Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolex88

Beta HCG 7tc slaby przyrost

Polecane posty

Gość Karolex88

Mam pytanie. Dziś mam 7t1d ciąży. Do tej pory beta rosła wzorowo... Po 100-120% w 48h. Potem przez okres noworoczny miałam przerwę w badaniu i tak: 30.12. Wynosiła 17 870 05.01. Wynosiła 35 760 Przyrost 100% w 6 dni!!!! Wiem, że beta HCG zwalnia po 6tys, ale żeby aż tak? Martwię się. 7.01.miałam USG i dzidziuś miał 1cm i serduszko biło 150/min. (Był to 7t0dc). Moje pytanie, czy jeśli przyrost byłby zły to na USG już by było widać złe efekty? Czy najpierw beta daje sie we znaki a dopiero potem odbija się to na dzidziusiu? Ktoś miał doswiadczenie slabego przyrostu na tym etapie i udanej ciazy?

Gość gość
Ja mialam wzrost bety po 72 h o ok. 40 %. Na tym poziomie nie sprawdza się już bety. Wzzystko jest ok. Zycze spokojnej ciazy

Gość Karolex88
Dzieki :) mam nadzieje ze juz nie bedzie stresow...

Gość gość
moim zdaniem masz bardzo wysoką betę jak na swój wiek ciąży i nie ma się co martwić. Też mi się wydaje że na tym poziomie już tak nie przyrasta, przecież nie może ci przyrosnąć do bilionowych wartości. ja w około 6 tygodniu miałam betę tylko 3 tyś. i też się martwiłam że jest za niska ale teraz już 14 tydzień i wszystko ok. :)

Gość Karolex88
Poziomem to sie w ogole nie martwie - raczej tylko wzrostem:)

Gość gość
Też miałam taki wzrost i wszystko ok, moja ginekolog powiedziała że jak widzimy już serduszko na USG to nie robimy bhcg . Też się wystraszylam dlaczego tak mało przyrastalo, ale wszystko ok,jestem już w 24 tygodniu