Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćamela

Co sądzicie o odrobaczaniu? Praktykujecie?

Polecane posty

Gość gośćamela

Dzieci można odrobaczać powyżej 2 roku życia i odrobaczyć się muszą wszyscy domownicy aby było to skuteczne. Ale co o tym sądzicie ? Może warto...

Gość gość
Od czasu jak odrobaczam dzieci i psa nie chorują.

Gość gość
My się cała rodzina odrobaczamy mieszkamy na wsi i mamy zwierzęta na zewnątrz. Normalna sprawa. Tak samo odrobaczamy zwierzęta

Gość gość
A powiedzcie jakimi środkami, czy są na receptę czy da radę bez ?

Gość gość
na receptę to jest, warto się odrobaczać ale tak jak piszesz całą rodziną. Moim zdaniem w przedszkolu powinni odrobaczać towarzystwo na początku roku obowiązkowo

Gość gość
Mam takie samo zdanie. Psa czy kota każą nam odrobaczac co pol roku ale dzieci to juz nie.

Gość gość
Bo dzieci nie żrą kupy z trawnika jak pies czy kot.

Gość gość
Ale dzieci maja kontakt ze zwierzętami które mogą być nosicielami. Poza tym ja mieszkam w domu z ogrodem, po którym biega zarówno dziecko jak i psy cZy koty. Na receptę pyrantelum.

Gość gość
W pewnym wieku dziecko będzie robić wszystko to, co normalnemu dorosłemu człowiekowi noe przyszłoby do głowy :-)

Gość gość
nasz syn chorował przez 3 miesiące w wieku 3 lat, non stop temperatura, zapalenie płuc, oskrzeli. chodził do przedszkola. 3 miesiące na antybiotykach w domu. w końcu zdesperowana zrobiłam badania na glistę, wyszła za 4 razem. w ciągu 48 godzin od podania Zentelu dziecko jak nowo narodzone. następnym razem zachorował dopiero po pół roku. pani doktor była w szoku... że to glista, bo twierdziła , że to na pewno nie wina robaków. powinno być obowiązkowe odrobaczanie 2 x w roku. oczywiście pediatra małego dalej jest przeciwna odrobaczaniu...

Gość gość
U nas pani doktor też twierdzi, że nie trzeba odrobaczać jak poprosiłam profilaktycznie dla całej rodziny :-( Pamiętam z dzieciństwa, że mama zawsze dawała nam sok z ogórków i kapusty kiszonej jako domowe sposoby na robaki.

Gość gość
Ja tez o tym pomysle. Narazie jestem w ciazy i mamy roczne dziecko. Ale jak juz maly skonczy 2 lata to sie tez odrobaczymy :D

Gość gość
Gdyby ludzie profilaktycznie odrobaczali się 2 x w roku to lekarze nie mieliby nic do roboty. Oni o tym wiedza i dlatego nie chcą dac recepty na robaki.