Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tesknie za praca...

Polecane posty

Gość gość

Pracowalam do 8 miesiaca. Praca moze nie byla och i ach. Stacja benzynowa, dniowka 12 h,na drugi dzien nocka 12h i dwa dni wolnego. Mialam czas na wszystko. Starszy syn sie cieszyl, bo nie odczuwal tego dnia,jak bylam w pracy. A jak szlam na nocke,to juz szykowal sie do spania. Jak zaszlam w ciaze,ciagnelam po 8h. Jestem 4 miesiace po drugim porodzie i dusze sie.. brakuje mi ludzi, doroslych rozmow. Starszy ma 6 lat,super chlopak, duzo mi pomaga. A mlodsze budzi sie tysiac razy w nocy i placze. Serio zaluje,ze zdecydowalismy sie na drugie dziecko. Jak maz wraca z pracy, to zostawiam go z mkodszym i starszaka biore na spacer, kijki,basen. Wszystko,aby nie syszec tego ryku. Jak mam wrocic do domu, to mnie ogarnia przerazenie,ze znowu to samo. Irytuje mnie to ciagle noszenie na rekach i piski nie wiadomo o co. Starszy syn tez dawal w kosc czasem, ale nie az tak. Wracam do pracy za pol roku,tyklo przeraza mnie mysl,ze przyjde z nocki i trzeba bedzie sie zajac wyjcem

Gość gość
To po co ci dziecko?? Bylo myslec wczesniej i tyrac po 24h..ja was seriomnie kumam...oplac opiekunke I biehnij m A stacje hehaaa.nocki bilas w pracy na nogacg W ciazy?

Gość gość
Opiekunka i do roboty..

Gość gość
Ja byłam barmanką....też brakuje mi pracy bo uwielbiał ten kontakt z ludi tylu fajnych osób tam poznałam

Gość gość
Autorko ja cie rozumiem :). Mam jedno dziecko (5 lat ) i od roku pracuje w tesco . Nie chce więcej dzieci i wole chodzić do pracy (która bardzo lubię ) niz siedzieć w domu i przerabiać znowu kupki , zupki .. Na twoim miejscu opłaciłabym opiekunkę i wróciła do pracy na pol etatu zeby być miedzy ludźmi .

Gość gość
jestem w tej samej sytuacji. mam syna 4 latka i córkę 6 miesięcy. macierzyński mam do sierpnia 2016. odczuwam dokładnie to samo!!! Jeszcze nigdy nie siedziałam tak długo sama w domu z dziećmi. oszaleć można.

Gość gość
A przeczytalas,ze w ciazy pracowalam po 8h?! Praca na noc mi odpowiadala, bo dzien mialam wolny i moglam czas poswiecic dziecku. Do tego wyplata 2 tys .zlotych,co na moje male miasto jest duzo. Jak wroce do pracy, to moja mama i tesciowa maja zjmowac sie dziecmi na zmiane. I to tez tylko wtwdy,kiedy bede miala dniowki. Czyli co 4 dni. Teraz siedzac w domu wariuje.. na pol etatu nie ma szans, nie ta branza.

Gość gość
8:04 a Ty gdzie pracujesz? Pewnie super stanowisko za 10 tys netto :) na pewno uwierze w to :) Lubie swoja prace, lubie rozmawiac w ludzmi, wspolparcownicy sympatyczni,kazdy sobie pomaga. I co z tego,ze stacja benzynowa? Uczciwie pracuje i nie wyciagam reki do panstwa,bo sie nalezy.

Gość gość
a ja wróciłam do pracy po rocznym macierzyńskim, i duszę się tu. w domu już miałam dosyć bo ciągle sama z dzieckiem, nigdzie nie wychodziłam bez dziecka, kurde nawet do łazienki brałam im że sobą bo taki wariat z niego ze ciągle coś broni i na wszystko się wspina. bardzo chciałam wrócić do pracy i co? i jajeczko. ciągle myślę czy nic mu się nie dzieje czy im dobrze przypilnują, wychodzę jak śpi a jak wracam to kąpiel i znów do spania więc wcale go nie widzę. już sama nie wiem co było lepsze, chyba zawsze chcemy tego czego akurat nie mamy

Gość gość
Z pierwszym dzieckiem wrocilam do pracy po 8 miesiach. Ale ja nie pracowalam codZiennie. To byla kwestia dniowki, czyli co 4 dni. Wracalam o19.30 do domu,maly juz wykapany czekal na przeczytanie bajki, drugi dzien caly dzien w domu do 19. Pewnie ciezko by bylo,gdybym pracowala codziebnie