Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laura277777777

Niby PiS to partia prawicowa ale chyba tylko w teorii

Polecane posty

Gość laura277777777

Przecież chcą dawać kasę za darmo niektórym, a jakim kosztem? Oczywiście tych co mają wiecej, ktoś musi w koncu za to zapłacic.. Bardziej mi to socjalizm przypomina tylko jakąś prokościelną odmiane do tego... Już chyba z dwojga złego wolałam PO, choc tez uważam, ze rządzili beznadziejnie...

Gość gość
biednym należy dawać.

Gość Laura2777777
Ale powiedz mi z jakiej racji? W wiekszosci nie chce im sie pracować i tyle...Czysty socjalizm nie ma co, albo jeszcze gorzej bo jeszcze prokoscielny i staroswiecki Mam nadzieje,ze dlugo nie porządzą i za 4 lata wybiora kogos innego

Gość Laura2777777
zbereznik- Tak, PO tez rzadzilo fartalnie, ale PiS chyba bedzie jeszcze gorszy... Dlatego ja nie glosowałam na nikogo. Ale zaczynam żałować, moze lepiej bylo wybrac mniejsze zło :O

pis w pierwszych dniach urzednowania p*****lnal 30 ustaw... pokaz mi choc jedna partie ktora cos takiego zrobila. jeszcze niech ogarna media, ustawia tych sadowych pierdzi-stolkow do pionu, no i pokaza niemcom ze nie bedziemy sie nikomu tlumaczyc co robimy u siebie tym bardziej, ze wolimy nasze kobiety od mudzachedinow... moze w koncu ktos spojrzy na ten kraj nie jak na wlasne koryto tylko na wspolne dobro...

Gość Laura2777777
Tak, tylko te ustawy w wiekszosci są zwyczajnie glupie... Naszego kraju nie stac na takie udogodnienia jak kasa na dziecko czy darmowe leki po 75 roku zycia bo wiadomo, ze ktos musi za to zaplacic, czyli reszta... To moze w ogole wprowadzmy soocjalizm, ze wszystkim po rowno i bedzie prosciej :O

Gość Laura2777777
Albo to żeby sklepy w święta były nieczynne... Jakoś wielu ludzi jak ze służby zdrowia czy na lotniskach itd muszą pracować, wiec jedna kasjerka jak przyjdzie do pracy to nic się jej nie stanie... Nawet apteki są w wiekszosci nieczynne co jest absurdem, a to wprowadzil nasz kochany pis kilka lat temu... Albo te ich prokoscielne poglady..Moze jeszcze niech wprowadza np obowiazkowa religie na maturze to bedzie komplet :O I nakaz chodzenia do kościoła :D Te reformy jeszcze się odbiją nam uszami w postaci np wyzszych podatkow i cen, ale to juz niedlugo... bo przeciez kasa sie z nikad nie bierze, a i tak jestesmy bardzo zadłużonym panstwem

stary k***a! zeby ci wyjasnic cos takiego jak prawo emeryta do lekow po 75 roku, co mu sie nalezy jak psu kielbasa, to musialbym tlumaczyc ci 3 godziny.... to nazywasz socjalizm... ? a co powiesz na powolanie ofe, ktore "zarzadza" naszymi pieniedzmi lokujac je w obligacjach skarbowych za ktore bierze marze, zamiast po prostu kupic obligacje bez marzy.... ty mi mowisz o socjalizmie na 50 milionow a ja ci powiem o "wolnym rynku" na kilkadziesiad mld i lepiej nie zaczynaj ze mna tej dyskusji bo nie skonczymy do rana... tak mnie wkrowia ta poprawnosc polityczna ze nie moge... ten emeryt nie jest biedny bo nie pracowal, tylko dlatego ze mu panstwo zabralo to co zarabial i przelalo juz nie bede mowil komu bo nie mam czasu na procesy...

ja głosowałam na JKM... jestem wolna chociaż w głowie, bo na zewnątrz po-pisowa niewola... Wy zaś jesteście niewolnikami etatyzmu

Gość Laura2777777
Nikt nie mowi, ze emeryci są bogaci, ale żeby dac komuś niestety trzeba zabrac drugiemu , wiec te reformy odbiją się na reszcie i to niestety boleśnie...Albo ta kasa na dzieci ,tez glupota, nie stac nas na to

Gość Laura2777777
Co poza tym... te ich wszystkie cyrki za poprzednich rzadow jesli chodzi o Smolensk, kosciol itd... Totalne zacofanie wg mnie Ludzie ich poparli dlatego, ze PO sie nie sprawdzilo, ale przewieszanie starych firanek jest bez sensu... Wmowiono ludziom, ze albo PO albo PiS no to wybrali, na tej podstawie, ze kiedy rządził PiS poprzednio to ogólnie nie było kryzysu światowego, za rządów PO już się zaczął wiec byli i gorzej oceniani. Ja nie twierze, ze PO bylo dobra partia bo pomimo wszystko nie radzili sobie, ale PiS tez zaczyna podejmowac glupie decyzje , szarazuja z tymi ustawami ile sie da, tylko cielkawe jak to sie skonczy, napewno wyzszymi podatkami

jak to? przeciez tusk mowil ze jestesmy zielona wyspa a ty mi mowisz o kryzysie? znaczy ktos nas oklamal tak.... ?

daj mi 3 przyklady bledow i merytorycznie je uzasadnij bez "papki".... jestem inzynierem, musisz mowic do mnie prosto i konkretnie...

Gość gość
Jejciu Laura posiedz troszkę,poczytaj wiadomości z różnych źródeł to Ci się w głowie rozjaśni.

Gość Tomtomi
Teorie ekonomiczne często służ tym którzy naprawdę zgarniają śmietanę a w skrócie wszystkich mają w kieszeni. Wciskają nam ciemnotę że państwo nie stać na to czy tamo ale bez inwestycji w demografię wyginiemy .... https://www.youtube.com/watch?v=juOkMsTiP1o

Gość gość
juz pisałam: 1 - kasa na dzieci-nie wiem z jakiej racji bo są kraje o niższym przyroście naturalnym 2- obowiazkowa religia w szkołach - ma wejsc taka ustawa- brak tolarancji totalny 3. - darmowe laki po 75 roku zycia- wzrosna za to ceny dla innych tez chorych, a mlodszych 4-. zamkniete sklepy i apteki w swieta- przez lata byly czynne i nikt nie umarl, a w wielu zawodach i tak ludzie pracuja, jeszcze sklepy moge zrozumiec, ale że nawet apteki?

Gość Laura2777777
Tomtomi- zyja w śmietanie ci ktorzy na to zapracowali, albo sa na tyle inteligentni, albo maja na tyle szczescia... Ja wiem, ze wielu to by w ogole chcialo żeby zabrać bogatszym, a im wszystko dac, ale tak nie ma...A reformy PiSu sie kloca z kapitalizmem Część ludzi to by w ogole pewnie chciala powrotu socjalizmu bo dlaczego ktoś ma mieć wiecej? Nawet jesli sobie na to zapracował?

Gość Laura2777777
Poza tym polski naród i tak nie wyginie, nie potrzebna jest nam do tego wieksza demografia bo jest nas tak duzo na calym swiecie, ze o to bym sie nie martwiła...No i sa kraje o o wiele niższym przyroscie

Gość Tomtomi
Wielki światowy kapitał żyje z tego że inni nie mają szans wskoczyć w sfery mega zarobków bo karty są już rozdane i nie ma szans na jakakolwiek wolność gospodarcza

ostani wpis... umowa o prace przy calkowitym koszcie pracodawcy 10.000,- kwota brutto: 8300 kwota netto: 5850 teraz idziesz do sklepu i kupujesz towar wartosci: 5850*0,77=4500 to tyle dostajesz... to co mozesz wydac to 4500!!! kurde ale pracodawca wylozyl 10 kola.... ?! i ty mi mowisz o emerytach... powinnas stanac przed lustrem, dobrze sie wkurzyc i ryknac "o k***a".... :o

pytam gdzie ta Laura coś tam miała kapitalizm za czasów Po, bo tak się zachowuje:D wszystkie znaczące partie w Polsce są socjalistyczne, taki mamy klimat, rządzą nami niewolnicy, czyli większość.

Gość Tomtomi
zus w latach 80 dziesiątych to 20 % obecnie 45 i brakuje bo brakuje zmiany pokoleń ... 4 dziadków 2 rodziców i 1 potomek czyli 1.1 współczynnika a żebyśmy kulturowo istnieli jako naród i państwo powinno być 2.2 u muzułmanów 4 2 8 dzieciaków

przez tyle lat była obowiązkowa religia w szkołach, trupów ateistó z tego powodu: 0. no może jakieś emo się zadźgało maminą żyletką do nóg, ale to po prostu musiało mieć pretekst.

Gość Tomtomi
o niższym przyroście jest na świecie niewiele krajów jakieś kilka na setki