Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość pomocy

pomocy nie wiem co robic :( mecz sie psychicznie

Polecane posty

Gość gość pomocy

witam moze zaczne od poczadku tylko prosze o pomocne komentarze a nie wyzywanie mnie .. mam 18scie lat i jestem mamą szeciomiesiecznego maluszka :) , mam narzeczonego jestesmy razem 3 i pol roku , jak sie dowiedzielismy o ciazy ucieszylismy sie chodz nie byla ona planowana.. :) , ale teraz kompletnie nie wiem co mam robic , mecze sie tutaj psychicznie :( , mieszkamy w Pl , viegle sie kłócimy na oczach malego a nawet czasem szarpiemy o byle co , bo juz mam dosyc nawet tego ze cos mu spadnie a on tego nie podniesie tylko ja za nim chodze i sprzatam .. :( , w glebi czuje ze go juz nie kocham ., nie szanujemy siebie nawzajem , synka bardzo kochamy i ja i partner , w kłótni powoedzialam mu ze wyjade a in poiwedzial ze nie odsa mi synka sama moge sobie jechać ...ale druga tzecz nie mam do kogo jechac ..w Pl nie mam kogos do kogo moge jechac, chce do mamy ale mama jest w Uk a ja bawet nie mam paszportu dla małego, jestem tu uwiazana , co mam roboc prosze i rady :( , ja juz tu dluzej nie wytrzymam z nim ..chciala bym miec spokoj ..nie wyzywac sie nie szarpac...:( najgorsze jest to ze nasz synek to eszystko widzi ..pomocy ja jiz noe dam rady :( ;(

Gość gość
1. Wyrób paszport synkowi, nie wiesz kiedy może się przydać, a zawsze będziesz go miala pod ręką. 2. Wyjaśnijcie sobie z partnerem, na spokojnej rozmowie (możecie np dziś ustalić, że jutro o godzinie x chcialabyś na poważnie porozmawiac o waszej przyszlości, przygotujcie się, wypiszcie wszyskie rzeczy, które chcecie wyjaśnić). Na rozmowie pogadajcie szczerze jakie są wasze oczekiwania, co chcecie zmienić. Czy chcecie się starać, aby bylo normalnie, czy obydwoje nie widzicie szans na bycie razem. ustalcie co dalej. Tylko rozmowa może tu pomóc.

Gość gość
zostawisz małego czy zabierzesz?

Gość gość
Po pierwsze musisz złożyć papiery o paszport. Uregulować prawnie opiekę nad synem... Ale zamiast tu sie pytać zgłoś sie do prawnika niech on ci powie jakie masz szanse na to ze bedziesz mogła wyjechać z dzieckiem jak ojciec dziecka sie nie zgodzi.

Gość gość pomocy
oczywiscie ze zabiore !!! nie potrafilabym zyc bez niego , nawet nie dopuszczam takiej mysli dp siebie !!! ja juz probowalam wiele razy z nim rozmawiac :(, on juz.nie raz mnie przepraszal mowil ze wszystko sie zmieni , ze nie chce stracic takiej kobiety jak ja !!:( , i co z tego jak na drugi dzien bylo to samo ..my juz nie umiemy ze soba normalnie rozmawiac..sa tylko krzyki i nic wiecej ...ja sie w koncu zabije bo juz nie dam rady ...mama noc nie wie co sie dzieje..:( czy ja moge wyrobic mu paszport bez zgody ojca.?

Gość gość
Ale chyba żeby dziecku zrobić paszport to potrzebne są podpisy obojga rodziców.

Gość gość
To podejdź swojego partnera, powiedz, że np chcielibyście w trójkę wyjechać na wakacje do Twojej mamy, ale teraz trzeba już wyrabiać dokumenty itd.

Gość gość pomocy
ja nawet nie mam pieniedzy zeby isc do prawnika...mieszkam w malym miescie nie wiem czy sa tu jakies darmowe porady prawne..mieszkam na wsi nie mam prawka jest calkowicie uzalezniona od niego..

Gość gość
w urzędach miata/gminy raz na jakiś czas są darmowe porady prawne dla mieszkańców. Udaj się tam autobusem ;)

Gość gość pomocy
on nie jest taki głupi on wie ze ja chce wyjechac i sie nie da tak zrobić :(

Gość gość pomocy
autobusy sa tylko szkole u nas ..nie wiem czy zabierają ludzi normalnie

Gość gość
Dziewczyno, jezeli będziesz robić takie problemy, że nie masz jak udać się do miasta to rzeczywiscie, nie zdziałasz za wiele. A normalnie do miasta jak sie dostajesz? Mozesz jechac rowerem, poprosic sasiada, isc na pieszo? A może skontaktuj sie z UM i zapytaj czy mogłabyś dostać poradę prawną tel?

Gość gość pomocy
to jezt wlasnie skaplikowane..mieszkamy na kololi i do kilometra nie mamy sasiadow !:( , dam rade dostac sie do miasta ale tylko z partnerem i co mu powiem ..po co ide do urzedu miasta ...:( , maly sie obudzil zajrze tu wieczorem jak zasnie :( :)

Gość gość
Ale nie martw się - znalazłam inny pomysł, naprawdę dla chcącego nic trudnego. Wpisując w wyszukiwarkę "bezpłatne porady prawne" natrafiłam na coś takiego. Trzymam kciuki, abyś działała. Bezpłatne porady prawne 800 889 866 – to nowy numer infolinii konsumenckiej, która umożliwia każdemu konsumentowi w Polsce dostęp do pomocy prawnej. Prawnicy odpowiadają także na pytania konsumentów pod adresem porady@dlakonsumentow.pl. Poza poradami prawnymi konsumenci uzyskają adresy instytucji, które mogą udzielić im efektywnej pomocy w egzekwowaniu roszczeń.

Gość gość
a moze jednak uda wam sie jeszcze wszystko poskladac... kilka lat temu byłam w podobnej sytuacji jak ty... Pierwsze dziecko i pierwszy wielki kryzys na dodatek mega długi... miałam ochotę tu pisać i wierz mi ze napisalabym o wiele wiecej i gorszych sytuacji ale wiedziałam ze 99 % ludzi tu zrobi mi pranie mózgu pt uciekaj a nikt nie powie zeby walczyć o związek... Wolałam wiec wszystko przepracowac najpierw sama a potem z partnerem i troche czasu nam to zajęło ale teraz jest dobrze:) wyjedz moze na jakis czas, emocje troche opadna przemyslicie sobie wszystko a po powrocie na spokojnie porozmawiacie...

Gość gość
Od marca zeszłego roku weszło prawo że jedno z rodziców może wyrobić dziecku tymczasowy dowód osobisty a z nim spokojnie wjedziesz do UK,także możesz wyrobić dziecku dowód bez wiedzy ojca. . .