Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem...

Polecane posty

Gość gość

Moj problem polega na tym, ze jestem mega zazdrosna o była dziewczynę swojego faceta. Co mam zrobic, zeby przestało mnie to męczyć... Proszę o poważne odpowiedzi.

Gość gość
Znajdź faceta, co nie miał dziewczyny.

Gość gość
Jesteś zazdrosna, bo się z nią porównujesz? Czy Twój facet za mało się Tobą zajmuje? Skoro to jego była dziewczyna, czyli nie taki ideał. Jak można być zazdrosnym o przeszłość, której już nie zmieni? Prosta droga do samoudręczenia się, zamęczenia siebie i partnera, do obsesji, w której się spalisz. Zniszczysz Wasz związek i każdy następny, jeśli coś z tym nie zrobisz. Typowy zazdrośnik dręczy partnera o jego przeszłość. Tak się zaczyna, a potem jest już tylko gorzej...Najczęściej wynika to z niskiego poczucia własnej wartości, ciągłym porównywaniu się z innymi, przy jednoczesnej potrzebie kontroli partnera, i ogólnie wszystkiego. Proponuję terapię, choć parę wizyt u psychoterapeuty. Nie na wszystko człowiek ma wpływ, i nie wszystko kontroluje w źyciu. Trzeba się z tym pogodzić, i jednocześnie przestać jątrzyc swój umysł, emocje, różnymi projekcjami na zaś. Historii ( przeszłosci) nie zmieni, przyszłość to wirtualna projekcja, wyobraźnia, gdyż realnie jej nie ma, najważniejsza jest teraźniejszość. Tu i teraz. Polecam Ci książkę Jorge Bucay "Pozwól, że Ci opowiem..." Koniecznie przeczytaj. Pozdrawiam.