Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brunetka 20

Jak opanować stres?

Polecane posty

W sumie to taki mój odwieczny problem a teraz jest jeszcze gorzej, zaczęłam swoje praktyki w aptece i ciężko mi opanować stres. W sumie nie mam żadnych powodów do stresu, jeszcze złego słowa na swój temat nie usłyszałam, ostatnio była nawet pochwała od kierownika ale ja głupia cały czas się nakręcam bo też chciałabym wypaść na tych praktykach jak najlepiej, uzyskać dobrą opinię. Za każdym razem jak jest duży stres to zawsze objawia się u mnie tak samo czyli boli mnie brzuch, głowa, mam jakieś nerwobóle w okolicach karku, szczęki, mdli mnie. Jakiś uspakajających leków nie chcę brać bo nawet te słabo działające w jakiś sposób otumaniają, biorę tylko tabletki przeciwbólowe jak już nie wyrabiam z bólem. Macie jakieś pomysły?

Gość gość
Brunetka gdzie jest namysłów? Wiesz? Czy nigdy o nim nie słyszałaś?

Stosuj to, co jest skuteczne. Czyli łykaj tabletki przeciwbólowe. Tylko nie przedawkuj.

Gość gość
Brunetka słyszałaś o nim?

Gość gość
Idź do Spowiedzi św. wówczas odzyskasz spokój serca i radość życia.

Gość gość
jak sie ubierasz do pracy?

Gość gość
Brunetka namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona słusznie nie dotyczy swojego ubioru wiedziałaś wczesniej o Namysłowie?

Gość gość
Od Namysłowa do Wrocławia jest 60 km po drodze jest droga ekspresowa S8 do niej jest 30 km od Opola 40 km

Gość gość
W mieście namysłów jest jeden z trzech w Polsce zakładów Nestle jeden z dwóch w Polsce zakładów Diehl controls i jeden z trzech w Polsce zakładów Velux jest też browar namysłów znane piwa z tego browaru to zamkowe złoty denar namysłów pils kuflowe

Gość gość
Brunetka napij sie piwa z browaru namysłów to stres ci minie

Po pracy warto też żebyś wypiła 100 ml "czystej" wódki. To ci pomoże się pozbierać.

Gość gość
Hellige wypij piwo z browaru namysłów

Gość gość
Namysłów to fajne miasto

Heilige raczej nie piję alkoholu a wódka to już w ogóle odpada z resztą muszę być trzeźwa, też mi pomysł :D A odnośnie Namysłowa i piwa to akurat piwa też nie lubię :P

Gość Turkuć
Mam roślinkę która mnie uspokaja.

Gość gość
proponuję oprócz Spowiedzi św. melisę ale nie taką w saszetkach (jest mało wartościowa tak przemielona bo uciekają w trakcie produkcji jej uspakające jej olejki eteryczne) ale kupioną sypką z zielarskiego wówczas pijesz tak: 1/3 szklanki (tak dużo bo wówczas olejki eteryczne melisy są w większym stężeniu) taką ilość melisy sypanej zalewasz do pełna wrzątkiem, po 10min przecedzasz i delektujesz pijesz przed snem i rano przed pracą smacznie, zdrowo i najważniejsze nie uzależnia jak tabletki i do tego ładnie uspokaja ale nie przymula oprócz szczerej Spowiedzi św. i modlitwy polecam meliskę, sprawdzone, działa :)

Melisa łagodnie uspakaja ale też zaburza minimalnie koncentracje a ja nie mogę sobie na to pozwolić bo muszę być w pełni skupiona żeby jakiegoś głupiego błędu nie popełnić. A tak odnośnie tej spowiedzi to hm... nie będę pisać o swoich poglądach bo nie o tym temat :)

Gość gość
Zadna melisa a tanie wnko jest najlepsze :D

Oj po takim tanim winku z pewnością mogłoby się dziać jeszcze jak jak ktoś nie jest przystosowany do tego typu trunków, także bałabym się :D

Gość gość
Melisa upośledza koncentrację? Chyba żartujesz :D

Może osłabiać koncentracje, tak słyszałam. Każdy organizm jest inny więc być może były takie przypadki.

Gość gość
Ja też jestem raczej osobą często stresującą się, teraz robię kurs z prawka i to dla mnie mega stres, biorę przez jazdami nervomix i jakoś nie zauważyłam żebym była po nim otumaniona a czuję się mniej spięta