Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aż 300% szansy jest zachorowania na raka z powodu tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość gość

kobiety nie bierzcie tego syfu

Gość GośćM
Wiele kobiet bierze i nic im nie jest. Sa jakies przypadki ze niektore ko iety choruja ale tez mozliwe ze tabletki byly jednym z czynnikow zachorowania a nie glownym sprawca.

Gość gość
bierze ale objawia się w późniejszym okresie moja droga

Gość gość
Badania naukowe były prawie każda zachorowała na raka z powodu tabletek antykoncepcyjnych

Gość gość
więc jak sie to robi na raka to trzeba okna zamykać, zwłaszcza zimą, to i nikt nie zachoruje. a jak ktoś zachoruje w klasycznej?

weź ochłoń, moherze całe zycie biorę hormony i nic mi nie jest moja siostra nigdy nie brała żadnych hormonów i ma raka piersi

Gość gość
ale tabletki przyczyniają się do raka

Gość gość
badania naukowe były robione

Gość gość
taaa, co za debile na tym forum zakladaja durne prowokacje...zapomnialas napisac, ze tabletki anty CHRONIA przed zachorowaniem na raka szyjki macicy.

Spojrzmy na to trzezwo. Branie hormonow jest jak gra w ros ruletke, jak niemal ze wszystkim w tych czasach i w zyciu. Jest os o takich genach i takim org ktora bedzie brala i nie zachoruje a jest taka ktora jakby brala to zachoruje i jak nie bd brala tez moze zachorowac. Niestety czasy p******e i rak teraz jest choroba cywilizacyjna. Przez ten caly syf ktory nas ogarnia z kazdej strony jestesmy na kazdym kroku narazeni na rozne choroby.

Gość gość
ewa33333 masz dopiero 43 lata (?), poczekamy za 10 lat czy będziesz taka zdrowa po tych hormonach i jaki jest stan twojej wątroby. Moja ciotka całe życie paliła papierosy jak smok i ona też się chełpiła jaka to jest zdrowa, bo nic jej nie jest, a w końcu po 60tce ciężko zachorowała i się szybko zwinęła.

Z drugiej strony piguly maja duzo skutkow ubocznych, jednak to jest ingerencja w org kobiecy, zaburzenie calej gosp hormonalnej, wiec na logike moga sie pewne sprawy wymknac spod kontroli bo jest duza ingerencja chemii. Poza tym czy pacjentom przedstawiaja wszystkie co do joty skutki ubocxne?watpie. Interes farmaceutyczny krecic sie musi, potezna kasa.

Gość gość
gość dziś Były badania robione to nie jest prowokacja !!!!!!!

Gość gość
dalej się faszerujcie tym syfem ale potem nie narzekajcie

Gość gość
ewa3333 takie jak ty mają po prostu mega silny organizm i dobrze sobie radzą z tymi syntetycznymi hormonami, ale jednak ciało ma jakieś granice wytrzymałości i kiedyś jednak nie da rady sobie radzić z tymi hormonami, wtedy zaczniesz chorować.... "póty garnek wodę nosi, póki sie ucho nie wyrwie"

Gość gość
tabletki anty to nie papierosy ktore sa calkowicie szkodliwe, tabletki anty sa na cere, na mieaiaczki a takze na torbiele, i zapobiegaja rakowi szyjki macicy,do tego kobieta je bierze do menopauzy ktora przechodzi przewaznie przed 50, potem juz ich nie bierze, a ludzie palacy nie dosc ze pala codziennie to jeszcze paczkami i nie przeszkadza im wiek, pala nawet jak maja 80 lat, wiec jest roznica w zazywaniu tabletek ktore maja i negatywe i pozytywne skutki (a dobrze dobrane to tylko pozytywne) ktore sie bierze co najwyzej 30 lat a papierosami ktore tylko szkodza, i pali je sie nawet 60lat

Gość gość
To twoja opinia co innego mówią naukowcy którzy wiedzą chyba lepiej od ciebie.

Gość gość
nie porównuj tabletek do papierosów a jak wiadomo, że tabletki są znacznie bardziej szkodliwe.

Gość gość
To kompletne bzdury co ty laska wypisujesz. Po pierwsze to sa dodatkowe hormony których organizm sam nie wytwarza. Nadmiar moze spowodowac zmiany w sutku Po drugie wspolzyjesz bez zabezpieczenia i twoja szyjka jest narazona na liczne infekcje a nawet sama sperma uszkadza nablonek.

Gość gość
Dawaj linka do poważnych, recenzowanych badan, które takie coś wykazały, bo p*******ić to każdy może.

Gość gość
300%? to ile razy? Czyli jak kobieta nie bierze anty? to nie zachoruje, a jak bierze, to będzie miała 3 raki??? Myślcie, to nie boli.

Gość gość
To jaka jest inna, lepsza, skuteczna metoda antykoncepcji?

Gość gość
glupoty piszesz moja matka i ciotka braly tabletki az do menopauzy i wiesz co? sa zdrowe jak ryba, nie choruja, ja mam 30 lat i tez nie choruje, moja kuzynka ma 41l tez jest zdrowa

Gość gość
Guma

Gość gość
Nie tylko raka mózgu bo inni naukowcy twierdzą, że raka piersi też

Gość gość
moja lekarka na pytanie czy one zwiekszaja ryzyko raka (bralam na ciezka@, nie na zapobieganie ciazy) powiedziala ze ryzyko raka wplywa stres,depresja,anemia i brak ruchu spowodowane ciezka @.ale stres najbardziej

Gość gość
widocznie to kobyły co mają bardzo silne organizmy, ile mają teraz lat? i nie chwal dnia przed zachodem słońca, bo problemy zdrowotne jeszcze sie u nich zaczną, nie teraz to za 10 lat. A z tymi naukowcami i ich wiedzą to jedno wielkie oszustwo, oni pracują na zlecenie firm farmaceutycznych i dla nich liczy się żeby jak najwięcej kasy wyciagnąć, a nie żeby kobiety były zdrowe.

Gość gość
moja lekarka na pytanie czy one zwiekszaja ryzyko raka (bralam na ciezka@, nie na zapobieganie ciazy) powiedziala ze ryzyko raka wplywa stres,depresja,anemia i brak ruchu spowodowane ciezka @.ale stres najbardziej xxx myśl trochę kobito :) no trudno, żeby lekarka, która ma od firm farmaceutycznych spore profity za przepisywanie hormonów, powiedziała ci prawdę, że one są bardzo szkodliwe. A ty jakbyś chciała komuś sprzedać jakis produkt z którego byś miała masę kasy to byś mówiła o jego szkodliwości? no chyba nie :D bo jakbyś mówiła to byś nie zarabiała 20 tys miesięcznie.

Gość gość
dlatego przestrzegam przed braniem tego syfu.