Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość wiola

Która mama schudła 30 kg ?

Polecane posty

Gość gość wiola

Jak się do tego zabieralyscie ??

Gość gość
Ja schudłam 15 kg, po ciazy zostalo mi w organizmie duzo wody i ją szybko stracilam. Krotko po porodzie mialam wstręt do jedzenia, nie jadlam praktycznie nic ( nie polecam naśladownictwa, po prostu piszę jak to bylo ze mną ) w jakieś 4 miesiące po porodzie wciaz niewiele jedzac i nie ćwicząc w ogole doszlam do wagi sprzed ciazy ( 50 kg ) cwiczyc zaczynam teraz , kiedy dziecko ma juz 1,5 roku :) chyba wczesniej po prostu mi sie nie chcialo. Robie skalpel chodakowskiej i wydaje mi sie, ze te cwiczenia są bardzo dobre i skuteczne, ale bardziej na wymodelowanie sylwetki niz na schudnięcie

Gość gość
moja przyjaciolka schudla 27kg wiec blisko tego o co pytasz. To nie byly ciazowe kilogramy tylko po leczeniu tarczycy. Nie pomagaly jej zadne diety. Poszla do dietetyka, dostala rozpisany jadlospis na 4 tyg (5 potraw dziennie) pozniej miala to powtarzac. Chudla srednio 1.5kg tygodniowo. Jak juz zeszla w dol o jakies 20kg to zaczela cwiczyc (wczesniej bala sie o stawy), teraz jest juz chyba 6 mcy po diecie i waga stoi w miejscu. Nie ma efektu jojo, ale pilnuje sie mniej wiecej zeby przestrzegac zalecen typu 5 posilkow dziennie, picie godzine przed/po posilku nigdy w trakcie, wiecej nie pamietam :) Jesli jestes z woj lubelskiego moge dac namiary na dietetyka, aczkolwiek jak poczytasz opinie w necie to napewno sama znajdziesz dobrego. Przyznam ze to wymagalo od niej samodyscypliny na najwyzszym poziomie ale patrzac na efekt bylo warto. Powodzenia