Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czyli matka samotnie wychowujaca 1 dziecko nie dostanie 500 zł a prezes banku kt

Polecane posty

Gość gość

który zarabia 50 tysiecy miesiecznie i mam 3 dzieci dostanie 1000 zł ? tak ?

Gość gość
tak:)

Gość Mama jedynaka
Jeśli dochód Ci nie będzie przekraczał 800 zł/os to też dostaniesz.

Gość gość
Co jeśli ja nie żyje z biologicznym ojcem dziecka a mam partnera. Dalej mam grac samotna matka?

Gość gość
Samotna matka to puszczalska i na nic nie zasługuje

Gość gość
Samotne matki są też po rozwodzie, najcześciej z winy meza

Gość Mama jedynaka
Lub wdowa... Nie ma co oceniać.

Gość gość
gość dziś Mówisz o rozwódkach a to co innego. Zresztą rozwody są z winy kobiet jak i mężczyzn w takim samym stopniu

Gość gość
taaa:) zwlaszcza jak mężus pije i bije, i zdradza nie?:) wina kobiety jak zawsze, co?

Gość gość
A co z ulga na dziecko. Dalej jest bez zmian.

Gość gość
gość dziś taaausmiech.gif zwlaszcza jak mężus pije i bije, i zdradza nie?usmiech.gif wina kobiety jak zawsze, co? x Kto Ci kazał takiego wybrać? Jest wielu fajnych mężczyzn, którzy nie piją, nie są agresywni, szanują kobiety i nie zdradzają. Tego kwiatu jest pół światu.

Gość gość
kotu;) ja takiego nie wybralam bo sama jestem panną bez dzieci ;) ale nie jestem ślepa i głucha wiem, że wielu mężczyzn potrafi swietnie udawać dobrych ludzi, żeb usidlic kobietę, nie mam do tego żadnych wątpliwosci

Gość gość
gość dziś Jedyny Twój plus, że nie jesteś fanatyczką. Wiesz co robią fanatyczki? Fanatyczka zareagowała by na mój wpis odpowiedzią w stylu: odwracaniem kota ogonem, używaniem stwierdzeń "wszyscy faceci", użyciem słowa "facet" zamiast mężczyzna - i tu masz u mnie ogromny plus :) Ale nie tak wielu udaje tylko co niektóre a coraz więcej kobiet ma jakieś dziwne priorytety i im gorszym człowiekiem jest mężczyzna tym bardziej impasują. Ty jak piszesz nie jesteś głucha ani ślepa i dlatego nie masz problemów w stylu: "Mam dziecko ale nie wiem kto jest ojcem" itp. Pozostałe kobiety tak jak Ty muszą zacząć częściej używać mózgu zamiast lecieć jak ćma do ognia.

Gość gość
Samotne matki mają wystarczajaco przywilejów. W pracy wysyp takich co żyją na kocią łapę z ojcami dzieci ale jako samotna matka ma publiczne przedszkole i w dodatku płaci za nie jakieś grosze. Chwaliły sie też dodatkowa kasa jaką dostalaja niby zapomoga dla samotnych matek. A one po prostu żyją bez ślubu

Gość gość
Dokładnie. Samotne matki mają już tak wiele udogodnień, że czas pomóc ludziom żyjącym samotnie.

Gość gość
Jakie udogodnienia mają samotne matki? Ja właśnie sama wychowuję 5-latka i z żadnych nie korzystam, może o jakichś nie wiem? Syn chodzi do publicznego przedszkola, ale w jego grupie jest bardzo dużo dzieci z pełnych rodzin, więc nie traktuję tego jako udogodnienia dla mnie.

Gość gość
i tak masz duzo przywilejów, mieszkanie od panstwa możesz dostać; ja jestem panna bezdzietna i g.... dostane

Gość Aneta3535
A samotna matka która zarabia 2000 zł plus 1000 alimenty na 2 dzieci dostanie kaskę ?

Gość gość
Jakie samotna matka ma przywileje ? słucham . Samotnie wychowuje syna i z najniższej krajowej dochód mi na wszystko przekracza. Stypendium szkolne itd

Gość gość
Jakie udogodnienia mają samotne matki? Ja właśnie sama wychowuję 5-latka i z żadnych nie korzystam, może o jakichś nie wiem? Syn chodzi do publicznego przedszkola, ale w jego grupie jest bardzo dużo dzieci z pełnych rodzin, więc nie traktuję tego jako udogodnienia dla mnie. XXX a wiesz ile dzieci z pełnych rodzi n "nie łapie" sie na publiczne przedszkole, dlatego ze "samotne matki" mają pierwszeństwo?. Pierwszeństwo to nie przywilej? Pomyśl ile byś musiała zapłacić za prywatne przedszkole gdyby nie ten "nieprzywilej"

Gość gość
biedna rodzina z 1 dzieckiem w ktorej zarabia sie minimum krajowe nie dostanie NIC!!! a prezes banku z 3 dzieci dostanie 1000zl

Gość gość
jakie mieszkanie samotna matka dostanie?:D wy to na głowe padlłyscie może jak ta samotna matka ma 10 dzieci-to może jakies tam dostanie, ale nie matka z 1 lub 2 dzieci i pracujaca:o

Gość gość
Jedyna rzecza jaka przysłguje samotnej matce to pierwszenstwo do przedszkola, to tak wiele ? w zamian za koniecznosc radzenia sobie samotnie z calym swiatem? wy macie mężusia, który pół roboty za was odwali, nie każda udaje samotna matka i ma konkubenta na boku, weżcie pomyslciie:o z mopsu nic sie nie nalezy mieszkan tez nie daja:o

Gość gość
Ale to nie nasza wina ze ty jestes samotna. I w koncu ja tez dostane cos od panstwa.

Gość gość
Wy nie kumacie o co w tym chodzi? Akurat jest to projekt skierowany do ludzi mających WIĘCEJ niż jedno dziecko. Jak macie taki niski dochód to korzystajcie sobie z zasiłków, żaden prezes zasiłku nie otrzyma.

Gość gość
wciąż te samotne narzekają, biedne itd trzeba było patrzyć z kim się idzie do łóżka!

Gość gość
Do gościa który twierdzi że samotna matka to puszczalska jesteś żałosny (na) są różne przyczyny że matka sama wychowuje dziecko i wiedz że więcej musi dać z siebie żeby je wychować

Gość gość
Tak projekt skierowany do rodzin które posiadają więcej niż jedno dziecko i co po nie którzy dostaną i na pierwsze bo korzystają z pomocy społecznej biedni i bezradni jeśli co po niektóre twierdzą że samotna matka sama sobie taki los wybrała ok a kto innym kazał dzieci robić sama wychowuje syna pracuję na minimalnej krajowej ojciec raz płaci raz nie przebywa za granicą i nie stoję w mopsie wszystko co mam zawdzięczam sobie i rodzicom a państwo co ustala kryterium najlepiej nie pracować i iść do opieki społecznej i mówić jestem biedna nie ma dla mnie pracy A ci co twierdzą że samotna matka ma dość przywilejów i dodatkowej kasy proszę o wypisanie co to jest bo nie mam pojęcia

Gość gość
Jako samotna matka mam ten przywilej, że mogę rozliczyć się z synem i dostaje ulgę na dziecko, co daje w roku kwotę ok. 1500 zł. Ale jeżeli w rodzinie pracuje jedna osoba, to współmałżonek tez może sie z nim rozliczyć. Ulga na dziecko przysługuje również innym. Nie wiem więc o jakich przywilejach piszecie, bo ja nie mam żadnych. ja dość sporo zarabiam, więc nie liczę na żadne 500 zł, ale mam koleżanki, które są same, przekraczają niewiele te 800 zł i nie dostana nic. Dzielenie dzieci na lepsze i gorsze jest niezgodne z konstytucją. Gdyby posłowie pisu nie byli w większości wielodzietni, to pewnie nie uchwalaliby tak głupich i niesprawiedliwych przepisów.

Gość gość
Dla mnie samotna matka to tylko wdowa. Tak jak zona mojego kuzyna która została wdowa z 2 dzieci (4l i 2 l). Jesli ojciec dziecka zyje to nie jest dla mnie zadna samotna matka . Dzieciak ma ojca to niech sie nim tez zajmuje i płaci .