Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W którym tyg.pakujecie juz torbę do szpitala

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie.

Gość gość
ja miałam spakowaną od 34 tc, oczywiście nie wszystko, bo kosmetyki, dokumenty, ładowarkę dokładałam tuż przed pójściem do szpitala, ale jak niespodziewanie wylądowałam na patologii, to nie musiałam się martwić gdzie co w domu leży, bo wszystko było pod ręką

Gość gość
No właśnie ja też jestem w 34 i torbę zaczynam pakować....zastanawiałam się czy to nie za wczescnie☺

Gość gość
ze mnie się śmiali, że za wcześnie- w nosie to miałam i jak się okazało, słusznie

Gość gość
W pierwsZej ciąży okolo 35 tygodnia. Teraz jeszcze mam czas.

Gość gość
Ja dziś to zrobiłam jestem w 35 tyg...bo jestem zdania że wszystko .oże sie zdażyć już teraz więc lepiej zawczasu się przygotować

Gość gość
No właśnie.Lepiej spakować wcześniej i torba będzie czekała na swój czas.Na spokojnie przede wszystkim. A tak z ciekawością to te torby macie małe?czy takie większe podróżne na kółkach??

Gość gość
Ja miałam mieć dwie torby-dla siebie i dla dziecka,ale wpakowalam wszystko w jedną dużo.A co☺może będę później miała jeden wielki bałagan w torbie,ale tym się nie przejmuje

Gość gość
Ja mam wlasnie tak duza na kolkach,ale nie wiem czy nie beszie obciachu z taka torba

Gość miła jak zawsze
ja w 32tc dwie dla siebie i dla dziecka przydały sie juz w 35;)

Gość gość
Jestem w 36 tc drugiej ciąży i jescze nie spakowalam. Panuje spakować za jakieś 2 tyg

Gość gość
A nie bedzie obciachu isc z taka podrozna na kolkach?jak myslicie?nie mam innej

Gość gość
w 36, spakuję się do zwykłej torby.

Gość gośćnrjeden
Ja się spakowałam w 34 i dobrze, że to zrobiłam bo w 35 wylądowałam na patologii ciąży. Na szczęście nie urodziłam i wyszłam po 5 dniach. Później musiałam pakować się drugi raz ;). Ja miałam taką zwykłą torbę na zamek chociaż też zastanawiałam się czy nie wziąć takiej na kółkach podróżnej. Potem jednak stwierdziłam, że taka podróżna (przynajmniej moja) byłaby niewygodna bo musiałabym ją całą otwierać żeby coś wyciągnąć a pewnie przy otwieraniu część rzeczy by się wysypała i chyba trudniej w niej utrzymać jako taki porządek.

Gość gość
Przy pierwszym byłam wyluzowana i pakowałam dopiero w okolicy terminu. I przenosiłam niemal 2 tygodnie. A przy drugim okolo 36 tygodnia i przydało się, bo urodziłam w pierwszym dniu 38 tc. Uważam, że przed 38 tygodniem warto mieć wszystko w miarę gotowe, bo wtedy już wszystko może się zdarzyć. Ale z drugiej strony w razie czego dziecko i tak się urodzi, a szpital zapewni to niezbędne...

Gość gość
Torba na kolkach będzie ok.

Gość gość
ja spakowalam torbe juz w 20tyg.Ciaza byla zagrozona i od tego czasu do porodu w 40tyg bylam 4razy na patologii na kilka dni. Jesli autorko masz watpliwosci kiedy sie spakowac to chyba najprosciej bedzie jesli ulozysz sobie ubrania,kosmetyki w 1 szufladzie zeby bylo latwiej spakowac w razie czego.

Gość gość
Ja mam od 33 tygodnia spakowane torbę.leży i czeka

Gość gość
35 tydzien, wlasnie pakuje, jeszcze kilka sprawunek...

Gość gość
A pakujecie jedna duża dla siebie i dziecka,czy dwie oddzielnie??

Gość gość
Pakowałam będąc w 8. miesiącu, na wszelki wypadek. 1 dla siebie i dziecka. Moja siostra czekała do ostatniej chwili i był alarm, bo nagle odeszły jej wody i pojechała tak, jak stała, a po badaniu ją już zostawili w szpitalu i nie miała nawet kapci. Trzeba było pod dyktando przez telefon pakować, a po co nerwy.

Gość gość
Miałam spakowaną wcześniej, bo nie lubię niespodzianek. Mąż wiedział, gdzie stoi na wypadek wypadku. Pakowałam najpierw to, co zgromadziłam, potem na bieżąco kupując potrzebne rzeczy.

Gość gość
Gość 11:42 Właśnie dałaś mi motywację abym spakowała się wcześniej,bo sytuacja która opisalas wcale nie fajna,wszystko pakować na"wariata",a potem mogę się złością na męża,ze spakowal coś nie tak☺☺☺ Zatem idę szykować torbe

Gość gość
Na szczęście nie potrzebuję 2 walizek. Tak naprawdę potrzebuje tylko dokumenty, przybory toaletowe typu pasta do zębów itp., kapcie, tel. i to wszystko. Takie rzeczy jak koszula do porodu, podkłady, ubrania dla dziecka (jeśli jest taka potrzeba) itp.dostane w szpitalu.

Gość gość
po porodzie też będziesz chodziła w szpitalnej koszuli? bez szlafroka? w jednych majtkach?

Gość gość
Po porodzie w tej samej dobie wracasz do domu. Z tego względu nie potrzebuje masy rzeczy. Majtki poporodowe itd. zapewnia szpital. Nie rodze w Polsce.

Gość gość
Ja w 35ttgodniu

Gość gość
Ja bym radziła dwie osobne torby bo w jednej dużej zrobi Ci się balagan

Gość gość
34 tydzien. i dobrze bo urodzilam 3 tyg. pozniej.

Gość gość
Ja spakowana mam od 36tygodnia i czeka ☺