Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy siostrze nalezy się kosiniakowe prosze o pomoc i info

Polecane posty

Gość gość

Witam.synek siostry ma w tej chwili 3mc,wiem ze jest to swiadczenie dla dzieci takze tych ur w 2015 do ktoregos tygodnia.ona nie pracuje jest zarejestrowana w up.jej partner nie jest zarejestrowany w up i pracuje"na czarno"-należy jej sie to świadczenie?ktos cos wie na ten temat??będę wdzięczna za odpowiedzi;)

Gość gość
Zobaczysz, że za chwilę będą tu odpisywać osoby, że dostanie i drudzy, że nie dostanie. Najlepiej znajdź regulamin przyznawania tych świadczeń albo udaj się do swojego mopsu itd. Tam dostaniesz rzetelne informacje.

Gość gość
Wystarczy trochę pogrzebać w internecie. "„Kosiniakowe”, jak media określiły świadczenie od nazwiska pomysłodawcy, będzie przysługiwać nie tylko rodzicom, których dzieci urodzą się w 2016 r. i w następnych. Zasiłek z tego tytułu będą mogli otrzymać również rodzice, których dzieci urodziły się w 2015 r., jednak w ich przypadku wsparcie będzie obowiązywać do czasu ukończenia przez dziecko pierwszego roku życia. Czytaj więcej: http://www.polskatimes.pl/artykul/9253218,1000-zl-na-dziecko-od-1-stycznia-2016-kosiniakowe-weszlo-w-zycie-komu-przysluguje-nowe-becikowe,id,t.html

Gość gość
dostanie, mojs siostra ma synka 6 msc i jeszcze przez 6 msc bedzie dostawac była juz w gminie złożyc papiery.

Gość gość24
Mam identyczna sytuacje jak Twoja siostra, no miesiac mlodszego synka i nalezy sie nam to swiadczenie. Ja juz zlozylam dokumenty.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość Atisa
Witajcie! Może komuś to pomoze. Urodziłam syna 28.09.15. Ja jestem osobą bezrobotna, zarejestrowana w up. Mój partner prowadzi działalność gospodarczą. Wniosek o kosiniakowe złożyłam 4.01 i dziś tj. 26.01 dostałam pieniążki na konto :-) O dzięki Ci Kosiniaku!

Gość gość
Dzięki Kosiniakowi będziesz w stanie utrzymać swoje dziecko. Rzeczywiście, masz się z czego cieszyć.

Gość Atisa
Dziecka za to nie utrzymam, ale kasa się przyda. Mieć, a nie mieć 1000 zł, to znaczna różnica.

Gość gość
i na takich darmozjadów mamy płacić ona nie pracowała przed ciążą, facet robi na czarno czyli do kasy państwa nie płacą nic. A dostanie kosinaikowe, becikowe, dodatek 500 zł. Z czego? z moich podatków!

Gość gość
dokładnei tez o tym pomyślałam, a żal im duuuupę ściską ze ja pomomo wysokich zarobków dostanę 500 zł na drugie dziecko! Kurde! ale ja płacę dużo większe podatki!

Gość Atisa
Ja podatków nie płacę, ale moi rodzice przez 50 lat płacili i to nie małą kasę,nigdy nie korzystali z tego typu świadczeń bo nie było czegoś takiego za "ich czasów" Mój partner płaci podatko i to nie małe. Podatki płacimy wszyscy codziennie, robiąc zakupy płacąc rachunki. Cieszę się że matki mogą skorzystać z takiej pomocy jak Kosiniakowe a w przyszłości 500 zł na dziecko. Mentalność Polaków jest w tej kwestii słaba, zazdrość ze ktoś dostaje a ty nie jest normą. Jeszcze głosy że patologia będzie się mnożyć i szerzyć, no ludzie, dajcie spokój. Trochę optymizmu.

Gość gość
to nie zazdrość a zwykłą niesprawiedliwość! nie powinnaś dostać ani grosza! jak twój facet płaci podatki skoro pracuje na czarno? a argument z rodzicami jest śmieszny! to że ono płacili podatki to mają teraz emeryturę! co mają twoja nieudolność do tego? jedyne na co było cie stać to wleźć facetowi do łóżka, ani roboty, ani slubu, pewnie studiów też zadnych nie masz. Zrobiła dzieciaka i niech teraz panstwo da!

Gość gość
Mentalność Polaków jest w tej kwestii słaba, zazdrość ze ktoś dostaje a ty nie jest normą. x a czego ja mam ci niby zazdrościć? pasożytowania?

Gość gość
No i kolejna kretynska nazwa dla kolejnego kretynskiego zasiłku dla biednych,,,, albo cwanych. Teraz jedni i drudzy będą się slinic na widok kasy która im da państwo wyciągając z kieszeni tych, którym chciało się cis w życiu osiągnąć

Gość Atisa
Co ty taka wykształcona, i zarobiona a osób piszących nie rozróżniamy? Ty napewno w swoim życiu wiele osiągnęłas, no wiesz nie każdy jest tak wspaniały. Studia napewno skonczylas i pracujesz w swoim zawodzie....za najniższą krajową i puszysz się jak paw ze taka inteligencja z Ciebie emanuje, a słoma z butów i z moralnego kapelusza Ci wystaje. Obora inteligencka, zazdrosnica i koleżanka posłanki Pawłowicz. Akysz zła energio, precz. Twoje posty naładowane są złą energią, chyba dlatego Cię facet zdradza. Współczuję... Bierzemy Kosiniakowe koleżanki, i wszystkie dodatki jakie się da :-) Niech szlag trafia "wykształciuchów", hahahahaha

Gość gość
atisa..no u ciebie w poscie nie ma w ogole jadu i strasznie wielki poziom reprezentujesz, :O "niewykszatlciuchu" :O

Gość Atisa
No cóż, karma wrócić musiała do Ciebie. Innego wyjścia nie miałam. Co dajesz to dostajesz, moja droga! Na studiach nie uczą, używać znaków interpunkcyjnych? W podstawówce tego uczą, to ja niewiem jak ty te studia skonczylas? Oj oj oj, biada nam szarym polaczkom, chroń nas o Wielki Świecie od takich grubianskich ludzi - wykształconych he, he, he

Gość gość
1.chyba mnie z kims pomylilas. (hm, karma do mnie niedlugo wroci, codziennie robie dobre uczynki :P :) 2. widzisz, nie wychowalam sie w Polsce, nie zyje w Polsce i przecinki nie sa mi do zycia potrzebne. 3. wlasnie taki niewykszalcony poziom tu rezprezentujesz- na straganie tez krzyczysz i wyzywasz ? im wiecej postow piszesz, tym coraz bardziej sie ponizasz. 4. "niewykszaltciuchu" zostalo ironicznie napisane,zadrwilam z ciebie -poniewaz, innej osobie zarzucilas "wystajaca slome z butow"- a sama sie zachowujesz jakby sloma z butow ci wystawala..- dlatego napisalam to slowo w cudzyslowie. Szkoda, ze nie zrozumialas....Ale dobrze, ze wiesz co to znaki interpunkcyjne....a poza tym: NIE WIEM pisze sie osobno! Skoro juz tak chcesz pokazac jak umiesz jezyk polski, sama pisz bez bledow! 5. Nie musisz sie juz wiecej produkowac, bo nie bede z toba wiecej dyskutowac. ps. zachowywac sie grubiansko-wyjasnienie: tak zachowuje sie czlowiek, ktory nie ma kultury i oglady. Pasuje do ciebie jak ulal...widac po kazdym poscie. Zegnam. To moj ostani post tutaj.

Gość gość
lenie i pasożyty jedyne co umieją to nogi rozłożyć a potem: niech państwo da. ani szkoły, męża, mieszkania, robota na czarno....ale jej sie nalezy!

Gość gość
1.chyba mnie z kims pomylilas. (hm, karma do mnie niedlugo wroci, codziennie robie dobre uczynki jezyk.gifusmiech.gif 2. widzisz, nie wychowalam sie w Polsce, nie zyje w Polsce i przecinki nie sa mi do zycia potrzebne. 3. wlasnie taki niewykszalcony poziom tu rezprezentujesz- na straganie tez krzyczysz i wyzywasz ? im wiecej postow piszesz, tym coraz bardziej sie ponizasz. 4. "niewykszaltciuchu" zostalo ironicznie napisane,zadrwilam z ciebie -poniewaz, innej osobie zarzucilas "wystajaca slome z butow"- a sama sie zachowujesz jakby sloma z butow ci wystawala..- dlatego napisalam to slowo w cudzyslowie. Szkoda, ze nie zrozumialas....Ale dobrze, ze wiesz co to znaki interpunkcyjne....a poza tym: NIE WIEM pisze sie osobno! Skoro juz tak chcesz pokazac jak umiesz jezyk polski, sama pisz bez bledow! 5. Nie musisz sie juz wiecej produkowac, bo nie bede z toba wiecej dyskutowac. ps. zachowywac sie grubiansko-wyjasnienie: tak zachowuje sie czlowiek, ktory nie ma kultury i oglady. Pasuje do ciebie jak ulal...widac po kazdym poscie. Zegnam. To moj ostani post tutaj. x nie wiem po co się tłumaczysz... taki tuman i tak nic nie zrozumie.

Gość Atisa
Ehh i chyba masz rozdwojenie jaźni. Ale wymyślilas, hahaha W Polsce, nie mieszka a najwięcej ma do powiedzenia w kwestii świadczeń, ot idiotyzm emigracji polskiej. Obyś tu nigdy nie wróciła. Żegnam.

Gość gość
Wy tak się tłuczecie i najeżdżacie jedna na drugą , ta dostanie a ta nie . A to właściwie jakim prawem jak tamta siedziała na dupie i pracowała . Ja uważam , że to rząd okrada nas z pieniędzy a nie obca baba z kafe. Pracujecie za marne grosze a taki poseł czy posłanka , siedzi z dupą i kombinuje jak tu ugrać więcej kaski . Naród się żre ze sobą zamiast wybierać rządzących . Wybraliście pisiorów bo dają 500 zł na dziecko a teraz okazuje się że urzędnicy mogą sobie zdecydować komu dać a komu nie . Ja sama zbieram kasę na emeryturę , jak przysługuje mi coś to biorę , jak mogę iść na zwolnienie to idę ,bo sprawiedliwości nigdy w tej Polsce nie będzie . Na koniec i tak dostaniemy po dupach bo rząd i tak ma nas gdzieś .

Gość gość
A wy baby k***a jebniete jestescie. Emigrantom i brudasa daja 1700zl za to ze u nas sa... a np samotne matki z dziecmi co ?? mieszkania nie dadza, ooo dadza przez rok tysiaka i 500plus. Z tego oplsc mieszkanie i wszystko to jest duzo ? Nasz narod da innym a rodakom ochlapy taka prawda. A ze ktos pracuje na czarno to zle ? Moze ma komornika ? A moze ma rente socjalna 600zl i wyzyj... i dorabia na czarno by zyc normalnie i utrzymac rodzine. Ale co takie swiete krowy wiedza o zyciu jak zawsze. Rodzice dali... a jak by zaczynaly od zera ? U mnie nie bylo bogato w domu... swoje sam osiagnalem ale jak trafi sie sytuacja jak u mnie poprzez instalacje spali sie csly dobytek to pieniadze od panstwa duxo pomagaja przynajmniej tyle...

Gość gość
11:30 co to znaczy brudasa? Nie jest mi żal że ta dostanie, tylko jakim prawem i za co skoro nie pracuje, nie wplaca do wspólnego wora a jej partner pracuje na czarno czyli też nic od siebie nie daje.

Gość gość
gość dziś No właśnie. A jakim prawem ma dostać "brudas", który nawet się tutaj nie urodził, a ciągnie z naszego wora?