Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mętlik

Dziewczyna nie doklada sie do mieszkania. Wygodnictwo, wyzysk czy norma?

Polecane posty

Gość gość
ło jezuuu, nawet czytać nie będę tego nie pisał facet ale jakaś piz/da:D

Gość gość
nie przeczytałam całości, bo za dużo tego... ale....ona jest z Tobą dla pieniędzy, zapewniasz jej wygodne zycie, a ona nawet się nie musi starać.... człowieku, też zarabiam niedużo,mój facet pomaga mi finansowo, chociaż razem nie mieszkamy, ale w życiu bym tak nie postępowała. W waszym związku uczucie jest jednostronne, robisz co panienka zechce. Ja żyję dość skromnie, ale wydaje swoje pieniadze na nas oboje, chociażby przygotowuje jego ulubione posiłki i nigdy nie chciałam od niego pieniędzy, wciska mi na siłę, jeśli nie przyjmę to zrobi jakieś zakupy zapłaci za rachunek np za prąd, bo uważa że jesli pomieszkuje u mnie to powinien to robić. Gdy mieszkał u mnie przez trzy tygodnie a nie miał akurat pieniedzy to pózniej się odwdzięczył. Widzisz nie mieszkamy razem, nie jestem bogata,ale nie ciagne z mojego kochanie ile wlezie,jesli on potrzebuje pomocy, to wyjme ostatnie pieniądze i mu pomogę, żebym sama nie miała co jesć. A wy ze sobą mieszkacie, jaką wspólnotę tworzycie, królowa i sługa???? zastanów się człowieku, ona Cię nie kocha!!!!

Gość gość
Przeczytałam przeskakując między linijkami, więc załapałam sedno ;) Myślę, że to nie jest normalne. Rozumiem jeszcze poprzednią sytuację, kiedy ona miała mało pieniędzy, a ty też nic nie wspomniałeś o forsie, że się wtedy nie dokładała to ok. Obecnie raczej ona pokazała się jako egoistka i materialistka, a w dodatku niezła manipulatorka (te teksty o zabijaniu miłości) i histeryczka. Tupie nóżką, bo kończy się wygodne życie.

Gość gość
Gdzie znajdę takiego faceta? Przejrzyj na oczy.

Gość gość
Widzę, że masz umysł analityczny - to bardzo dobre i nie dziwię się, że dobrze zarabiasz, ale na forum , jak te, to trochę za dużo niepotrzebnego pisania :P x ok, teraz do tematu - myślę, że dziewczyna jest z Tobą dla kasy. Nie ma powodu, dla którego ma być taka dysproporcja pomiędzy 2 osobami na dorobku. Jest b. wyrachowana i jeżeli weźmiecie kiedyś ślub i doszłoby do konieczności rozwodu, to oskubie Cię i puści z torbami. Może i dobrze zarabiasz, ale wiedzy o ludziach pewnie nie masz zbyt dużej, a szczególnie o kobietach tego rodzaju - tak więc powiem Ci: uważaj. Zrobisz, jak zechcesz. Jeżeli ona nie chce dzielić kosztów, a dla Ciebie to ważne (przecież to nie jest Twoja utrzymanka, chyba że taką chce być), to postaw sprawę jasno i nie mięknij, jak będzie chciała iść. To łatwe mi mówić, wiem, ale tacy ludzie to materialiści.

Gość gość
No pewnie, że dziewczyna inteligentna, wie co robi :P

Gość gość
"Czy może przyzwyczaiłem ją do wygód i teraz będzie co raz gorzej ją od tego odzwyczaić i uświadomić że życie to nie tylko przyjemności ale także zobowiązania..? " Tutaj masz rozwiązanie swojej zagadki. Nauczyłeś ją takiego życia, za dużo dałeś od samego początku, cięzko Ci będzie teraz to zmienić, co widać po jej zachowaniu, na sugestię o podzieleniu kosztów. Człowiek odpowiada, za to co oswoił. Nauczyłeś ją wygodnego życia. Ciekawe, czy gdyby poślizgnęłaby Ci się noga i Twój dochód znacznie się uszczuplił, czy dalej by z Tobą była? Już teraz wykorzystuje szantaż(odnośnie wyprowadzki), żeby wpłynąc na Twoją decyzję, zagroziła zerwaniem, bo chcesz podzielić rachunki sprawiedliwie? I ona śmie nazywac Ciebie materialistą? Kup jej słowni, bo uzywanie słów, których znaczenia się nie zna, nie sprawia, że człowiek wydaje sie mądrzejszy. Czy Ty nie widzisz, z jaką kobietą się związałeś? Teraz, wychodzi jej prawdziwa twarz, manipuluje Tobą i wychodzi na tym świetnie. Powtarzam, gdzie znajdę takiego faceta?

Gość gość
przeczytalem cale ale do mnie nie dotarlo takze nie wiem o co si rozchodzi