Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy spanie na brzuchu szkodzi dziecku ?

Polecane posty

Gość gość

To już 17 tydzień a mi tylko na brzuchu jest wygodnie. Gdy śpie lub leże na boku albo na plecach automatycznie powracają wymioty.po za tym sie nie wysypiam,budze sie z bólem głowy. Brzuszek jest już dość duży i już trochę uwiera jak na nim leże.. Macie jakieś pomysły?

Gość gość
Mnie lekarz powiedział, że najlepiej jest spać na lewym boku, na brzuchu nie powinno nic się dziać, ale po jakimś czasie spanie na brzuchu będzie awykonalne. Kup sobie może poduszukę dla kobiet ciężarnych, staraj się przyzwyczajać ciało do spania na lewym boku.

Gość gość
Na poczatku ciazy nie. Ale potem czym plod wiekszy tym lepiejspac na lewym boku. Po pierwsze zeby nie ucuskac zyly glownej przez ktora dostaje dziecko tlen i pozywienie a po drugie na brzuchu go/ja gnieciesz. Z reszta pod koniec ciazy to dopiero bedziesz narzekac....wielki brzuch a jeszcze jak kopac zacznie...

Gość gość
Na tym etapie już tak. Zakecane jest spanie na boku.

Gość gość
Ja przestalam spać na brzuchu od samego początku ciąży, wiem paranoja, ale się balam. Nie wyobrażam sobie spać w 17tc nadal na brzuchu ja bym się bała że zmiazdze dziecko. Kochana czas przestać myśleć o sobie, bo źle czy nie wygodnie. 17tc to dopiero początek twoich nie do godności związanych z ciążą.

Gość gość
jestem w 22 tyg i tez dlugo spalm na brzuchu teraz juz jest nie wygodnie i jak dluzej przygnaitam to mnie boli caly brzuch