Gość gość Napisano Styczeń 4, 2016 Witam mój synek ma 8 miesięcy nie siedzi samodzielnie ale się dźwiga do góry z pozycji pół siedzącej z leżącej próbuje dopiero podnosić.Główkę na brzuszku od początku podnosi b.ładnie rehabilituje go metodą vojty z powodu wzmożonego napięcia mięśniowego główkę zaczął już stabilizować czasem ucieka mu do tyłu jeszcze. Nie obraca sie z plecków na brzuszek ale z brzuszka na plecki tak. Nóżki chcą raczkować ale stoją rączki i z nimi mamy największy problem nie łapie w nie zabawek chyba że to jakieś sznurki albo moje włosy :) jest silny wiele przeszedł urodził się o czasie waga.3.450 wzrost 59cm. ale niedotlenienie około porodowe zamartwica nieokreślona duży zanik podkorowy:( Synek jest kontaktowy uśmiecha się jak z nim tańczę śmieję się w głos :D gaworzy sobie coś po swojemu typu: aj am bu.Doszła mu małogłowie ale na razie bez zabiegu nie ma ciśnienia podczaszkowego . Struktury oczów prawidłowe ale słabiej dla pani okulistki reaguję na światło,dla mnie jest ok z moich obserwacji wodzi za misiami zabawkami . Piszę to z nadzieją ze jakaś mama/tata mi opiszą jak u ich dzieci przebiega lub przebiegała walka z MPD jakie rokowania sa dla waszych dzieci bądź były nie oczekuję cudów ale cuda się zdarzają.... pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach