Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5 latka na noc pielucha?

Polecane posty

Gość gość

Czy to normalne?

Gość gość
Mój synek jak miał 5 lat to potrafił mi się jeszcze nieraz zsikac w nocy i zakladalam mu jeszcze pieluchy bo nawet sam wołał bo nie chciał się posikać. Ale na szczęście nie trwało to już długo i sam zaczol sie budzić w nocy.

Gość gość
Przesada 5 latce pieluchę. Jesli sie moczy to sa wkłady pod prześcieradło. Pieluchy bym nie założyła.

Gość gość
Wkłady pod prześcieradło powodują że będzie zasikana "tylko" piżamka, kołdra z poszewką i prześcieradło... Pewnie są osoby, zwłaszcza z osobną suszarnią w domu, dla których codzienne pranie i suszenie takiego kompletu to żaden problem, nie wiem gdzie i kiedy ja miałabym to suszyć w kamienicy. Nie mówiąc już o tym że dziecko się budzi z płaczem w zasikanej pościeli, i w środku nocy trzeba wszystko zmieniać, a dziecko przemyć i przebierać. Przerabiałam już to, głównie po nasłuchaniu się opinii od rodziny że "taki duży i w pieluchach" i że "moja to od razu na dzień i na noc odstawiła". Mój nie odstawił, też "walczyłam", odpuściłam po stosach zasikanych, śmierdzących pościeli. No fakt, mogliśmy z mężem wstawać co 3 godz. i go sadzać na nocnik- mija się z celem. Dopiero pediatra mnie uspokoiła że do 6 r.ż. u chłopców w ogóle się moczenia nocnego nie diagnozuje, mocz może się po prostu jeszcze nie zagęszczać i co najwyżej mogę cyrki robić i nie dać się wyspać sobie i dziecku, a dziecko nic na to nie poradzi. Laryngolog stwierdziła dodatkowo że jest to jeden z objawów przerośniętego trzeciego migdała. Na dniach skończy 5 lat, od niespełna 3 nie korzysta z pieluch w dzień.

Gość gość
tez mam syna 5 lat tez sie zsika czasem ale pampersa mu nie zakładam tylko podkład pod przescieradło.

Gość gość
5 latek nie potrafi kontrolować? Ja mam 3 latka i od 7 miesięcy nie ma pieluchy ani w dzień ani na noc. Po prostu przed spaniem nie dostaje picia po wysikaniu się. I nigdy nie bylo wpadki. Zakładanie pieluchy tak dużemu dziecku i mówienie o tym, ze do 6 r.z może to usprawiedliwia nie swojego lenistwa i błędów.

Gość gość
Mój 3,5latek śpi na prześcieradłle i sika na nie.pielucha zdjęta odkąd ma 3lata.sadzany jest w nocy na nocnik

Gość gość
5 latek w pampersie to jakiś zacofaniec haha