Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

2 pokoje,oni bez pracy,ale dla 500zł zrobili sobie 5 dziecko! Pis o to chodziło?

Polecane posty

Gość gość

jakiś dramat. Rodzinka w mojej rodzinie, oboje bez pracy, on na rencie 700zł, ona bez pracy, żyją z GOPsu w pierdzielniku 45 metrowym. Jednak wpadli na pomysł, że sobie machną 5 dziecko bo wtedy się polepszy ich sytuacja finansowa :O Ręce mi opadły, a szczękę do tej pory zbieram z podłogi. Czy pisiorom o to chodziło, żeby szerzyć tego typu zachowania, by biedota wpadała na tego typu pomysły?! My teraz będziemy robić na taką biedotę, o patologi nie wspominając :O

Gość gość
mam podobnycyh sąsiadów, libacje czesto gesto, naklepali sobie 6 dzieci , a co sie beda, teraz dostana kasiorke 3 tysiaczki i mozna dżezować caly miesic

Gość gość
Ten program ma swoje mocne i slabe strony :(

Dla mnie to oczywiste że normalna, pracująca i chcąca pracować kobieta NIGDY nie pokusi się na 500 zł. Ten program to wspieranie patologii i nierobów, którzy na robieniu dzieci zwęszą niezły biznes. Sprzedali ten kraj za 500 zł...

Gość gość
11:38 mam wrażenie, że będzie przewaga słabych stron, bo kto mądry mający więcej dzieci, pracuje i robi wszystko by zapewnić dzieciom byt, pozostali będą tylko korzystać wyciągając łapska i siedząc na kuroniu, i tych jest cała masa :O

Gość gość
A ja pracuje na czarno maz tez i dostaniemy kase na 3 dzieci. :D No i co zazdrośnicy? Już widze jak nie chcecie brac tych 500zl jak ta wyżej. :D

Gość gość
12:41 mowa ciemięgo o leserach, którzy pracą się nie zhańbili. Pewnie głosowałaś na Pis dla tych 500zł, przez takiego ciemne masy mamy złą sytuacje państwa, a będzie jeszcze gorzej

Gość gość
no własnie, pracujesz na czarno, do budżetu państwa nic nie wkładasz a brać być chciała.

Gość gość
gość dziś z czego się cieszysz cebularo? Przez te pincet złotych na które się połakomiłaś głosując na Pisiorów, teraz dowalą podatki nam obywatelom, w sklepach wzrosną ceny- dzięki podatkowi "marketowemu", wzrośnie obsługa banków, za którą zapłacą klienci. Także te 500zł będzie wyrównane we wszystkich możliwych sposobach, by szary obywatel zapłacił do budżetu państwa tyle kasy aby było na 500zł na dzieciaka. Ale idotka się cieszy ile ona zyska :O Guzik zyskasz reasumując bilans zysków i strat.

Gość gość
Ja tez dostane mam dwoje dzieci jestem na macierzyńskim, moj mąz po studiach ma prace na etat, zawsze lepiej jak pare groszy wpadnie, nie pijemy, nie palimy i wszystko na dzieciaki pójdzie, i jakos nie mam ochoty sobie 3 dziecka robic bo 500 zł dadza, a co bedzie przy nastepnych wyborach? moga wycofac ta zapomoge i wtedy patola zostanie z wiekszą gromadką dzieci bez pieniedzy. Nienawidze takiej patologii, dzieci na tym cierpią.

Gość gość
Mi nawet jakby dawali 5000 to nie skusze się na kolejne dziecko! mam dwoje i wystarczy!człowiek żyje nie tylko po to żeby się mnożyć

Gość gość
PISda i pisda bo patole zacierają ręce

Gość gość
500zł.. też mi fortuna.. w Niemczech dzieci na imieniny 3 razy więcej dostają.

Gość gość
500zł - ty wiesz ile to jest flaszek cytrynówki lubelskiej?! :D

Gość gość
z czego się cieszysz cebularo? Przez te pincet złotych na które się połakomiłaś głosując na Pisiorów, teraz dowalą podatki nam obywatelom, w sklepach wzrosną ceny- dzięki podatkowi "marketowemu", wzrośnie obsługa banków, za którą zapłacą klienci. Także te 500zł będzie wyrównane we wszystkich możliwych sposobach, by szary obywatel zapłacił do budżetu państwa tyle kasy aby było na 500zł na dzieciaka. Ale idotka się cieszy ile ona zyska pechowiec.gif Guzik zyskasz reasumując bilans zysków i strat. x Hmmm... nie pisałam jeszcze na tym topiku, ale tego nie zignoruję. Chciałam ci przypomnieć, że przez ostatnie lata to każdy do******lał podatki i zabieral obywatelowi to co było do zabrania. Nie wierzysz? Wyższy vat, zabranie części rodzicom ulgi na dziecko (w tym mi) itd. Nie głosowałam na pis, ale śmiać chce mi się z tych haseł "Będzie drogo, bo opodatkują markety" albo "dowalą podatki" "wzrośnie obsługa banków" (a co to takiego??) . Podatki były są i będą i każda ekipa będzie obkładała kowalskiego nową daniną, a jak w marketach będzie drogo to zaczniesz chodzić to mniejszych sklepów. Nie ma co przeżywać tego co być może będzie miało miejsce, bo ktoś coś tam powiedział

Gość gość
13:15 czyli jest cudnie? no tak, bo w poprzednich latach to nie było zapomóg i pomocy dla biednych? 500zł to była kiełbasa wyborcza, by naród to kupił i zagłosował na pis. Teraz pis musi sie jakoś wywiązać z obietnicy i zabrać wszystkim, by większośc patoli dostała po 500zł. Zauważ, że wcześniejsze podwyżki np. leków, ubranek dziecięcych etc. podyktowane były sytuacją państwa. Należało coś zrobić by w budżecie była kasa na ważniejsze cele i pokrycie bieżących wydatków. Podwyższenie wieku emerytalnego też musialo nastąpić, bo było coraz mniej osób aktywnych zawodowo, a coraz więcej emerytów. Pis obiecuje, nie mając w budżecie na to kasy. Parę lat temu panował światowy kryzys i jako jedni z nielicznych ten kryzys ominęliśmy. Nie mówię, że PO byłko super, bo miało swoje za uszami,. ale jedno trzeba im przyznać, że nie zrobili z państwa takiego szamba jak teraz pis. Te wszystkie obecne ustawy PIS sprowadza państwo do ruiny, czeka nas druga Grecja :O

Gość Mama małej Kasi
Politycy nie przemyśleli swoich obietnic a teraz nie potrafią wybrnąć z tego. Wcześniej miało być 500 zł. na każde dziecko, teraz na drugie i następne.Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie trzepał dzieci dla marnych 500 zł.Patologia i owszem, oby jaknajwięcej bachorów, a ja orza inni pracujacy będę za to płacić

Gość gość
napisze cos od siebie, kiedys pracowalam z takimi rodziami, gdzie wystepowaly rozne patologie, alkoholizm, bieda, brak wyksztalcenia; w wiekszosci przypadkow ciezka sytuacja rodziny wynikala z winy rodzicow-totalny brak gospodarnosci, brak jakichkolwiek checi i potworne lenistwo; gmina w ktorej pracowalam byla dosc zamozna i duzo pieniedzy bylo przznaczone na pomoc rodzina ubogim-co roku wszystkie dzieci dostawaly kompletne wyprawki-ksiazki, zeszyty, piorniki plecaki,itp-po miesiacu wiekszosc pogubiona, brudna, zniszczona- totala olewka ze strony rodzicow; kolejna sparawa-wakacje i ferie-gmina placila za kolonie i codzienne wycieczki do kina, kregle, pizze, itp-ciagle awantury ze strony rodzicow, ze cos nie pasuje, ze dlaczego nie w inne miejce, moze 1 na 15rodzin podziekowala; dzieciaki przychodzily do nas po szkole na obiad, odrabianie lekcji i zabawe, czesto okazywalo sie , ze w domach nie dostawaly jedzenia, czesto nawet caly weekend-gmina otworzyla tym rodzina rachunek w lokalnym sklepie 100zl na tydzien, ale moglo byc wydane tylko na jedzenie-wiekszosc rodzin sie wsciekla, ze nie moze kupic fajek i wodki, i nie korzystala, mielismy tez pewne produkty u nas do oporu mozna bylo brac-mleko, make, makaron, ryz,itp.-prawie nikt nie przychodzil, trzeba byllo wrecz blagac, zeby matka czy ojciec przyszli i wzieli do domu, mimo, ze w domu dzieci glodne, tak samo z ubraniami, nigdy sie nic nie podobalo, ze smutkiem musze napisac, ze wiekszosc tych dzieci, czesto fajnych i nieglupich , wyrosla na takich samych roszczeniowych doroslych; idea 500zl moze i ma na celu wyrownanie szans dzieci z rodzin ubogich ale szczerze watpie, aby w przypadku tych rodzin patologicznych, bylo to wykorzystane na potrzeby dzieci

Gość gość
gościu z 14:41 moja bratowa pracowała jako asystent rodziny i mówiła zazwyczaj to samo co ty o tym jakie te rodziny są roszczeniowe i wiecznie niezadowolone. Ale jeżeli chodzi o produktu spożywcze i sytuację w sklepie to popłynęłaś trochę. U nas zawsze brali. A wiesz dlaczego? A chociażby po to żeby sprzedać to dalej. Nie powiem, żeby te dzieci głod cierpiały, bo nie. Było dożywianie w szkołach a w domu c***atologiczni rodzice też coś jeśc muszą. Ale z resztą całkowicie się zgodzę. ps. Rodzinom a nie rodziną...

Gość gość
Ja mam jedno dziecko, na które nie dostanę 500 zł i w życiu nie przyszło mi do głowy nagle powiększać rodziny dla tej kwoty. A taki był chyba cel Pisu i jego polityki prorodzinnej, aby rodziła się więcej dzieci.

Gość gość
Co z tego ze dadzą (i to jeszcze nie na pewno) te 500zl jak opodatkują markety i nawet mając te 500 nic się nie kupi. Co to jest 500 zl? Jedne zakupy spożywcze na 2-3 dni i 100zl nie ma. A gdzie ubrania dla dziecka, pampersy,mleka, kaszki i jeszcze długo by wymieniać. Obudzić się niektórzy powinni. Swoja droga takie grosze to kpina. Juz lepiej jakby dali tym ludziom możliwość pracy nawet bez wyksztalcenia. To byloby przynajmniej jasne kto chce kasę wydoić i leżeć dupa do góry.

Gość gość
PiS dba o nas. Jak ja się cieszę że głosowałam na nich. Teraz już będzie powszechny dobrobyt.

Gość gość
Powszechny dobrobyt to będą mieli właściciele monopolowych .:-)

Gość gość
gość dziś dobrobyt hehehe zrób sobie 8 dzieciaków, dostaniesz 4tys. będziesz mogła leżeć i pachnieć :D

Gość gość
Ja robię dziecko od tego miesiąca. Nie dla kasy a dla chęci.dla posiadania dziecka;)) Ale jak dadzą to fajnie;)

Gość gość
Mam dwójkę dzieci, 14 i 9 lat a mam 33 lata. Nigdy w życiu nie zdecydowalibysmy sie z mezem na trzecie dziecko. Pracuję na umowę zlecenie, brutto mam 3500 netto 2000. Wszystkie skladki place sama, teraz z drugiej groszowej zleceniowki tez bede placic wszystkie skladki. Dlatego z uśmiechem na twarzy wezmę to 500 zl i oplacę starszej córce korepetycje a mlodszej wykupie lekcje tanca o ktorych marzy.

Gość gość
Korepetycje taniec?na prawdę na takie pierdy ma iść kasa. Miało być na opłaty i życie.

Gość gość
Moze sarkastyczna byla powyzsza wypowiedz ale Tak na to wydam to 500 a raczej 300 zl bo jak kazdemu pracujacemu uczciwie czlowiekowi gdzies tam zabiora czesc tej kwoty...

Gość gość
500 zł, na wódkę, piwo, korepetycje, taniec i śpiew - ja piernicze! nie wiadomo czy się śmiać czy płakać :O