Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baaaaaaaaa

Pomocy...kto zna prawo karne chodzi o kradzież pilne !11

Polecane posty

Gość gość
Sprawa w sądzie, zwrot pieniędzy za skradziony towar i prawdopodobnie kara w postaci prac społecznych bądź kara finansowa jeśli złodzieja na to stać. Nie rób sobie nadziei na pouczenie i szybkie zapomnienie o sprawie

Gość gość
Tak, nikt się nie zastanawia czy stać czy nie płacisz grzywny i zadośćuczynienie a jak nie zapłacisz to mogą zamienić na więzienie.

Gość gość
co to za tłumaczenie, ze sytuacja życiowa itp. Złodziejem albo jesteś, albo nie. Jak ktoś ma kręgosłup moralny to z głodu będzie zdychał, a po cudze ręki nie wyciągnie. Są organizacje, które w takich sytuacjach pomagają, można pod sklepem kogoś poprosić (nie raz kupowałem coś komuś proszącemu pod sklepem), ale nie wyciągać łapę po cudzą własność!!! Znamię na czole, żeby wszyscy widzieli z kim mają do czynienia. I zdjęcia powszechnie dostępne z publikacją danych osobowych!!! Skoro nie wstydzisz się kraść to nie powinnaś się wstydzić świecić mordą na tablicy złodziei

Gość gość
Macie racje !!!!!!!!! A czy można zapłacic za te perfumy bez sprawy w sądzie...poprostu załatwić to na policji????

Gość gość
Było wtedy przy kasie zapłacić, a nie łapy po cudze wyciągać. Jeszcze zrozumiem głodnego jak chleb ukradnie, ale nie larwę, co perfumy podsowieci i teraz złapana ze strachu w majty robi.

Gość gość
Finał..... muszę zapłacić szkodę w sklepie na te 500 zł i mała grzywna.....ufffff.już mi lżej... dzięki wszystkim za komentarze... nigdy więcej już nie kradnę tyle stresu............. pozdrawiam ;-)

Gość gość
ja kiedys ukradłam jedzenie dla niemowląt dla dziecka bo nie miałam jej dać co jeść i mnie złapali. Ale powiedzieli że nie zawiadomią policji i moge tam przychodzić sprzątać wzamian za jedzenie. Ale nie przyszłam bo strasznie sie tego wstydziłam że ukradłam i będą na mnie patrzeć jak na śmiecia.

Gość gość
Ja kiedyś ukradlam parówki i jakiś ser na kwote 12 zl w biedronce ...zadzwonili po policje i dali mi mandat 500 zł......masakra....

Gość gość
I bardzo dobrze bo jak cię kurde nie stać na jedzenie czy na perfumy to rusz dupę i zarób. Nie masz na żarcie pozbieraj puszki jak nie umiesz inaczej. Łapy poobcinać bo za straty nieznane pracownicy zapłacą głupie gnoje.

Gość mateo091
Zawsze możesz skorzystać z pomocy prawnika który zajmuje się sprawami karnymi. Mogę ci polecić tą kancelarie http://kancelariaadwokacka-kiw.pl/prawo-karne/ skontaktuj się z nimi, przedstaw im sprawę i może da się jakoś wybrnąć z tej sytuacji, lepiej nie działać na własną rękę.

Gość Aga741
polecam zapatrzeć się w lekturę dotyczącą prawa, tak aby nie mieć wątpliwości co do tego typu zdarzeń. Ja takie książki zamawiam na http://profinfo.over-blog.com/

Gość gość
Najlepiej z prośbą o pomoc zgłosić się do kancelarii prawnej, w której specjalizują się w prawie karnym. Jeżeli jesteście z Szczecina lub okolic to mogę wam polecić www.adwokat-weglowski.pl Tam otrzymacie profesjonalną pomoc.