Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

smoczek uspokajacz avent

Polecane posty

Gość gość

wiecie czy jest smoczek do butelek avent ale bez dziurki? chcę dziecku do butelki dac taki na noc, jest jeszcze na piersi i często w nocy się budzi i domaga się piersi. żadnego smoczka nie toleruje jedynie picie pije z butelek avent i ta butelka czasem uda się go w nocy uspokoić. tylko ze nie mogę nigdzie kupić takiego smoczka bez otworu. orientujecie się czy są takie w sprzedaży? może jakiej innej firmy ale podobne do aventu?

Gość gość
no obawiam się ze nie ma takich

Gość gość
Ale żeś to wymyśliła :-) 20 lat temu były takie smoczki, teraz wydaje mi się ze nie ma

Gość Mama emka
Właśnie że są! Szukaj na allegro, jak znajdę to wrzuce

Gość Mama eMka
Avent smoczek soothie , znalazłam juz

Gość gość
A czemu nie chcesz mu dać piersi? Może jest głodny? Niemowlaki mają malutkie żołądki i nie najedzą się na zapas. W jakim jest wieku?

Gość gość
hej dzięki za pomoc, właśnie przeglądam je i raczej zamówie. mały na 15 miesięcy, i jeszcze ani jednej nocy nie przespał bez pobudki, waży 12 kg wiec na niedożywionego nie wygląda :-) a ja wróciłam do pracy i w końcu też bym chciała się wyspać wiec najwyższa pora oduczyć od piersi.

Gość gość
Soothie nie jest do butelek tylko to jest zwykły uspokajający! Nie ma nawet takiego samego kształtu jak Avent, bo to inna marka, a Avent jest tylko detalistą tych smoczków na Europę. Soothie to amerykańska firma mająca swoje butelki ze swoimi smoczkami i NIE wkłada się do nich uspokajaczy! Soothie ma dużą tarczę i na jej obrzeżu kwadratowy uchwyt dla rodzica. Nawet jakbyś chciała nożyczkami poobcinać tarczę i dociąć na wymiar do butelki Aventu, to jest ona zrobiona z grubo odlanej gumy, więc nie dokręcisz nawet gwintu butelki. Piszesz, że dziecko zasypia z butelką, a nie ze smoczkiem, więc tym bardziej Soothie ci się nie sprawdzi bo jak podasz samego, a dziecko masz niezwyczajne do smoczków wisienek to go nie utrzyma w buzi i będzie wypadał, bo nie da się go zagryźć jak ortodontyczny albo symetryczny.

Gość gość
no ale po co mam go przycinać do butelki? przecież normalnie mu dam bez butelki, sam smoczek, dlatego potrzebuje takiego bez dziurki.

Gość gość
Każdy smoczek uspokajający jest bez dziurki dziewczyno. Nie bardzo rozumiem twój tok rozumowania. Napisałaś: "chcę dziecku do butelki dac taki na noc, jest jeszcze na piersi i często w nocy się budzi i domaga się piersi. żadnego smoczka nie toleruje jedynie picie pije z butelek avent i ta butelka czasem uda się go w nocy uspokoić" Tak jak ci już napisałam Soothie to NIE jest Avent. NIE ma kształtu szerokiego smoczka od butelki Aventu, tylko klasycznego wąskiego smoczka a szeroka jest tylko sama tarcza. NIE da się go zagryźć i często wypada dzieciom z ust bo nie jest płaski. Te w butelce utrzymuje w buzi ciężar butelki, a Soothie jest lekki i niczym nie przytrzymywany w buzi. Na upartego możesz spróbować, ale nie oczekuj nie wiadomo czego. Podobne robi też The First Years (model nazywa sie Gumdrop).

Gość gość
Ja odradzam dzieciom dawanie skoczków. Ja od tego mam poważną wadę zgryzu bardzo poważna. To od smoczków. !!!!!

Gość gość
Jak by twoje dziecko akceptowało smoczki uspokajające to byś nie szukała takiego cuda na kiju jak smoczek bez dziurki do butelki. Po prostu podałabyś jakiś zwykły uspokajacz i po kłopocie. Jak ci dziecko wypluwa smoczki, to ten droższy też ci wypluje. Butelka to co innego - ma ciężar, ciepły płyn wypełniający wnętrze smoczka, jest cała ciepła, można ją objąć rękoma. Smoczek jest psuty, lekki, chłodny i kończy się na nosie. Raczej się nie nabierze.

Gość gość
Do 10:52 - nie panikuj! Niczyja wina, że nie zrezygnowałaś z niego jak dziecku wyszły zęby. Smoczek jest bardzo pomocny dla dzieci do około roku (zależy jak prędko pojawią się zęby), a potem trzeba stopniowo odzwyczajać i tyle. Zresztą najczęstsze wady są od smoczków okrągłych (wisienek), a nie od symetrycznych (kropli) i anatomicznych (ortodontycznych).