim ciałem, cyklem miesiączkowym? Szansa na to, że jesteś w ciąży jest praktycznie zerowa.

Gość gość98
Ale jednak jest. Dlatego się pytam. Bo chciałabym się w miare możliwości waszymi komentarzami uspokoić. Nie wiem jak działa mój cykl ponieważ mam nieregularne, raz okres spóźnił mi się miesiąc. Byłam z tym u ginekologa i stwierdził zespół policystycznych jajników... Dziękuję za kom.

Gość gość
Czyli chodzi Ci tylko o to, aby każdy Ci pisał "nie, nie jesteś w ciązy" i to Cię uspokoi. Zgłoś się di innego ginekologa, który Cię przebada i ustali przyczynę tak nieregularnych okresów, myślałaś nad tab antykoncepcyjnymi?

Gość gość98
Nawet nie chodzi o to, żeby każdy mi posłał, że nie jestem. Po prostu chciałam poczytać, dowiedzieć się. Bo nawet jeżeli jestem to pisząc to tu jestem spokojniejsza. Tak brałam tabletki antykoncepcyjne, ale tylko dla uregulowania miesiączki. Jednak okazało się, że podane leki powodowały u mnie straszne bóle przed okresem, czasami przez to poruszać się nie mogłam.

Gość gość
Szansa zerowa. Musiałaś mieć źle dobrane tabletki, normalnie one łagodzą bóle miesiączkowe, a nie je nasilają. Znajdź dobrego gina, bo się nie pozbierasz za kilka lat z takimi zaburzeniami.

Gość gość98
A wymienione objawy o ciąży nie świadczą? Podczas ciąży ma się twarde piersi czy zależy to od organizmu? Dziękuję za pomoc. Właśnie byłam dwa tygodnie temu u ginekologia, robiła mi usg. Stwierdziła, że "jest wszystko okej" i rzuciła wszystkim nawet nie wdawała się w szczegóły. Pytałam ją o wszystko, ale odpowiedź była taka, że mam się tymi nieregularnymi miesiączkami nie przejmować.:-)

Gość gość
Tak na przyszłość - staraj się tytułować temat adekatniej do sytucji, bo tematów "pomocy" jest 100000, a nie każdego ten temat może zainteresować :) x nieregularnymi miesiączkami nie przejmować - dlatego dobre są sugestie, abyś zmieniła ginekologa. Moim zdaniem też miałaś źle dobrane tabletki, bo one powinny koić ból, a nie go wzmacniać. Czy przed przepisaniem tab miałaś robione jakieś badania? Warto tematem regularności miesiączek się zainteresować. x Jeżeli chodzi o objawy, które napisałaś to rzeczywiście mogą się one pojawić podczas ciąży, ale nie muszą - nie ma tu jednoznacznej odpowiedzi. Możesz zrobić test ciążowy, który potwierdzi lub wykluczy ciąże. I serio - posłuchaj rad, idź do innego gin, aby Cię dokładnie przebadał i zlecił jakiąś diagnozę i sposob leczenia.

Gość gość
Temat brzmi pomocy, ale obawiam się, że na twoje problemy autorko to tylko lekarz od głowy pomoże:/ Zanim zaczniesz się bzykać to dowiedz się czegokolwiek na ten temat, a potem się bzykaj. A jak piłaś to się nie bzykaj:P

Gość gość98
Przed przepisaniem tabletek miałam robione usg gdzie wykryto u mnie pęcherzyki i miałam robione badanie krwi, które wykazało podwyższoną ilość hormonu. (Zespół policystycznych jajników). Przepisała mi tabletki, okres miałam wtedy regularny jednak tak bardzo się z nim męczyłam, że przez tydzień leżałam, zwijałam się z bólu i płakałam. Zmienię ginekologa i pójdę po test ciążowy.

Gość gość
Powodzenia :)

Gość gość
gość dziś Temat brzmi pomocy, ale obawiam się, że na twoje problemy autorko to tylko lekarz od głowy pomoże:/ Zanim zaczniesz się bzykać to dowiedz się czegokolwiek na ten temat, a potem się bzykaj. A jak piłaś to się nie bzykaj Kiedy ktoś jest pod wpływem alkoholu raczej nie będzie myślał o konsekwencjach, a nawet przestaną dla niego istnieć.

Gość gość98
No bo kiedy miałam się wszystkiego o moim ciele dowiedzieć, kiedy gin stwierdził, "że to ciężka sytuacja". Szukałam i czytałam wszystko na forach, stronach itp. I zawsze było inne zdanie.

Gość gość
Hej, dlatego też warto wyregulować swój cykl, wtedy będziesz o swoim ciele wiedzieć dużo - kiedy są dni płodne, kiedy możesz spodziewać się miesiączki, ile ona trwa itd. Regularny cykl z pewnością też ułatwi planowane zajście w ciążę. Znajdź dobrego ginekologa, który Cię wysłucha, przebada, postawi diagnozę. Zainteresuje się tematem.

Gość gość98
Podczas tego pseudo stosunku przrywanego miałam biały gęsty śluz.

Gość gość
gość98 dziś Podczas tego pseudo stosunku przrywanego miałam biały gęsty śluz. xx YHY idź po test, nic wiecej nie podpowiemy. Tylko uważaj, bo na dworze bardzo zimno, wiec cieplo sie ubierz :D

Gość gość98
Dobrze, dziękuję.:-)