Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chce mi sie płakać zawaliłam studia

Polecane posty

Gość gość

Jestem na 1 roku,studia są dość ciężkie,przeprowadziłam się do nowego miasta, miałam trochę swoich problemów i przez to zawaliłam naukę,opuszczałam dużo wykładów,jutro mam 3 kolokwia,muszę zaliczyć dwa żeby mnie dopuścili do sesji :( Jeśli wylece to nie wiem co zrobie,moi rodzice płacili za mieszkanie,całe 4 miesiące na nic? :(

Gość gość
A kto zabraniał Ci uczyć się?

Gość gość
Weź się za naukę, a nie pisz, to wszystko będzie dobrze.

Gość gość
nikt mi nie zabraniał,wdałam sie w nieodpowiednie znajomosci na początku,i tak wyszło... A zakochany człowiek nie myśli racjonalnie :( Jeśli moge coś doradzić innym dziewczynom,to nie wiążcie sie nigdy z muzykami,szczególnie tymi bardziej znanymi,bo takim ludziom odbija Od 2 dni siedze caly czas nad ksiazkami,ale boje sie ze i tak zawale

Gość gość
Nie zakochuj się (na razie) i nie schizuj. Ludzie zarywają nocki, ale jakoś zaliczają. Co semestr to się powtarza.

Gość gość
studia nic nie daja luz

Gość gość
coś jednak dają bo bez tego papierka nie będę mogła pracowac w zawodzie,moglabym byc wyluzowana gdybym sama sobie opłacala zycie w innym miescie,nie powiem przeciez rodzicom sorry nie dalam rady wasze pieniądze przepadły

Gość gość
W jakim mieście studiujesz? Spokojnie nie wszystko stracone.

Gość gość
Odizoluj się od obaw i zakasaj rękawy i się ucz. Co będzie to będzie.

Gość gość
w Warszawie

Gość gość
o jakim muzyku mowisz? :p

Gość gość
Ogólnie uczelnie mają problem ze studentami jeżeli nie studiujesz na jakimś dziwnym i ciężkim kierunku to będzie dobrze, np u mnie ludzie dosłownie nic nie robią tylko zawsze na ostatnią chwilę nauczą się małej części materiału i są przepuszczani bo gdy odpadnie kilkanaście osób automatycznie ktoś musi stracić pracę więc dają się poprawiać do bólu... a nie masz z kim pogadać na ten temat?

Gość gość
To u mnie na polibudzie wywalili polowe na 1 sesji 1 roku ;D

Gość gość
Nie mogę pisać nazwiska,chociaż z jednej strony mam ochotę wszystkim powiedzieć jaki z tego człowieka sk***syn. Mam z kim i rozmawiam ze znajomymi,z przyjaciółkami,ale oni tez sie stresują i tak sie nawzajem stresujemy

Gość gość
Nie uczysz się, tylko siedzisz tu, wieź się za naukę, to cie nie wywalą. Nawet choćbyś oblała kolokwia, to jak w miarę coś tam napiszesz, to jest większa szansa, że dostaniesz dodatkowy termin na poprawę, albo coś, bo oni patrzą się na postępy. Jak ktoś jest burak i mu wiedzy nie przybywa, to wiadomo że go wywalą.

Gość patkalatka
Nie martw się chyba są jeszcze poprawki i egzaminy warunkowe? Czasem można przejść na kolejny rok i z opóźnieniem zdawać jakiś zaległy przedmiot. Wszystko zależy od uczelni. Musisz się dowiedzieć. Ja się uczę teraz o takich cudach http://notatek.pl/polimery-tworzywa-sztuczne-polimery-naturalne-wyklad i też mam wrażenie że polegnę.

Gość gość
Zawsze możesz sie przepisać na zaoczne a w tygodniu pracować zarabiając na mieszkanie. Lub zmienić studia/zawalić ten rok i pojść do pracy. Rodzice jak zobaczą że poważnie podchodzisz do samodzielności i prubujesz wszystko naprawić to ci pomogą. Jesteśmy tylko ludźmi i poełniamy błędy. Ja też zawaliłam pierwsze studia. Przez rok miałam czas by zdecydować co dalej, pójść do pracy, zrobić kursy..

Gość gość
Nie przejmuj się! Zawsze można zacząć wszystko od nowa :) Wejdź na www.study4u.eu i znajdź sobie taki kierunek, który Cię interesuje i którego z pewnością nie zawalisz!