Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

alkomat pokazał dodatni wynik mimo że nie piłam

Polecane posty

Gość gość

Byłam trzeźwa a alkomat pokazał 0,38 %, byłam w szoku. Czy powodem może być to, że chwilę przed badaniem żułam od jakiegoś czasu owocową gumę do żucia ? Jestem załamana

Gość gość
Ale to badanie przez drogówkę, czy ot tak sama z siebie u kogoś na alkomacie? Bo jak przez policję to ile miałaś na drugim pomiarze? Jak 0,00 to znaczy, że pierwszy był wadliwy.

Gość gość
mama muziala byc ladnie nawalona jak ie dotej pory czyma aaaa:-D :-P

Gość gość
Po gumie do żucia nie ma szans, bo tam alkoholu nie ma. Po płynie do płukania ust można mieć do 10 minut od wypłukania alkohol w wydychanym. Po cukierku czy batoniku z alkoholem też, ale najwyżej 1-2 minuty od zjedzenia.

Gość gość
dziękuję, za jedyną poważną odpowiedź z 21:04, mówiłam policjantom o co chodzi, powiedzieli, że za 20 minut trzeba powtórzyć badanie, piszę to z komórki, teraz czekam

Gość gość
Następne będzie ok. Nie stresuj się.

Gość gość
nie bedzie ok,nastepne moze spadnie jej do 0.12, moze byc i od cukierka. ktorym byl alkohol.

Gość gość
kuźwa, słyszeliście o czymś takim jak "alkohol resztkowy" ? to jest alkohol, które jest w organizmie mimo, że się nie piło alkoholu. Przeważnie zmorą kierowców jest płyn do spryskiwaczy, po jego wdychaniu jest alkohol w organizmie, mogą być to też cukierki, batony, jabłka i kefir i leki. Tylko cechą tego alkoholu jest to, że tylko przez chwilę od spozycia jest w organiźmie, dlatego dobrze zrobił policjant, że powiedział następne badanie za 20 minut. Autorko i jak tam?