Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moge byc w ciazy?

Polecane posty

Gość gość

Witam, za 9 miesiecy skoncze 17 lat... okres spóźnia sie tylko tydzień a w ciagu miesiaca miałam duzo stresu ...razem z chłopakiem uprawiamy seks przerywany, czasem nawet on rezygnuję z orgazmu ( NAWET poza macica) ...zrobilam 3 testy ..2 negatywnie a ten ostatni negatywny lecz po godzinie wyszla leciutka 2 kreska... ledwo widoczna... sa jakies szanse?

Gość gość
17 lat sex przerywany o matko , a co to znaczy po za macica ?

Gość gość
16, nie 17... :-o Zacznij dziewczyno od edukacji. Penisa nie wprowadza się do macicy, lecz do pochwy. Test odczytujesz po 5 minutach, nie pozniej. Jego wynik jest wiarygodny jeśli wykonujesz go w dniu spodziewanej miesiączki lub pozniej (o ile masz regularne cykle). Seks przerywany nie jest metodą antykoncepcyjną. Plemniki moga byc juz w preejakulacie (śluz pojawiający się na członku, gdy chłopak sie podnieci), zwlaszcza jesli to drugie współżycie w krótkim czasie (w cewce moczowej zostają pozostałości poprzedniego wytrysku).

Gość gość
Jakby ci coś weszło do macicy to byś się przekręcila. Stosunek jest w pochwie. W szkole chyba to powinno być jeszcze w podstawówce. Ja tak miałam w pierwszej i drugiej ciąży że na teście nawet dopiero po 15 minutach pokazał się taki ledwo widoczny cień drugiej kreski. Poza ciąźami nigdy nie to nie zdarzyło więc nie wiem dlaczego na testach jest informacja żeby po 5 minutach nie odczytywać bo test wtedy może być błędny. U mnie do 8 tc test pokazywał bardzo słaba druga kreskę i to po dopuszczalnym czasie. Wiele moich koleżanek miało tak samo, że wyrzucily test i dopiero po jakimś czasie spojrzały na niego a tam cień drugiej kreski. Tylko w ciąży test ma taki "błąd nie błąd " Trzeba zbierać na wyprawkę jak się zachciało dorosłości. GRATULACJE