Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kasy dałyście na WOŚP??

Polecane posty

Gość gość

Ile kasy dałyście na WOŚP??

Gość gość
Nic. Straciłam zaufanie do Owsiaka od chwili gdy powiedział że jego nowy apartament wraz z dziełami sztuki to zwykły standard w jakim żyją ludzie w Polsce. Pomijając to że facet jest ćpunem, ale można przyjąć, że to jego prywatna sprawa, to nie przyjmuje krytyki a przez to jego akcja to marnowanie ludzkiego potencjału i pieniędzy. Podobno sprzęt zakupiony trafia do szpitali i nie jest wykorzystywany z różnych przyczyn. Zatem nasze datki się marnują w tej części, która idzie na sprzęt, a procentują jeśli chodzi o dobra Owsiaka. Jeszcze rok temu zażarcie broniłam tutaj tej akcji ale otworzyłam oczy, dowiedziałam się trochę więcej i niestety, przeciwnikom muszę przyznać rację.

Gość gość
nawet jesli cos z tego skubnie to i tak wiele dobrego robi czego nfz nigdy by nie zakupił . ale mysle ze za duzo oczu na niego patrzy by sie nie rozliczac co do grosza . jesli jest uczciwy to niech ma apartamenty w koncu ciezko pracuje dla NAS

Gość gość
Ja podobnie jak koleżanka wyżej. Nie twierdzę, że Owsiak ma pracować za darmo, ale zbyt wiele czytałam o jego przekrętach. Byc może to nieprawda, ale straciłam do niego zaufanie. Zamiast tego wpłaciłam 50 zł na chore dziecko.

Gość gość
Ile kasy dalyscie na wosp. Oczywiste jest, ze autorka pytanie kieruje do tych co poszly i daly. Nie wiem po uj wiec wylewaja tu swoje rzygi ci, ktorzy nie poszli i nie dali. W temacie "co ile godzin przystawiacie dziecko do piersi" tez wpisujesz, ze ty nie przystawiasz, bo masz juz w domu pieciolatka? :o 🖐️ Dalam 30zl, a moje dzieciaki powrzucaly jeszcze jakies drobniaki zs swoich skarbonek ;) Ze 40zl pewnie sie uzbieralo ;)

Gość gość
ja dałam 20 zł

Gość gość
9:23 Brawo, dokładnie!! Ja wrzuciłam 25zl, moja córka 15. Tyle ile mogłam.

Gość gość
Po co krytyka, każdy może miec pomysł, i jak bedzie dobry, to zarobi. Cała masa ludzi lubi WOŚP, to znaczy jego pomysł był dobry. A może u nas trzeba być przeciętniakiem, mieć mało pieniędzy, skończone liceum, żeby nikt sie nie czepiał? Kazdy kto tylko zarobi na czymś, jest przedmiotem oskarżeń i pomówień.

Gość gość
Gościu z 9:23. Pytanie brzmiało "ile dałyście kasy na WOŚP", więc odpowiedź, że nic, jest jak najbardziej na temat. Jeżeli nie masz nic mądrego do powiedzenia, to zamilcz, bo przynajmniej nie obnażasz swojej głupoty. :D

Gość gość
Kochana, nie chcesz to nie dawaj. Twoje pieniądze i Twoja sprawa. Tylko po co tyle jadu i po co te oburzanie się, że WOŚP to zła akcja? Szczerze mówiąc to ja mam gdzieś jak Owsiak mieszka, bo to co robi jest tak rewelacyjne, że zasłużył na najlepsze pałace. Ćpun? A skąd Ty masz takie informacje? Z Tv Trwam czy Radia Maryja? :) Co do marnowania pieniędzy to najlepszym przykładem marnowania jest rząd, poprzedni to pikuś w porównaniu do obecnego, bo PiS to już całkiem poleci sobie z rozdawaniem. A to na księży, a to na górników, a to na dzieci, lada moment będzie wielka dziura w budżecie, ale co tam.

Gość gość
Nic. Straciłam zaufanie do Owsiaka od chwili gdy powiedział że jego nowy apartament wraz z dziełami sztuki to zwykły standard w jakim żyją ludzie w Polsce. Pomijając to że facet jest ćpunem, ale można przyjąć, że to jego prywatna sprawa, to nie przyjmuje krytyki a przez to jego akcja to marnowanie ludzkiego potencjału i pieniędzy. Podobno sprzęt zakupiony trafia do szpitali i nie jest wykorzystywany z różnych przyczyn. Zatem nasze datki się marnują w tej części, która idzie na sprzęt, a procentują jeśli chodzi o dobra Owsiaka. Jeszcze rok temu zażarcie broniłam tutaj tej akcji ale otworzyłam oczy, dowiedziałam się trochę więcej i niestety, przeciwnikom muszę przyznać rację.

Gość gość
Oczywiscie ze kwestia wlasnego sumienia. Chcesz to dawaj, nie chcesz nie dawaj ale nie przeszkadzaj innym. Ja tez mam wiele zastrzezen do fundacji polsatu, do caritasu czy nie jestes sam ale nie laze za tymi co je wspieraja i nie podkreslam na kazdym kroku jakich zlodziei wspieraja. Zwlaszcza jesli moja woedza opieransie na PODOBNO i SLYSZALAM ZE ALE NIE WIEM CZY TO PRAWDA.

Gość gość
Kilka razy wrzuciłam tak mnie ta młodzież rozczula z tymi puszkami i radością na twarzy :) W sumie 70 zl Brawo Owsiak !!!!!

Gość gość
9:30 Nagroda mistrza cietej riposty jest twoja, caly parking tesco bije ci brawo :classic_cool: 🖐️

Gość gość
Owsiak zrobił dla kraju więcej dobrego aniżeli wszyscy politycy włącznie z episkopatem...

Gość gość
najbardziej obszczekują Owsiaka ci co grosza nie dali do puszki . Kler we wszystkich kościołach wczoraj nawoływali , aby ludzie nie wrzucali do puszek . To ja do tych wszystkich co tak opluwają Owsiaka ,a także kler gdy zachorujecie i znajdziecie się w szpitalach , w których są aparaty ratujące życie zakupione z tej kasy Świątecznej pomocy napiszcie oświadczenie ,że nigdy nie skorzystacie z nich . To będzie zgodne z waszym sumieniem i honorem

Gość gość
drobne

Gość gość
Ci co krytykują Owsiaka ze cos ma do kościoła katolickiego to bzdury totalne !!! Nawet na przystanku Woodstock jest obóz księży i można sie spowiadać i uczestniczyć w mszy . Przystanek Jezus.

Gość gość
Dalam 25zl i wylicytowalam na allegro piekny obraz namalowany przez niepelnosprawna dziewczynke za 180zl :) Dajcie sie dziewczyny wykrzyczec tym ujadaczom, gdzies musza wyladowac swoj obled i szal po tym jak sie okazalo ze pobilismy kolejny rekord :)

Gość gość
Modnisia86 dziś Nigdy nie dałam i nie dam. Owsiak występuje przeciwko kościołowi katolickiemu. x a czym jest kk ? najwiekszym złodziejem ? owszem

Gość gość
Sorry za dubel - kafeteria mi się zawiesiła i tak wyszło. Przykro mi z czyjegoś powodu, że ma takie problemy ze zrozumieniem zasad komunikacji. Spróbuję uzupełnić trochę wiedzy tej osoby: jest pytanie - pytany odpowiada. Przykładowo pytanie może być sformułowane jak tutaj czyli "Ile kasy dałyście (...)?" a odpowiedzią "Ja nie dałam nic" lub inną, tak samo logicznie poprawną "Ja dałam 20 złotych". Już zrozumiałe? Co do mojego wpisu to nie ma tam jadu, jakby niektóre chciały dla większej zadymy, tylko moja opinia wyrażona w sposób wyważony. No niestety ale jeśli ktoś wyraża się w sposób oderwany od rzeczywistości, to zaufanie traci. Tyle powtórzę o tym osobniku, bo więcej mi się nie chce... Jeszcze do tego że nazwałam Owsiaka ćpunem, to nie wiem czy ktoś gdzieś o tym donosił, nie śledzę opinii negatywnych wobec Owsiaka bo daleko mi do tych środowisk, natomiast ja mam informacje z pierwszej ręki. W razie czego mogę je bez problemu udowodnić.

Gość gość
50zl + maz wylicydowal kilka p*****l za w sumie ok 80zl :) Donkońca świata i jeden dzien dluzej, na pohybel malkontentom! :D Jak widac tych normalnych jest duuuuuuuuzo wiecej :D Najglosniejj szczekaja male kundle, nie ma sie co dziwic, ze robia tyle halasu. Ale sam Owsiak powiedzial, ze to reklama, jakiej w zyciu sam by sobie nie zrobil :D

Gość gość
9:41 No to fantastycznie, cieszymy sie niezmiernie. Oby wiecej takich cpunow w takim razie, nie mam nic przeciwko 🖐️

Gość gość
i cpanie owsiaka tez jest na temat rzecz jasna :D :D twoja zelazna logika mnie poraza :D :o :o

Gość gość
Ach, i też nie twierdzę że Owsiak ma pracować za darmo. Dlatego też nie o tym piszę, że to źle że się dorobił. Jeśli ktoś pracuje i odkłada, to po jakimś czasie kupuje takie czy inne lokum (i osobiście nie interesuję się tym, jakie to lokum, bo oczywistym jest że jedni mają takie, inni śmakie, zawsze znajdzie się bardziej czy mniej majętny). No ale pieprzenie że ma się to co przeciętny Polak i zaprzeczanie jakie jest źródło pieniędzy, to jakiś szczyt indolencji umysłowej lub po prostu bezczelność. Nie twierdzę też że akcja jest zła. Ale ona się nie sprawdza jeśli chodzi o wykorzystanie sprzętu a ponieważ Owsiak bardzo kręci i trudno mieć do niego zaufanie, to gdy pojawia się krytyka tej akcji, to uważniej sprawdzam argumenty. A to jest wskazane zawsze, wszędzie i każdemu, jak dobrych intencji by nie miał.

Gość gość
gdyby ćpał tyle lat to by go juz nie było