Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobic gdy dziecko bolesnie uciska na narzady?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 30 tc i zastanawiam sie co zrobic, ostatnia nocke nie spalam bo tak mnie klulo podbrzusze po lewej stronie jakbym miala kolke. Jak przyozylam reke toczulam ze sie tam umiejscowil czlowieczek.macie jakies sposoby jak wygonic dziecko? Boje sie gmerac tym brzuchem zeby krzywdy nie zrobic ana zwykle bujanie w prawo nue reaguje.

Gość gość
Nic nie zrobisz.ja w33 tygodniu nie mogłam siedzieć prosto na krześle tylko wygieta w lewy bok bo mała mnie kopala w żebra tak ze oddychać nie mogłam. Trwało to 2 tygodnie

Gość gość
Nic, zacisnąć zęby i jakoś wytrzymać do końca...poczekaj az zacznie uciskać na pęcherz:)))

Gość gość
Napic sie slodkiego soku i czekac az zacznie brykac i moze troche zmieni polozenie. Lekarze czesto podaja wlasnie sok podczas USG jesli np dziecko jest malo aktywne, a zaslania jakies narzady...

Gość gość
U mnie dziecko reagowało na światło, przykładałam lampkę. Potwierdzam zjedz coś słodkiego wtedy dziecko najczęściej nawet jak śpi zaczyna być aktywne i może zmieni pozycję. Nawet jak zaczniesz uciskać brzuch to nic dziecku nie zrobisz.