Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy gdy robiecie np schabowe okrajacie mięso z tych wszystkich białych ścięgien

Polecane posty

Gość gość

I tłuszczu? To samo jeśli robicie z tego sos?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
z piersi z kurczaka zawsze odkrajam błony, ze schabów też

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zawsze czyszczę aż mam samo mięso. Nienawidzę tych błon i tłuszczy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja tez pozbywam sie wszystkiego "bialego", obojetnie jakie mieso

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie. A po co się tak bawić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak, odkrajam i daję kotu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie. A po co się tak bawić? x żeby było mnie tłuszczu czyli zdrowiej. Ja odkrajam i wyrzucam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
"tłuszczy" :o Podstawówkę skończyłaś gościu z 12:07 ? 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ścięgna i tłuszcz daję mężowi, a sama zjadam mięso :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zdrowiej? To wywal panierkę i upiecz to mięso albo, jak ma być zdrowiej. Nawet jak pół centymetra tłuszczu wokół zostanie, to i tak będzie zdrowsze niż te schabowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś tłuszcz nie zabija, a nasycone też są w diecie potrzebne; trzeba ograniczać cukry czyli wszelkie panierki...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mama jedynaka
Błonki z piersi odkrajam, tłuszczu ze schabu nie - nawet mi nie przyszło to do głowy ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zdrowiej? To wywal panierkę i upiecz to mięso albo, jak ma być zdrowiej. Nawet jak pół centymetra tłuszczu wokół zostanie, to i tak będzie zdrowsze niż te schabowe. x typowe wiejskie podejście po co się strać jak wszystko jest zatrute :) z panierka i tłuszczem będzie bardzo kaloryczne a z panierką ale bez Białych tłustych błon bedzie już tylko kaloryczne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
14:13 Piszesz jakby w schabie czy piersiach było po 6cm tłuszczu z każdej strony :o Zmień dostawcę mięsa 🖐️ (tak jak mój szwagier: każdą jedną błoneczkę z dokładnością optyka wydłubuje, zarówno z kurczaka jak i karkówki. Ale żeby potem moczyć to 3 noce w marynacie z oleju słonecznikowego i prażyć to na czarnym od sadzy grillu, że już o popijaniu tego chudziutkiego mięska 10 litrami piwa nie wspomnę, to pierwszy w kolejce :D Taka to wasza żelazna logika a propos tych panierek i smażenia)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś Typowe podejście ignoranta. Poczytaj sobie, co jest gorsze: trochę tłuszczu czy akrylamid powstający podczas smażenia rzeczy zawierających węglowodany. Plus faktycznie, wielka różnica, czy będzie 5 kalorii w utaplanym w oleju kotlecie mniej :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×