Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Badanie połówkowe konieczne???

Polecane posty

Gość gość

Witajcie jestem obecnie w 20 TC . w piątek bylam u swojego gin na comiesięczne wizycie, myslalam że wyśle mnie na szczegółowe badania połówkowe aparatatura 3d ( tak było jeśli chodzi o pierwsze prenatalne) a on pomirzyl synka powiedział że wszystko jest prawidłowo i tyle. Przeglądając forum dziewczyny maja połówkowe na sprzęcie który sprawdza czy nerki, pęcherz dziecka jest ok. Mój ma takie zwykle USG. Czemu nie zaproponował mi tak jak za pierwszym razem zrobienia połowkowych szczegółowych u specjalisty? Nie widzi takiej potrzeby? Każdy ma takie badania dokładne nerek, pęcherza dziecka itp?

Gość gość
Połówkowe tak jak i to w 13 tygodniu robi się w 2d.

Gość gość
cd. Ale jeżeli nie sprawdził czy jest ok ze wszystkimi narządami dziecko to idź i zrób takie badanie u dobrego specjalisty. TYle, ze tak jak wyzej pisałam tego nie robi się w technice 3/4d

Gość gość
To nie wiem ją chodze prywatnie do dobrego gina. On coś tam mierzył oglądał ale bardziej ile ma głową cm ile udo, ale jak na takim zwykłym USG ma sprawdzić nerki?

Gość gość
Mnie lekarz wysłał, ale nawet gdyby tego nie zrobił dla własnego spokoju zrobiłabym je. Poszłam też na takie badanie w 32 tc.

Gość gość
To nie wiem ją chodze prywatnie do dobrego gina. On coś tam mierzył oglądał ale bardziej ile ma głową cm ile udo, ale jak na takim zwykłym USG ma sprawdzić nerki? x Raczej pytanie jak na usg 3/4d ma sprawdzić nerki??? W opisie usg nie masz nic o narządach wewnętrznych? np. Nerki bez cech zastoju.

Gość gość
Nie musi cię wysyłać, bo to jest badanie dodatkow płatne, chyba że masz powyżej 36 lat (nie pamiętam dokładnie). W każdym razie idź do jakiegoś dobrego specjalisty. Moim zdaniem polowkowe jest konieczne i warto zrobić jeszcze badanie serduszka u dobrego specjalisty - będziesz musiala jeszcze doplacic. Ale warto, bo jeżeli wykryją nie daj boze jakies problemy u dziecko to wiele wad można leczyc już w zyciu płodowym.

Gość gość
Ale na prenatalne powiedział że mogę iść a nie musze ale on by szedł. To teraz też by mi kazał iść chyba, albo by przynajmniej napomknal że mogę coś takiego zrobic

Gość gość
Może się ktoś jeszcze wypowie?

Gość gość
U mnie na badaniu połówkowym gin sprawdzał nerki, serduszko, i o ile dobrze pamiętam sprawdzał też jak wątroba, kręgosłup...