Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kasy dałyście na WOŚP??

Polecane posty

Gość gość
Ja dałam 40zł. I idę zaraz na sanki z synem :P Wam radzę to samo, szkoda czasu na dyskusje z marudami, które wszędzie i u wszystkich zawsze będą doszukiwać się spisków i intryg ;) Najważniejsze, że kolejny finał się udał, jak dla mnie, z takimi efektami i zasięgiem, sam Lucyfer może go organizować. A pisanie o ćpaniu bądź niećpaniu Owsiaka ma się jak piernik do wiatraka, rozumiem że z takim samym zaangażowaniem pani wyżej pisałaby gdyby Owsiak był wegeterianinem, cyklistą lub aktywistą Greenpeacu, o łykaniu antydepresantów nie wspominając. Z całym szacunkiem - nie twój interes bejbi. Zrób choć 1/10 tego co Owsiak zrobił dla dzieci, ich rodziców, lekarzy i seniorów i wtedy wynurzaj sobie takie rewelacje. Chętnie posłuchamy. Miłego dnia, bez odbioru! :)

Gość gość
dałam 5 zl

Gość gość
taa jasne, od razu złoty strzał :P

Gość gość
w sumie 110 zł.

Gość gość
Kler we wszystkich kościołach wczoraj nawoływali , aby ludzie nie wrzucali do puszek . x A co do kleru. Była w niedzielę na mszy i nie słyszałam niczego nt. WOŚP, owsiaka itd. Nie przesadzaj. To, ze częśc tak pierniczy i jest to celowo nagłaśniane to nie oznacza, ze wszyscy. Wrzuciłam w sumie 50 jak co roku z resztą.

Gość gość
9:48 Mówisz, że akcja się nie sprawdza? Mhhh: w szpitalach mają sprzęt do sprawdzania słuchu u noworodków i chyba każda mama, która w ostatnich latach rodziła o tym wie, bo dzięki temu miała zbadany słuch dziecka. Ja mogę od siebie dodać, że córka wymagała specjalistycznej diagnostyki nowoczesnym sprzętem (miała scyntygrafię nerek) i miała ją robioną właśnie dzięki sprzętowi WOŚP. Sprzęt ten pracuje od rana do wieczora, a na termin się czeka 2 miesiące. Mówisz, że się nie sprawdza? Moim zdaniem mogłoby być więcej tego sprzętu. Poza tym do KAŻDEJ akcji można się przyczepić. KAŻDEJ. Zawsze, nawet przy najlepszych intencjach jest ryzyko, że coś/ktoś będzie nie tak. Ile się słyszy, że panie w Caritasie kradną ubrania przeznaczone na paczki dla biednych, albo ci co korzystają ze Świątecznej Paczki to naciągacze. Ale nie ma co się skupiać na jakiś jednostkach, tylko na tym czy się chce pomagać w danej akcji czy nie. Nie chcesz - nie pomagaj, ale nie czepiaj się innych.

Gość gość
Oczywiscie, a sami lekarze i ordynatorzy ktorzy wypowiadaja sie o tym, ze bez owsiaka nie mogliby robic polowy tego, co moga robic, ze dzieki niemu ich jakosc pracy jest nieporownywalnie woeksza niz lata temu i ze diagnostyka jest 2x bardziej skuteczna to tez pieprzenie, nie?? :D Aaa, wiem!! Owsiak ich oplacil!! :D W kontraktach maja zapisane ze musza tak mowic!! :D Naibardziej mnie bawi jak srednie mozgi kafeteryjne robia swoje dochodzenia na bazie artykulow w necie i wypowoedzi politykow :D :D I ja stad spadam bo czuje, ze drastycznie zaczyna mi tu spadac IQ - a ponoc glupota nie jest zarazliwa :D

Gość gość
jak dla mnie, z takimi efektami i zasięgiem, sam Lucyfer może go organizować X Ooooo.. Dokładnie! W samo sedno:)

Gość gość
"i cpanie owsiaka tez jest na temat rzecz jasna smiech.gifsmiech.gif twoja zelazna logika mnie poraza" Głuptasie, nie rozwiązujemy zadania logicznego. (Zresztą gdybyś miała pojęcie o logice - większe niż same użycie oklepanego i nadużywanego zwrotu - wiedziałabyś że nie da się używać czystej logiki w dłuższych wypowiedziach bo zdanie bogate w treść a idealne pod względem logicznym nie istnieje z przyczyn językowych.) To jest forum dyskusyjne. :) (I jak tu nie kochać! Do zobaczenia.)

Gość gość
5 zł

Gość gość
A co mnie to obchodzi czy Owsiak ćpa, mieszka w pałacu czy jeszcze coś innego. Mój młodszy brat urodził się jako wcześniak i leżał w inkubatorze zakupionym przez Owsiaka. Ja rodziłam 3 miesiące temu synka i miał robione badania słuchu sprzętem zakupionym przez... Owsiaka. Więc nie wiem czemu ludzie tak na niego najeżdżają. Może to typowa polaczkowa zazdrość ? Nie wiem, ja w tym roku co prawda nie wrzuciłam nic, ale co roku zawsze jakaś mniejsza czy większa kwota idzie do puszki :)

Gość gość
"Nie chcesz - nie pomagaj, ale nie czepiaj się innych." To chyba do mnie. Tylko dlaczego tak głupio? Czy ja się ciebie czepiam że dajesz pieniądze? Ja odpowiadam na pytanie ile dałam uwagą że nie dałam nic i wyjaśnieniem dlaczego. Naprawdę tak słabo czytasz, czy tak mało pamiętasz z przeczytanego tekstu a może kiepsko rozumowanie idzie?? Dobra, cześć wszystkim! :)

Gość gość
Czyli panstwo polskie (rzad) sie nie wyrabia, nawet nie probuje i Owsiak ten trend postanowil wesprzec ,powtorze wesprzec ,zamiast obalic chory system i zdubowac nowy (sluzba zdrowia) . No ale w tym ani play ani tvn ani gazeta by nie uczestniczyli. za duzo interesow .

Gość gość
gość dziś "Nie chcesz - nie pomagaj, ale nie czepiaj się innych." To chyba do mnie. Tylko dlaczego tak głupio? Czy ja się ciebie czepiam że dajesz pieniądze? Ja odpowiadam na pytanie ile dałam uwagą że nie dałam nic i wyjaśnieniem dlaczego. Naprawdę tak słabo czytasz, czy tak mało pamiętasz z przeczytanego tekstu a może kiepsko rozumowanie idzie?? Dobra, cześć wszystkim! usmiech.gif X Jeśli to ty pisałaś o 9:17 to owszem moja wypowiedź była do ciebie. I owszem, czepiasz się innych, że dają na WOŚP głupimi komentarzami na temat niecelowości tej akcji, marnowania pieniędzy, rzekomego ćpania przez Owsiaka i mieszkania ponad standard. Nie czepiasz się wprost, ale pośrednio podważając wartość WOŚP. Jak już napisałam wcześniej: nie chcesz, nie dawaj, tylko po co wypisujesz takie rzeczy pod adresem WOŚP?

Gość gość
60 zł (dla mnie to on może mieć 5 apartamentowców i latać odrzutowcem. Widziałam ile było na oddziale noworodkowym sprzętów z naklejkami, w ciągłym użytku)

Gość gość
5 zł

Gość gość
10:10 Jakby budowal od nowa i obalil to byscie napisali ze ma koneksje, ze wszedl w plityke zeby sie ustawic i ze na pewno po znajomosci :D Zawsze sie doczepicie, zawsze znajdziecie dziure w calym. Zawsze wam bedzie zle, niedobrze, malo, malo, malo i malo. Jestescie takim typem ludzi, co ooradzic. Na cale szczescie- w mniejszosci :)

Gość gość
10:oo Zegnamy ozieble :) Cieszzymy sie, ze poprawilismy ci humor :) My tonie rowniez dziekujemy, cudownie jest wiedziec, ze sa na swiecie ludzie, ktorzy psiocza calym soba i tak nic z tego nie wynika :D Ze tez ci nie szkoda czasu :D

Gość gość
100, czyli zdecydowanie więcej, niż poprzednio.

Gość gość
30 zł. Dla mnie Owsiak może mieć i 3 wille z basenami. Jego działalność uratowała życie i zdrowie tysięcy dzieci. Gadajcie sobie co chcecie ale jego pomoc realnie widać w szpitalach; mnóstwo sprzętu oklejonego serduszkami. Nie chcesz to nie pomagaj ale nie próbuj innych przekonywać by przestali wspierać wośp.

Gość gość
gość dziś może sama wciągasz, skoro brać ci logicznego myślenia? 1. gdyby ćpał, już dawno wąchałby kwiatki od spodu i nie potrafiłby tak logicznie mysleć i wysławiać się, udzielać wywiadów, bo prochy zżarły by mu mózg. Najpierw poczytaj o ćpunach potem się wypowiadaj. 2. gdyby robił przekręty, już dawno audyty, skarbówka, NIK i kij wie kto jeszcze, zamknęłyby fundację a sprawa WOŚP już dawno by się rypła, a nie działała z powodzeniem od 24 lat. 3. tv trwam i radio maryja robi wszystko aby oczernić Owsiaka, bo chcą wpływy dla Caritasu. Te biedne wychudzone księżulka żujące o chlebie i wodzie, w zwykłej lepiance cchKto pisze te oczerniające Owsiaka artykuły? w jakim celu? Nie zastanawialaś się kim są i da kogo pracują dziennikarze, piszący źle o Owsiaku? 4. tvp - od tygodnia ma w tym swój udział abyś ty i reszta społeczenstwa była na NIE dla WOŚP. Odkąd Kurski z PISu jest dyrem zaszła dla mnie zadziwiająca wręcz zmiana informacji przekazywana w mediach publicznych. W minioną niedzielę, kiedy wolontariusze zbierali kasę dla WOŚP, w tvp 1 w wiadomościach była tylko o tym krótka wzmianka, za to długie peny o Caritasie - no sorry to nie ten czas i nie to miejsce! Ale wszak wiadomo, że Kurski z Pisu, a Pis włazi w d..e księżą i Rydzykowi. Wnioski wyciągnijcie sami.

Gość gość
odnosnie punktu drugiego, dla tych psycholi to jest spisek i uklady :D Daj sobie siana, im nie przetlumaczysz. Mam nadzieje ze jak beda ratowac zycie czybzdrowie ich i ich rodzin sprzetem owsiaka, konsekwentnie tez beda wtedy myslec "o, rezonans od tego zlodzieja" albo "o nie, tylko nie respirator od tego cpuna".

Gość gość
Dalam 10zl bo tyle akurat miałam przy sobie. Uważam ze akcja WOSP jest pozytywna i dużo sprzętu w szpitalach jest od nich. Ciekawe co ci co plują jadem od rana maja do zaoferowania? Spróbujcie zrobić to co Owsiak i ciekawe czy się wam uda. Hehe polskie zacofane myślenie. Jak ktos ma drogą chatę to na pewno kradnie. A nie przyszlo wam do glowy ze po tylu latach swojej działalności (nie tylko w WOSP) mógł się czegos dorobić?

Gość gość
Do puszki 10 zł, ale licytuję na kilku aukcjach i mam zamiar łącznie ok 100 zł w ten sposób przekazać.

Gość gość
to ja z 11:16 przelałam 100zł na WOŚP

Gość gość
Plujcie jadem dalej a potem Wasze dzieci korzystają z tego sprzętu zakupionego właśnie przez Owsiaka. Czysta hipokryzja.

Gość gość
A z ciekawostek - mam wśród znajomych kilku zwolenników PiS i przeciwników WOŚP. Mają dzieci. Żadne z nich honorowo nie odmówiło darmowego badania słuchu swoich dzieci. Co z tego wynika? A to, że plują na Owsiaka, a ich dzieci są beneficjentami Orkiestry! Z moich to datków zbadano such ich dzieci. I co mogę im powiedzieć? Proszę bardzo, cieszę się że pomogłam ;) P.S. Ciekawe, czy zdrapali serduszka w książeczce zdrowia?

Gość gość
Właśnie dokladnie o tym pomyślałam. Media robią teraz ludziom pranie mózgu. Bo tak jak juz ktos napisal chca przejąć te wpływy dla caritasu.

Gość gość
Ohohoho, ilu zwolenników Orkiestry! Oczywiście wszyscy, którzy maja cokolwiek do tej akcji to podłe twory i można ich zapluć. Nie gorączkujcie się tak. dawajcie na Orkiestrę - ja nie daje, bo nie mam, i tak państwo mi już tyle pieniędzy zabiera, więc ŻAŁOSNE jest wytykanie takich rzeczy jak darmowe badanie słuchu u dzieci po urodzeniu bo ZA DARMO nic nie chcę, płacę składki. Ale ja wiem, ze tutaj kafeterianki wille z basenem i zarabiają kilkanaście tysięcy miesięcznie tyo super, ze takie hojne jesteście, jeszcze więcej dajcie. Jak PiS chce ODDAĆ (dosłownie) trochę pieniądze które państwo kradnie cały czas w postaci 500 dla dzieci,m że trochę wspomóc zwykłych ludzi to się burzycie, ale filozofię Owsiaka "Dajcie mi 100, ja dam na sprzęt 10 i bijcie mi brawo bo wymyśliłem taką akcję" to chwalicie, oj wy obłudnicy, biedakowi to byście ostatnią kromkę chleba wyrwali, żeby przypadkiem grosza więcej nie miała bogatym w zębach pieniądze nosicie i jeszcze szcujecie tutaj. Co za zawiść.