Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego tatuaże są popularne w niektórych subkulturach?

Polecane posty

Gość gość
białe adidasy zmieniły się w glany, w pewnym momencie była moda na te sk8owskie buty z szerokimi sznurówkami, jeansy w bojówki...o zmianach w ogólnie pojmowanej subkulturze alternatywnej (zwłaszcza u gotów) nawet nie ma co wspominać.

teraz białe adidasy i glany są noszone równolegle, zwłaszcza na koncertach thrash metalowych :P Nie ma już jednego mundurka metalowej subkultury, raczej każdy czerpie z tego stylu jak się podoba. Jeansy zmieniły się w bojówki? Ja widuje zarówno jedne jak i drugie.

Gość gość
podobnie jak jest kilka trendów jednocześnie w "regularnej" modzie. Ludzie są całkiem prości jeżeli o tworzenie grupek chodzi, indywidualizm nie istnieje :)

Gość gość
może idź z tym spamem na forum dla prostytutek?

Gość gość
myślę, że to po prostu idzie razem z całą estetyką, jak komuś podobają się glany to istnieje duża szansa, że będą mu się podobać tatuaże

Gość gość
mnie się właśnie marzy coś na piersi tylko nie wiem jeszcze co

Gość gość
tatuaże są po prostu częścią tej estetyki. Kiedyś to był po prostu kolejny prowokacyjny element. Dzisiaj wiele osób które lubią klasyczny styl metalowy czy rockowy lubią też tatuaże bo to integralna część tego wyglądu i historii.