Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Druga ciążą po cesarskim cięciu

Polecane posty

Gość gość

Moje pytanie brzmi jakie sa skutki drugiej ciąży po cesarskim cięciu jesli urodzilam przez cc 9.07.2015 a 16 listopada mialam ostatni okres,.jest to ok 5 miesięcy. Macica goi sie ok 6 miesięcy a u mnie juz zacznie sie rozciagac. Proszę o porady kto co wie

Gość gość
Jest ryzyko pęknięcia macicy. Trochę to za wcześnie na ciążę ale też wszystko zależy od organizmu, w jakim Ty jesteś wieku. Musisz być pod stałą kontrola ginekologa i pewnie w końcówce będzieszmusiała leżeć, możliwe że w szpitalu. Może być tak że wcześniej rozwiążą ciążę, a może być wszystko ok. Trochę to nieodpowiedzialne z twojej strony ale co się stało to się nie odstanie, bądź dobrej myśli :-)

Gość gość
Moj syn ma rok, a jestem w 8 miesiacu ciazy. Wszystko jest okej ale wlasnie od wczoraj blizna zaczyna ciagnac i szczypac. Lekarz planuje cc w 37 tyg.

Gość gość
Musisz się wybrać do ginekologa. On oceni czy wszystko jest ok.

Gość gość
Właśnie jak blizna szczypie i zaczyna pięć to niestety trzeba w te pędy gonic do gina...

Gość gość
No i powiem ci ze mialam znieczulenie w kregoslup i teraz ciagle mnie plecy bola... :/

Gość gość
Ból pleców jest normalny, mnie po pierwszym cc plecy bolały długo, gdzieś że dwa lata. Koło roku codziennie wieczorem mnie bolały, a później tylko jak dużo chodziłam, stałam, czy coś nosiłam. Po drugim cc wcale mnie plecy nie bolały i nie bolą. Urodziłam 15.07.2015, leżała że mną dziewczyna po 3 cc, nic jej nie bolało, nie ciągnęło, a na stole okazało się że ma pęknięta macice. A i drugie cc zdecydowanie lepiej się przechodzi niż pierwsze ;-)

Gość gość
Przy peknietej macicy wystepuje krwotok. Jak mozna o tym nie wiedziec...

Gość gość
A przy jakich objawach w takiej sytuacji trzeba sie zglosic do lekarza ? Wizyte mam w srode ale rana tak piecze i ciagnie. I teraz sama nie wiem...

Gość gość
Właśnie przy pieczeniu i ciagnieciu, idź dziś jeśli masz możliwość

Gość gość
Koleżanka urodziła SN 16 miesiecy po cc.

Gość gość
ja miałam dwa cięcia w ciągu 15 msc,z drugą ciążą wszystko było ok z blizną też. Próbowaliśmy porodu sn i nie chcę tego pamiętać, skończyło się cięciem w pełnej narkozie, potem było zapalenie krtani po intubacji, straciłam głos i miałam straszny kaszel. Trzymałam brzuch i ranę jak kaszlałam, ale mimo nawet takich przejść wolę poród poprzez cc niż sn.

Gość gość
Wydaje mi sie, że przed staraniem się o drugie dziecko po cesarce warto skonsultować się z ginekologiem (np. w http://www.mediluxclinic.pl/), który pomoże ocenić stan narządów rodnych, czy już wszystko jest zagojone i czy nie ma żadnego zagrożenia.