Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

krew po zrobieniu kupy

Polecane posty

Gość gość

Syn ma 5 lat, od niedawna dorobilismy się zaparć naukowych, do tego stopnia że syn po wielu dniach robi z płaczem kuoy olbrzymy. Przypuszczano że mu śluzową pękła bo na papierze widać krew. W przyszłym tyg ide do lekarza bo nie daje mi to spokoju, ale może ktoś miał podobnie?

Gość gość
tak, córka jak miała 3 lata to jak zrobiła kupę była krew na pieluszce- tak tak na pieluszce bo robiła raz na 7 dni w pieluchę tylko inaczej nie chciała. To z wysiłku naczynko pękło. Wyleczył ją gastrolog, ale koszmar przeżyliśmy z tym powiem Ci

Gość gość
A jakie to było leczenie, jeśli można wiedzieć?

Gość gość
Mój syn pił syrop Lactulosum na rozluźnienie i to wystarczyło. U nas nie było zaparć nawykowych, ale prawdopodobnie zaparcie spowodowało ranę i to krwawiło. Szkoda że musiałam czekać wiele miesięcy do gastrologa, aby zalecił lek, który nawet nie jest na receptę...

Gość gość
Ją daje lactulosum, ale syn jest już tak przerażony bólem że nie chce słyszeć o kupue. Dziś dalam czopka na śnie to zrobil mega kype, nie dziwie się że mu coś tam pękło. Mam nadzieję że lactulosum pomoże.

Gość gość
to ja z wczoraj 23:11- u mnie było tak, że próbowałam wszystkiego-śliwki jabłka miód z wodą czopki lacyulosum czy jak tam się pisze i nie pomogło nic. Bo problem był w głowie dziecka a nie w jego jelitach. Autorko u nas leczenie wyglądało tak- 3 dni lewatywa codziennie wieczorem+ leki forlax i mentoparafina i tyle. Jeśli nie robiła kupy 3 dni- lewatatywa. W sumie tych lewatyw może z 7 poszło, problem się skończył. Lekarz gastrolog powiedział że ok te wszystkie śliwki i jabłka można podawać ale kategorycznie zero czekolady. Powodzenia, pytaj jakby co zajrzę jeszcze:)

Gość gość
Może na te zaparcia pomoże mu dicopeg junior ? Moja córka akurat miała gdy zmieniałam nawyki żywieniowe. Wiecie za szybko jej nowości wprowadzałam. Mam nadzieje , że i Tobie pomoże.