Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kłótnia z narzeczonym o spanie

Polecane posty

Gość gość

Głupi temat, ale już nie wiem jak mam go rozwiązać. Chodzi o to, że mój narzeczony pracuje niedaleko mojego domu, ale mieszka w innej miejscowości. Zadzwonił przed chwilą, że wraca z pracy po 22 i musi iść znowu na rano i zostałby u mnie na noc. No i się nie zgodziłam. Moi rodzice nie tolerują takiego spania ze sobą, przed ślubem, mimo że wiedzą, że i tak wkrótce ze sobą zamieszkamy, to i tak gdy nocuję narzeczonego jest jedna wielka wojna. Co innego zostać po jakimś święcie - nie mają nic przeciwko. No ale tak w tygodniu.. dziś już u mnie spał. Oczywiście się obraził. Tłumaczyłam mu jaką mam sytuację, sam zresztą był świadkiem, moja matka okazuje widoczną niechęć a on mimo to drąży temat i są kłótnie. Już nie wiem co robić...

Gość gość
ty nic, to dom twoich rodziców, ich zasady. On nie ma prawa się wpraszać.

Gość gość
A nie możesz porozmawiać z rodzicami, że w takich sytuacjach jak ta - praca, byloby o wiele latwiej narzeczonemu? Jak nocuje u Ciebie to śpicie razem czy w osobnych pokojach?

Gość gość
Podkreśl, ze to dom rodziców i ich zasady. Powiedz, że w twoim domu może by było inaczej i tyle. Koniec dyskusji. Ja też mieszkam z rodzicami i musze się ich słuchać. Jak się wyprowadze to mogę nawet narobić na dywan i przyklepać.

Gość gość
Twoi rodzice sa dziwni. Ale mimo to maja prawo do takiego zachowania. Skoro to ich dom/mieszkanie to niestety nie masz nic do gadania i to samo powiedz narzeczonemu. Niech wie ze jestes po jego stronie ale rodzice sa z innej planety i musicie jak najszybciej zamieszkac razem bo Ty juz z nimi nie wytrzymujesz:) powodzenia

Gość gość
rodzice są z innej planety? Pomijając ich poglądy, ty chciałabyś żeby ktoś non-stop u ciebie nocował?

Gość gość
Narzeczony corki to nie ktos. To juz prawie rodzina.

Gość gość
no i co z tego? Ludzi irytuje jak ich własna rodzina wpada bez zapowiedzi, a ma ich nie irytować narzeczony córki robiący sobie motel z ich mieszkania?

Gość gość
Mam specyficzne relacje z rodzicami, z matką się nie dogaduję. Nie mam siły na takie przepychanki, jakieś pretensje, że znowu spanie. Co innego, gdy nocuję u niego, początkowo też była wojna, ale teraz już nic nie mówi, no a u mnie jest jak jest. Ostatnio powiedziałam jej przy nim, że będzie u mnie spał i wyraziła sprzeciw w taki sposób, że zrobiło mu się przykro, mimo to wymyślił w sumie prawdę, że ma jakieś mini remont w domu i że spałby u mnie. Dzisiaj żartował, że po pracy przyjedzie na spanie, robi to bo wie jaką mam sytuacje i wtedy się naburmuszam, no a teraz taki tekst i sms "jutro dostanę wypłatę nie mam na paliwo". Kurcze... Mam wyrzuty sumienia, to mój narzeczony, no ale gdy nie byliśmy razem chyba sobie jakoś w takich sytuacjach radził?