Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie zgadzam sie by dawano bezrobotnym 500 zl na dziecko

Polecane posty

Gość gość

jakim kierwa prawem?

Gość gość
up

Gość gość
Ja też, nie zamierzam robić na dzieciorobow.... ten pomysł jest naprawdę poroniony z wieeelu pwoodów.... Polska upadnie...

Gość gość
Dokładnie ja też sie nie zgaxAm!!!p***a moja szwagierka zwolniła się z pracy ma 3 dzieci to kasa jej sie należy siedziała przy wigili i suszyła kły miałam ochote wylać jej barszcz na ten uśmiechnięty ryj.Też mam dziecko pracuję żeby nie było.

Gość gość
Filipcio zaloguj się.

Przecież dla tych pięciu stów, bezrobotni itp. ofiary, zagłosowały na PiS :(.

Gość gość
Szwagierka roszczeniowa jest teraz to i 4 walnie dziecko jak nic taki typ baby ciągnie skąd się da płacze ciągle a nowym rocznym autem przyjechali najpierw ściema że to szwagra służbowy ale dzieci sie wygadały .

Gość gość
Nie ma to jak przekupić tępote i biedotę...

Gość gość
Będzie sie patologia rozmnażać tylko dla pieniędzy.

Gość gośćAga
Powinni dawac bony na jedzenie,kosmetyki dla dziec*****eluszki ,ubranka.itd ,a nie kase na konto.

Gość gość
Z mojej małej orientacji (pracuje z duzą ilością kobiet taki fach)wynika że wiele z nich kombinowało tak iż jak dostaną te 500 co każdemu mieli dać wtedy przejdą na pol etatu albo 3/4 by więcej czasu spedzać z dzieckiem wkładać czas w jego rozwój .Wiadomo to nie kokosy ale skromnie by im starczało aż smyki /smyk nie byłby w zerówce np czy 1 klasie.Im chodziło o możliwość nie rzucenia pracy tylko móc być troszke ze swoim skarbem tym kupili głosy zagrali na uczuciach wielu matek i wygrali a większość z nich ma jedno dzieciątko więc nie dostaną nic.

Gość gość
Podoba mi się bodajże w Finlandi kobieta w ciąży dostaje wyprawke albo pieniążki 94% wybiera wyprawkę bo lepiej się opłaca a tam kosmetyki ciuszki kocyki pieluchy wszystko co potrzeba dla noworodka na start .Ciekawe ile procent u nas by wybrało wyprawkę a nie kase.

Gość gość
Ci co naprawde potrzebują dostają okruchy a cwaniaki po swoje rękę wyciągną.Sąsiad z konkubiną .On za 2tys nie idzie do pracy nie opłaca mu się od rana fajek i tv .Czynsz mops ,zasiłek zewsząd.Dzieci szkoda wiadomo niewinne że rodzice tacy dlatego przymus pracy powinien być dla takiego a nie pieniążki za nic

Gość gość
Niech im dadzą pracę.!!!!!!!!!!Powinni stworzyć nowe miejsca pracy.Tym się zajmować trzeba a nie pierdami .

Gość gość za 500
:-D widze że zakładasz tematy z szybkością pendolino i sam ze sobą gadasz :-D co za pyerdolony debil :-D

Gość gość
szlag mnie jasny trafia patologia bedzie nam sie smiala w twarz

Gość gość
Dokładnie tak będzie ,śmiech że Ty Ty czy Ty na niego robisz

Gość gość
Spokojnie, budżet tego nie wytrzyma i w przyszłym roku się z tego wycofają

Gość gość
ojejku, jak mi was szkoda :D dzisiaj u mnie w łodzi się "obrońcy demokracji" zebrali. tym razem stołków w telewizji bronić chcieli. az z 500 przyszło :D jest moc. jak tak dalej pójdzie to pan kijowski będzie musiał dzieci przyprowadzić z klasą co by frekwencja jakaś była na tych "protestach społecznych". :D

Gość gość5
Pewnie mamy posiadające już dziecko wybrały by kasę,bo mają część rzeczy po pierwszym dziecku. ja jestem za wspomożeniem rodzin o te sławne 500zł,bo wszystko na dzieci jest bardzo drogie i obłożne podatkiem Vat.W innych krajach mają zasiłki na dzieci i nikt szat nie rozdziera.Dziecko kosztuje więcej niż500zł miesięcznie. A bezrobotnym może zostać każdy i w każdej chwili, miejsc pracy jest mniej niż chętnych do pracy Nic wam nie będzie jak dadzą biednym,Bogaci się was nie pytają biorą dużą forsę w radach nadzorczych i innych spółkach ,ogromne odprawy i nic się nie sta lo kraj kwitnie.

Gość gośćsiewnerwiłam
k***a przez tyle lat nas okradano a teraz jak mają ludziom dać po 500zl na dziecko to wielkie dyskusje,jak sobie premie,odprawy przyznają to jakoś nikogo o zdanie nie pytają,załatwiają po cichu

Gość gość
Można dać 500 zł gdyby ludzie byli normalni i uczciwi...a tak wiadomo co się bedzie działo... jeszcze żeby dawać na 15-17 latka to przesada... W innych krajach jest to na porządku dziennym bo te kraje na to stać. Dostaniecie te pińcet złotych a np. w markecie wydacie dwa razy więcej niż dotychczas

Gość gość5
Ja się zgadzam niech dadzą 500zł na dziecko albo dadzą zarobić żeby starczyło do pierwszego.

Gość gość
a co się takiego "będzie działo"? bo ja na przykład nie wiem.

Gość gość
A co zazdroscicie,ze wy musicie z********ac i gowno dostaniecie?Trzeba bylo kombinowac.Teraz wszyscy placza,ze dostana 500 zl,a wam co do tego jak kazdy na kafe zarabia po 5 tys albo i wiecej(tak sie niby wszyscy chwala)

Gość gość
Mi się rozchodzi o to że ludzie będą kręcić mataczyć by dostać patole pierwsi polecą.A co z ludzmi tak zwanymi biednymi pracującymi?Czemu im się odmawia bo wyliczono próg od dochodu.Uważam że to niesprawiedliwe jest podzielone i nieprzemyślane .

Gość gość
Owszem taki zasilek fajna sprawa, ale niestety sa ludzie i nie jest ich malo ktorzy beda robic dzieci dla tego zasilku bo nie chce sie pracowac. Znam takie srodowisko. Mezowie pracuja na czarno, zony rodza dzieci, mieszkaja na kupie z rodzicami. Biora z mopsu z ue jedzienie, dofinansowania na ksiazki itd. Pomoc jest wazna ale ma na celu wspomozenie ludzi w wyjsciu z kryzysowej sytuacji a nie wspieranie leserstwa. A gdy zapytasz taka kobiete dlaczego nie pojdzie pracowac zasmieje ci sie w twarz. To przykre szczegolnie ze pracujace kobiety czesto musza kombinowac jak tu wygospodarowac okres w pracy i odlozyc pieniadze na macierzynstwo.

Gość gość
Dobra spadam z stąd... same ograniczone Pisiury

Gość gość
o to wlasnie mi k****a chodzi ja zarabiam 3 tys miesiecznie, ale dzieki ciezkiej pracy i wielu wyrzeczeniom nie po to zeby moja bezrobotna dlugotrwale alkoholiczka tak po prostu dostawala sobie 1500 zł :O i wstwala sobie i organizowala czas wg wlasnych przyjemnosci a dziecmi i tak zajmuje sie glownie dziadkowie