Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie dawajmy dzieciom mleka!!!

Polecane posty

Gość gość

Od lat wpaja się ludziom bzdury o tym że mleko jest zdrowe i wzmacnia kości. Dziś dzięki rozwiniętej medycynie wiemy o szkodliwości tego białego płynu. Osteoporoza, cukrzyca, problemy z sercem, a nawet nowotwór to szereg chorób za które wini się najczęściej papierosy lub geny, nie zdając sobie sprawy że to mleko za tym stoi. U żadnego ssaka nie zaobserwowano spożycia mleka w dorosłym wieku, tylko jak zwykle ludzie muszą działać wbrew naturze i się truć. Pij mleko będziesz kaleką!!!

Gość gość
Chodzi mi oczywiście o krowie mleko jak coś.

Gość gość
pozdrawiam;-) ja to wiem, jakby co, nie z sama ciemną masą masz tu do czynienia;-) autorka ma rację, jak ktoś poszukuje czasem wiedzy, to też do tego dojdzie, jak kto ciemny, ten oczywiście nie, ale tacy to nawet lepiej, by szybciej zdychali;-DD

Gość gość
Ja już daaawno nie jestem dzieckiem, a mleko piję i wyraźnie wzmacnia mi kości. Jak zaniedbuję picie mleka to od razu mam bóle kostne. Jeden potrzebuje wapnia i innych składników mleka, inny nie, wiec nie uogólniajmy.

Gość gość
ja pije wódke zamiast mleka i jestem zdrowy hahaha, pijta gorzale:-D

Gość gość
Bałwan :D

Gość gość
Prawda, mleko jest dla dzieci i cielakow

Gość gość
Za to gorzała jest dla wraków.

Gość gość
Ja piję mleko dorosłych kobiet,czasem nawet młodszych ode mnie. Nie mogę się doczekać jak zajde w ciążę i będę pic własne mleko.

Gość gość
koza:-D

Gość gość
Mój dziadek ma ponad 70 lat. Całe życie pije mleko. Krowie, często niegotowane, bo ma gospodarstwo. Jest w pełni sprawny. Może poza reumatyzmem w rękach, dłoniach. Myślisz, że to od mleka? Z 4 lata temu koń kopnął go w nogę i złamał kość. Wiadomo, że u starszych osób kości zrastają się dużo wolniej, ale dziś dziadek sprawnie chodzi. Nie ma cukrzycy, ani raka, ani problemów z cholesterolem, czy jakiś problemów trawiennych. Pod tym względem jest w lepszej formie od moich rodziców, na przykład. I nie mówię, że mleko sprawiło, że jest zdrowy. Mówię, że mleko krowie, pite ponad 70 lat praktycznie codziennie nic nie zaszkodziło. I nie ma co wmawiać, że mleko jest takie złe, jeśli ktoś nie ma z nim problemów, bo wiem, że nie każdy je trawi, ale jakby w ten sposób patrzeć, to orzechów też się nie powinno jeść, bo mnóstwo ludzi ma na nie alergię.

Gość gość
Dzięki za ten temat, będę 'up'ować!!!;-))

Gość gość
"U żadnego ssaka nie zaobserwowano spożycia mleka w dorosłym wieku" a piszesz idiotko " nie dawajmy dzieciom mleka" to sie zdecyduj, czy dzieciom czy doroslym. A i krowie tylko, bo kozy pija swoje mleko do smierci. Wez sie puknij w leb

Gość gość
tylko czlowiek se,potrafil oswoic krowe i doic z niej mleko,wiec idjotom jest,ten co pitoli ze u zwierzat niezaobserwowano tego ze w doroslym wieku pije mlemo, no niech wilk al o tygrys kot czy pies se idzie podoic krowe,aaaaa:-D :-P

Gość gość
nawet jeśli nic wam po mleku nie jest, to nie zmienia to faktu, ze jego picie jest nienaturalne który ssak pije mleko innej samicy niż własna matka przez CAŁE życie?

Gość gość
kozy pija swoje mleko do smierci. xx SWOJE. a nie cudze. my nie pijemy całe życie mleka matki, tylko bierzemy więksozśc życia od innej samicy

Gość gość
Ja bym powiedziała, nie pijcie mleka hut. Takie prosto od krowy jest o.K. najlepsze jest zsiadłe mleko. Nie chodzi o to żeby jeść codziennie produkty mleczne z supermarketu:Jogurty smakowe, Serki homogenizowane i almette.