Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kajahaja

Karmienie mieszane, dziecko odrzuciło pierś! Ktoś tak miał i cos poradził?!

Polecane posty

Gość Kajahaja

Witam, od początku karmienie szło nam złe. Mimo częstych i długich karnien, konsultacji w poradni laktacyjnej dziecko nie przybierało prawidłowo na wadze. Po trzech trzech tygodniach walki wprowadziliśmy mm. Od tego czasu stopniowo córka coraz mniej chętnie ssała pierś, a obecnie wręcz odrzuca. Possie chwilkę, robi duzo przerw lub czasem wcale i od razu płacze. Po piersi potrafi zjeść pełna porcje mm. Piersi mało produkują, zaczęłam pobudzać laktatorem od dwoch dni, ale na razie bez efektu. Córka ma 5 miesięcy. Dziś ani razi nie udało mi sie jej nakarmić piersią. Nie chce! :( Co robić? Ktoś tak miał i zaradził!??!

Gość gość
ja miałam tak karmiłam 6 msc cyckiem potem cos sie spierniczyło i mała kiepsko zaczeła przybiera pediatra doradził mm dokarmiac i nie stety mała poczuła ze lzej lepiej i nie chciała ssac, po miesiacu nie karmienia chciałam ja zaczac przystawiac bo pokarm jeszcze miałam ale nawet nie chciała spróbowac krzywiła sie i odpusciłm.

Gość gość
Miałam podobnie,niestety dzieci jak wyczuja,że z butelki łatwiej odrzucają pierś

Gość gość
A w nocy też nie chce piersi?

Gość gość
miałam podobnie, córka od początku karmiona mieszanie. Po 3 msc odrzuciła pierś w dzień, po krótkim czasie w nocy również, Odciągałam laktatorem jeszcze 2msc, ale mleka było coraz mniej, więc zakończyłam karmienie

Gość gość
No i co z tego, że odrzuca pierś? mówi się trudno i żyje dalej.

Gość Kajahaja
W nocy i nad ranem ssie, ale szybko zasypia.

Gość gość
Ściągaj pokarm laktatorem i podawaj z butelki, przynajmiej tak ją jeszcze trochę pokarmisz

Gość gość
Hmm..może na początku spróbuj jej utrudnić ssanie np. butelką Calma Medeli. Albo spróbuj przez kapturek - też silikon, może się nabierze. Możesz spróbować sytemu sns. Ae gwarancji nie ma.