Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wirus HPV w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam chcialam zapytac czy ktoras z kobiet miala to paskudztwo... mam ochydne krostki wygladajace jak kurzajki w miejscu intymnym bardzo zle sie z tym czuje dostalam od lekarza condyline do smarowania ale po jakim czasie moga zniknac

Gość gość
Dostałaś tylko maść i tyle? sam stwierdził że to HPV? A badania?!

Gość gość
przeciez napisalam ze lekarz mi stwierdzil ;) i condyline to nie jest masc

Gość gość
Ty sie modl, zeby dziecku nic nie bylo, a nie martwisz sie wygladem tego syfu. Poza tym maz tez powienien sie przebadac.

Gość niebieskakarolcia
A lekarz orzeszedl nad tym do pozadku dziennego? Przy HPV nawet mozna poronic, bo ze dziecko moze urodzic sie z wadami to chyba ci powiedzial. Pogoogluj sobie troche i moze zmien lekarza jak do tego podchodzi tak lekko.

Gość gość
"Dobrą wiadomością dla przyszłych mam, które mają wirusa HPV jest fakt, iż żadne badania nie wykazały związku pomiędzy wirusem brodawczaka ludzkiego a poronieniem, porodem przedwczesnym lub innymi powikłaniami ciążowymi. Ponadto ryzyko przeniesienia wirusa na dziecko jest bardzo niskie. Jeśli ciężarna ma typ wirusa HPV zwiększający ryzyko raka szyjki macicy, lekarz monitoruje jej stan w czasie ciąży, by w porę wykryć ewentualne zmiany tkanki szyjki macicy. Prawdopodobieństwo nieprawidłowości jest większe w ciąży, ale lekarz może zdecydować się na odłożenie leczenia, gdyż może ono doprowadzić do porodu przedwczesnego. Jeżeli u ciężarnej obecne są brodawki narządów płciowych, w czasie kolejnych badań lekarz sprawdza, czy nie powiększają się. Zmiany hormonalne u ciężarnych mogą bowiem powodować rozmnażanie się brodawek oraz ich powiększanie. Czasami brodawki krwawią. W zależności od postaci zmian lekarz może przełożyć ich leczenie na okres po porodzie. Jeśli jednak brodawki są tak duże, że mogłyby utrudniać przeciśnięcie się dziecka przez pochwę, może zajść konieczność usunięcia ich przed porodem."

Gość niebieskakarolcia
Powiedz to mojej kolezance, ktora poronila 2 ciaze przez HPV.