Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

opieka nad dzieckiem, choroba matki, szkola

Polecane posty

Gość gość

A więc, jestem po rozwodzie. Mieszkam z partnerem 20 km od byłego męża. Córka mieszka ze mną i tutaj chodzi do szkoły. Moi rodzice mieszkają w mieście byłego. Ojciec ma przyznane alimenty, zabiera córka w co drugi weekend, jeden dzień świąt i połowę ferii i wakacji. Łączę się na kręgosłup. Lekarz każe mi jechać do sanatorium na miesiąc. Czy jest możliwość prawnego znudzenia męża do wzięcia na ten czas córki? Musiałby ją dowozic do szkoły codziennie. Oczywiście przez ten m-c nie wzielabym alimentow. Gdyby to były wakacje, ok, dałabym ją do rodziców. Mój partner pracuje do 18, dojeżdża do pracy 30 km.

Gość gość
A co były na to?

Gość gość
Tatuś jest z tych, co to unikają odpowiedzialności. Jak kupuję dziecku prezent bierze faktury a potem ciągnie mnie po sądach żeby obniżyć alimenty. Unika przyjazdu po córkę, mimo ustalonych widzen, bo to 20 km. Przez blisko dwa lata był po nią trzy razy. Muszę ją zawozic do moich rodziców żeby córka widziała się z tatą, no przykro mi patrzeć jak ona cierpi, i wiem, że kolejny raz kłamie że nie może bo coś tam, a ja wiem że to chodzi o mnie i moja wyprowadzke

Gość gość
Pomoże ktoś?