Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy starszych niemowlaków, czy też wam smutno?

Polecane posty

Gość gość

Czy to ze mną jest coś nie tak? Synek ma 11 msc i przeraza mnie, że niebawem skończy rok i oficjalnie przestanie być niemowlakiem.. Oczywiście cieszą mnie i napawają dumą jego postępy, ale nie mogę się pogodzić z tym, że tak szybko się zmienia. Dopiero co był maleństwem leżącym, a teraz raczkuje, staje coraz pewniej, lada moment zacznie chodzić i mówić! A ja chcę jeszcze trochę pobyć młoda mama:) Gdy pomysle o poczatkach ubiegłego roku, pełnych oczekiwania, nerwów, ekscytacji, a co się działo później to wiadomo. 2015 rok był zdecydowanie najważniejszym jak nie najpiękniejszym rokiem mojego życia. Tylko co teraz drogie mamy?:)

Gość gość
Ja lada dzień urodzę bliźniaków i mam dokładnie odwrotnie :-) Tak bardzo sie boje tego pierwszego roku ze chciała bym by sie urodziły jako 2latki :-) A tak poważnie to myśle ze każdy wiek dziecka jest dla rodziców piękny i ekscytujący. Pomysł sobie ze za chwile Twój brzdąc bedzie z tobą rozmawiał, stawał sie coraz bardziej samodzielny...

Gość gość
Czy ja wiem. Nie jest mi smutno bo wiem ze czeka mnie teraz jeszcze więcej pięknych chwil. Można poczuć tęsknotę czy wdechnac sobie w równej mierze jak wspomne jak miałam 18 lat. Codziennie mojej 9 miesięcznej córce robię zdjęcia. To będę miała pamiatkd

Gość gość
Mój ma 9 miesięcy i wzruszam się kiedy patrzę na wcześniejsze zdjęcia. Generalnie rok to mało, nic dziwnego że szybko mija. Mój też raczkuje, sam wstaje podpierając się o meble, trzymany za rączki robi kroczki.

Gość gość
wam to zawsze mało :O najlepiej do 18 z dzieckiem w domu siedzieć i niech Państwo płaci :O żal wam po prostu wracać do pracy... jak wam mało czasu z dzieckiem to idźcie na wychowawczy... a nie, bo kasy nie będzie..

Gość gość
Moja coreczka tez ma 11 mies i to samo odczuwam to co Ty. Widze kobiety w ciazy to im zazdroszcze tego czasu co je czeka. Ten poczatek jest tak fajny przyjemby magiczny i tak szybko ucieka. Dopiero co kompletowalam wyprawke a mala juz za chodzenie sie zabiera. No ale taka kolej rzeczy. Mam tez starsza corke ma juz 12 lat i tez jest fajnie wiesz. Pogadamy posmiejemy sie powyglupiamy. Jedziemy na zakupy lody pizze. Kazdy wiek ma swoj urok. Ani sie nie obejrze a na imprezy bedzie sie szykowac.

Gość gość
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. A koleżankę od pracy wyjątkowo pozdrawiam:) Dla Twojej wiadomości do pracy już wróciłam gdyż musiałam, lekko mi nie jest, ale nie o to mi chodziło. Masz dzieci w ogóle? Tak myślę, że właśnie rok to wcale nie jest tak długo, a ten pierwszy rok życia dziecka jest wyjątkowy, już nigdy człowiek w takim tempie nie urośnie, nie rozwinie się, nie zestarzeje(oby!). A ja jestem takim typem, że potrzebuje czasu, by się oswoić ze wszystkim i jescze się nie nacieszylam ta specyficzna radością z bycia mama maluszka. Cóż, pozostaje patrzec w przyszłość, jeszcze niejeden pierwszy raz przed nami, a kiedyś pomyśle o drugim:)

Gość gość
autorko jakbyś czytała w moich myślach, przy pierwszym dziecku tak nie miałam a teraz mam drugie ma 6 m-cy i żal mi każdego dnia bo wiem że więcej tego nie doświadczę, nie planuję trzeciego jak wyjmowałam ubranka po starszej to się rozczulałam, zapach pierwszych chusteczek, herbatki... teraz chowam ubranka i wiem że dla siebie już ich nie wyciągnę, przykro mi :( :)

Gość gość
Ja tak nie miałam. Czekalam jak bedzie starszy. A teraz czas bym cofnela;)