Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy teraz wszyscy zarabiają minimalną pensję?

Polecane posty

Gość gość

po lekturze pewnego forum odnoszę wrażenie że teraz wszyscy zarabiają najniższą krajową. nie wiem czy trafiłem na jakieś forum wyjątkowych frustratów i szajbusów, ale tyle jadu i frustracji nie widziałem na żadnym innym forum. tam wszyscy zarabiają minimalną, i wszyscy zarabiają mniej niż 5, 10,15 a nawet 20 lat temu. naprawdę wszystkim jest tak źle i wszyscy tak mało zarabiają? czy po prostu tamto forum przyciąga frustratów i oszołomów. czytając polskie fora odnoszę wrażenie że żyje w kraju trzeciego świata, w jakimś ubogim afrykańskim lub azjatyckim państwie. jakoś wokół siebie aż takiej biedy nie widzę, a w polskim internecie to bieda z nędzą aż piszczy. tylko biedacy piszą na forach czy co?

Gość gość
no co ty! masa ludzi zarabia mniej niż minimalna i to pracując na cały etat! minimalna to jakieś 1300 zł netto z groszami a mnóstwo ludzi pracuje za 700-1000 zł tak jak kilkanaście lat temu. pensje spadły do poziomu z lat 90.

Gość gość
gdzie ty widzisz tych pracujących za 700-1000 zł? chyba jesteś forumowiczem z forum praca na gazeta.pl to tam takie bzdury piszą. na tamtym forum to ludzie już po 500 zł zarabiają na pełnym etacie. tacy są biedni. a tak naprawdę to większość ludzi na tamtym forum ma po 15-20 lat sądząc po stylu i sposobie pisania.

Gość gość
A ją nie mam wcale pracy i poszlabym pracować nawet za 1000.