Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Wasze 10 miesieczne dzieci...

Polecane posty

Gość gość

... wskazują juz palcem, nasladuja cos (np gotowanie), robią papa i tego typu rzeczy, stoją same bez podparcia? Cos mówią? Typu am am na jedzenie.

Gość gość
Nie. Nic z tych rzeczy.

Gość gość
Moje dziecko miało 10,5 mies jak chodziło a ty się pytasz o pokazywanie palcem :-) już dawno dziecko pokazywać powinno.

Gość gość
Z dziećmi bywa różnie, sama widzę po moim synu. Akurat chodzić nauczył się wcześnie, bo jak miał 9 miesięcy, klaszcze od około 2-3 tygodni, macha na pożegnanie też od ok 2 tygodni, sporadycznie pokazuje palcem. Ogólnie jest dość dobrze rozwinięty na swój wiek. Nasza pediatra powiedziała, że motorycznie jest jakieś 2-3 miesiące do przodu. A ja tęsknię do czasów, gdy tylko jadł, spadł i brudził pieluchy. Teraz wszędzie musi wejść, pomacać, i pogryźć...

Gość gość
Mój nie robi nic z tych rzeczy

Gość gość
moja bedzie miec za pare dni 11 msc. jest wczesniakiem, i pokazuje paluszkiem jak cos chce, papa teraz sie uczy, piatke przybija od 2 msc a kosi łapki od miesiaca umie.

Dzieci rozwijają się w różnym tempie. Mój syn w tym wieku wskazywał palcem, mówił ze zrozumieniem tata, baba, papa i ta(jako tam) naśladował gesty łapania się za głowę, wykonywał gest "papa" na pożegnanie, przebijał "piątkę", ale za to jeszcze nie wstawał i nie raczkował, tylko pełzał.