Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gooość Mmmm

Samotna mama

Polecane posty

Gość Gooość Mmmm

Jak się odciąć od związku, w którym dłuższy czas jest dobrze, a później jedna wielka tragedia, gdzie nie ma za bardzo zaufania. Czy kobieta, która jest samotna i ma dziecko ma jeszcze jakieś szanse czy jej całe życie jest przegrane już i bez sensu? Ratunku

Gość gość
szanse są ale jakoś tak się często dzieje, że znowu wchodzi się w toksyczny związek także na to będziesz musiała uważać. A samotnym mamom bardzo ciężko jest na pewno.

Gość gość
No o ile liczy się dla ciebie przede wszystkim dobro twój i dziecka ,to tak...ja byłam samotną matką ok.3lat oczywiście taką podjęłam decyzję,po paru latach tkwiąc w toksycznym związku.Pewnego dnia powiedziałam sobie dość...i zerwałam z byłym kontakt ,on o kontakt z dzieckiem też za bardzo się nie dopominał a wręcz w drodze szantażu(jak do niego nie wrócę)przestał płacić alimenty,spotykać się z dzieckiem ...po 2 latach poznałam obecnego męża :) córka mówi do niego Tato..jesteśmy fajną rodzinką i mogę stwierdzić że było warto!

Gość gość
Nie wiem jak to jest ale musi byc trudne zycie jako samotna matka. Jeszcze to zalezy od wielu rzeczy czy nasz wsparcie. Ja bym nie miala... Pewnie jeszcze gorzej jest w sferze z facetami... Obys dobrego faceta spotjala ;)

Gość gość
Jak masz takiego faceta przy którym i tak czujesz się jak samotna matka to go zostaw..

Gość gość
Jestem samodzielną mamą od samego początku. Z wyboru. Nie jest mi ciężko, bo nie jestem sama. Mam cudowne dziecko, fajną rodzinę, pracuję i zarabiam wystarczającą na nas dwie, mam znajomych. Czasami bywa ciężko, gdy dziecko wypytuje o tatę. Odpowiadam na tyle na ile może pojąć pięciolatka, ale nie oszukuję. Poradzisz sobie. Początek jest najtrudniejszy. Musisz myśleć głównie o sobie i dziecku. Czasami, gdy nie ma szans na lepsze dni , lepiej podjąć ten trudny krok.

Gość gość
Skąd jesteś i ile masz lat?

Gość gość
Ja nią właśnie zostałam. Mieszkam z 5msc dzieckiem u rodziców, na dniach mieliśmy przeprowadzać się do wspólnego mieszkania a teraz dowiedziałam się ze miesiąc temu przespał się z inna... Czuje się tragicznie

Gość gość
Gościu powyżej wspólczuję ci naprawdę

Gość gość
Dobrze mieć wsparcie u rodziców..i przynajmniej wiesz że nie była wam pisana przyszłość i zmarnowałabyś sobie pare lat życia .Trzymajcie się i bądźcie silne samotne mamy i nie obracajcie się w tył tylko idźcie do przodu! Ja też byłam samotną mamą w wieku 20lat ..teraz mam 28 i wiem że dobrze zrobiłam zostawiając tego dupka. ;-) pare lat później spotkałam mężczyznę na swojej drodze który jest wart mojego poświęcenia i miłości...

Gość gość
Przekichana sprawa :( wlasnie zostaje zostaje samotną matką po raz drugi ... Na szczęście starsze dziecko już odchowane. Dzidziuś ma 3 miesiące a facet zaczął pić, robić awantury w nocy z nożem a wcześniej jak w bajce ... Chyba juz taki mój los...

Gość gość
kolejna co zrobiła sobie dziecko z byle kim a teraz woła ratunku, myśli się głową a nie dupą

Gość gość
Pytanie do gosc 14. 41 czyli kazde dziecko ma innego ojca? Podziwiam Cie za odwage ze sama chcesz zostac. Ja mam tez dwojke kazde z innym wszystko bylo jak w bajce do czasu az na wierzch nie wyszly jego klamstwa. Siedze z nim mimo ze nie kocham go boje sie ze nie poradze sobie z dwojka dzieci

Gość gość
Czarno widzę nowy związek. Gdy masz faceta to go się szanuje! Ja mam związek bez tabu mąż jest nawet przy Każdym badaniu ginekologicznym pochwy i wspierał porody. Gdy się wstydzisz męża przy badaniu cipki i porodzie to się nie dziw że nie ma więzi między wami nawet może zdradzać i odejść! !!

Gość gość
Lepiej byc samemu niz z byle kim. Na dziecku taka nieciekawa relacja miedyz rodzicami tez na pewno sie odbije.