Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość mamaledwozywa

Czy to alergia na mleko krowie?

Polecane posty

Gość mamaledwozywa

Kobietki doradźcie bo już nie wiem co robić. Moja córeczka ma 8 tygodni. Po urodzeniu parę dni leżała na innym oddziale szpitala gdzie dostała mm. Potem jadła już tylko mój pokarm (niestety odciągany laktatorem). Po ok 3 tygodniach zaczęły się kolki. Po 5 zaczęła robić jedną rzadką kupę na 2 dni (bardzo cuchnącą). I pojawila się wysypka (na karku i policzkach). Byliśmy u lekarza (pediatra, alergolog) i kobietka po wysłuchaniu o objawach stwierdziła alergię na mleko krowie. Nie oglądała za bardzo małej. Gdy powiedzieliśmy, że żadne z nas nie jest alergikiem to skwitowała "dziwne". Przepisała Nutramigen, mi zaleciła dietę bezmleczną i przez dwa tygodnie wylewanie pokarmu. Dzisiaj mija dwa tygodnie. Wysypka znikła z karku - na policzkach jest chyba jeszcze gorsza. Kupki jakie były takie są. Zdecydowanie rzadziej są kolki. Teraz powinnam powoli znów wprowadzać moje mleko. A ja mówiąc szczerze wymiękam...:( Jest mi ciężko samej z płaczącym dzieckiem, laktatorem i kombinowaniem co się da zjeść... Czuję się wyczerpana i wiecznie głodna. No i mam wielkie wątpliwości czy to w ogóle ma sens - czy to faktycznie alergia na mleko... Wiem, że nie powinno się diagnozować przez internet - ale uwierzcie mi mam wrażenie, że tu i tak więcej napisałam niż zdążyłam powiedzieć na wizycie u lekarza... Pomożecie?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować