Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

7 miesiac mleko znika

Polecane posty

Gość gość

Karmie 7 miesiac i coraz miej mleka mam w piersiach. W nocy placze corka i sie domaga wiecej a piersi miekkie. Teraz daje jej herbatke zeby zdarzylo mleko sie naprodukowac od 3 godzin czekam na to mleko i nic piersi miekkie. Czy to juz koniec mleka?

Gość gość
Zgłoś się do poradni laktacyjnej, może podpowiedzą jakies dobre rozwiązania.

Gość gość
Może za rzadko przystawiałaś i ilość pokarmu zmalała. Piersi przy unormowaniu laktacji jak najbardziej mogą być miękkie, nie musi się robić od razu nawał. Przystawiaj jak najczęściej to rozkręcisz laktację.

Gość gość
Skoro "czekasz aż mleko się naprodukuje" i sądzisz, że miękkie piersi są oznaką braku pokarmu to znaczy, że masz zerową wiedzę o laktacji. Jestem w szoku, że udało Ci się karmić aż 7 msc. Karmiłaś tylko piersią czy mieszanie? Zgłoś się do poradni laktacyjnej tam Ci wszystko wytłumaczą.

Gość gość
Wczoraj lub przedwczoraj był tu podobny temat, że kobieta zaniedbała kp. Odszukaj sobie, tam było kilka pomocnych rad rozpisanych.

Gość Pytająca Mamma
Zgadzam się z przedmówcami. Piersi produkują mleko wg potrzeb i na bieżąco - nawet gdy (a raczej właściwie wtedy) dziecko ssie. Przystawiaj jak najczęściej do piersi - nawet na 3 minutki. Możesz też sama stymulować piersi do laktacji odciągając mleko... Pij herbatki na laktację- mi pomaga femaltiker na bazie słodu jęczmiennego, ewentualnie pij podpiwek na bazie tego słodu. Powodzenia i przede wszystkim - nie poddawaj się! Samo to, że tu szukasz porady świadczy o tym, że chcesz karmić dalej :) Brawo :)

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi. Karmilam sama piersia a jak od paru dni dziecko jadlo po 2 sloiczki i pila herbatke to sie zmniejszylo :(

Gość gość
Do odstaw ja od piersi. Jak to jest jesli niemowle ma jyz zeby. Nie gryza was ???

Gość gość
To daj jej mm, a nie herbata zatykasz...

Gość gość
Dwie poprzednie wypowiedzi idiotek od mm. Do pierwszej... Nie dzieci nie gryzą...wykarmilam troje. Do półtora roku, nie zdążyło się im mnie ugryźć. Do tej poniżej... Autorka chce KP a nie dawać Proszek!!! Autorko dostawiaj mała, jak najczęściej... Nie czekaj na twardnirnie piersi tylko dostawiaj... Druga rzecz jak masz laktator to postymuluj sir też metoda 7/5/3 ( na necie o niej przeczytasz) i wogóle dużo pij.. nawet 3 litry

Gość gość
Ja mam córkę w tym samym wieku, mamy rozszerzoną dietę i też zdarzają się momenty, ze akurat młoda odmawia stałych posiłków, a domaga się więcej mleka i się denerwuje. Noce są ostatnio bardzo ciężkie bo budzi się co dwie godziny jak noworodek. Ja polecam przystawianie na zmianę do obu piersi w czasie jednego karmienia, aż do skutku. Dziecko wypija ten największy wypływ i jednocześnie obie piersi są stymulowane. Z synem nie udało mi się i pokarm mi zaniknął, bo zaczęłam dokarmiać butlą. A teraz jak na razie idzie dobrze.

Gość gość
gość dziś No ale chyba jak nie ma tego mleka, to lepiej dac proszek, niz glodzic dziecko i poic jakimis herbatami dla zatkania!!!

Gość gość
Mleko jest. Przeciez w ciagu doby nie wyparowalo. Miekkie piersi o niczym nie swiadcza na takim dalekim etapie kp. Chcesz karmic to przystawiaj jak najczesciej I karm.

Gość patabd
pij femaltiker na bazie słodu jęczmiennego - pomaga, a u doradcy laktacyjnego już byłaś albo chociaż u swojego lekarza?

Gość gość
Naszczescie pobrudzilam laktatorem

Gość gość
Ja karmię 5 miesięcy i też mam miękkie piersi. Twarde robią się tylko rano po 6godzinach przerwy. Ja karmię synka na żądanie i nie czekam. Mimo miękkich piersi, synek sporo zjada i głodny nie jest, więc nie jest to żaden wyznacznik ilości pokarmu. Dopiero rozpoczynam rozszerzanie diety i po warzywkach podaję też pierś, więc nic się na razie nie zmieniło. Wydaje mi się, że mam sporo pokarmu, bo często przystawiam synka i piersi są cały czas stymulowane. Myślę, że może zbyt rzadko podajesz córce pierś. Olej normy, że dziecko powinno jeść z piersi ileś razy dziennie. Przystawiaj nawet co pół godziny na chwilę. Ja tak rozkręciłam swoją laktację na początku karmienia. Nie dawaj córce też za dużo herbatki. Podaj pierś zamiast tego. Zobaczysz, że mleko się samo znajdzie.