Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabiiiiii11

mieszkacie w domu czy w bloku i na ilu metrach?

Polecane posty

Gość Gabiiiiii11

mój dom ma ponad 200 m i zastanawiam się nad zamianą na mieszkanie. Nie daję rady z porządkami. Ciągle trzeba sprzątać. Jak uporam się z dołem to góra zostaje do ogarnięcia a ja już nie mam na nią sił..... Mam trójkę dzieci i zastanawiam się czy znowu w mniejszym mieszkaniu nie było by gorzej bo ciasno ale mniej do sprzątania. Jakie jest Wasze zdanie?

Gość gość
ja mieszkam w domu 150m2 i nie chcialabym przeprowadzic sie do mniejszego. dom jest jednopoziomowy sprzatam codziennie ale nie jest tragicznie 1-2 godz dom generalnie posprzatany. kwestia przyzwyczajenia i rutyny

Gość gość
Ja dom 130 M, ale mamy jedno dziecko, więc miejsca dość. Dla nas idealnie, bardzo dużo sprzątania nie ma a i przestrzeni wystarczą spokojnie.

Gość gość
Mnie to zawsze bawi jak ktoś kogo nie stać na pomoc domową i wie, że sprzątanie to czasochłonne i pracochłonne zajęcie zwłaszcza przy trójce dzieci wali sobie willę na 200m2, a potem wypruwa sobie flaki, żyły i płacze, ze nie ma siły tego ogarniać :P Ludzie czy wy w ogóle myślicie jak stawiacie te landary czy tylko patrzycie żeby sąsiadowi gul skakał?

Gość gość
Mieszkanie w bloku 45 metrów. Jak dzieci podróż na chcemy kupić albo duże mieszkanie albo mały domek.

Gość gość
I wlasnie dlatego nigdy nie wybudujemy sobie domu wiekszego niz nasze potrzeby :P . Dla naszej rodziny (2+1) dom 100m powiezchni mieszkalnej wystarczy... i wlasnie taki budujemy :) Parterowy, bedzie mial ladny salon (ponad 40m), osobna kuchnie, lazienke, WC, 2 sypialnie i male biuro sluzace za sypialnie dla gosci w razie potrzeby. Do tego oczywiscie garaz na 2 samochody, kotlownia i pom gospodarcze. Nie mam zamiaru spedzic zycia na sprzataniu domu, a na sprzataczke mnie niestety za bardzo nie stac. Moze szkoda ;) ..? W tej chwili mieszkamy w mieszkaniu 50m. Przeprowadzka za rok :)

Gość gość
Ja mam 100m2 mieszkanie z tarasem z wyjściem po schodach na ogród w przedwojennej willi. Chciałam kiedyś się budować ale trzeba by to sprzedać i dobrać kredyt więc zrezygnowałam. W sumie są trzy mieszkania w tym domu. Mamy dwoje dzieci i to jest akurat. Sprzątania za dużo nie ma ale też nie ciśniemy się.

Gość gość
gość dziś a jakiś gotowy projekt? jeżeli tak to czy możesz podrzucić link?

Gość gość
Dom 170 metrów 2 plus 1.

Gość gość
Maly domek ok 100m jestem zadowolona.Nie zamierzam sprzatac jak szalona :) tesciowie maja dom 270m i jest masakra ...

Gość gość
mam mieszkanie 59 mkw i in mniejsza powierzchnia tym większy bałagan.wystarczyło 2-3 rzeczy nie odłożyć na miejsce i była porażka dlatego kupiliśmy dom 140mkw i na naszą trójkę jest teraz idealnie :)

Gość gość
A co myślicie o czymś takim. Znajomi ppbudowali dom dosyć duży w warszawskiej dzielnicy Włochy. Jakoś go tak podzielili, a raczej architekt, że na dole wyszła mała kawalerka. Częściowo kosztem garażu i małego pokoju na dole. W sumie wyszło kawalerka 28 M a ich część 160 M. Teraz w tej kawalerce mieszka jakąś babka i płaci im 1200 pln za wynajem. To ponad 14000 rocznie a utrzymanie domu kosztuje ich ok. 8000 rocznie.

Gość gość
dom ok.80 m -2 pokoje,kuchnia, łazienka,kotłownia,korytarz,i jest super-mało do sprzątania i opalania.

Gość gość
Przepis dom po polsku: Wybuduj kloca na którego cię nie stać żeby cała okolica podziwiała. Kolumienki, wieżyczka, trzy wykusze, dach ceramiczny najgrubszy z możliwych koniecznie laminowany żeby się świecił jak psu jajca, a dom wyglądał jak oblany polewą czekoladową, płot kuty wywijany, zamawiany u kowala za kilkanaście tysięcy, przed domem kosteczka granitowa, a potem 24/h pucowanie wszystkiego, bo na sprzątaczkę nie stać i do żarcia chleb z margaryną. Obowiązkowo także 10 lat bez wyjazdu na wakacje, bo chałupie trza służyć i oddawać cześć każdą uciułaną złotówką :D A wy wszystkie w mieszkaniach i małych domkach jetescie patolkami :P

Gość gość
do gościa powyżej hahahahahaha dobre! uśmiałam się.

Gość gość
ale ja nie rozumiem jakie sprzątanie cię wykańcza? Codziennie myjesz okna, odkurzasz, szorujesz podłogi? Przecież takie większe porządki wytarczy robic raz w tygodniu. Ja też mieszkam w domu ale nie latam cały czas z mopem i ścierką.

Gość gość
mieszkanie 70 metrów, 3 pokoje. ja i narzeczony.

Gość gość
Dom 120 m 2 parter i piętro 65+55. Mieszkamy z dwulatka na dole. W zupełności starcza jak będzie drugie to zrobimy gore. Robilabym parterowy ale dzialka waska a druga. Miałabym parówkę a nie dom:) ale piętrowy tez ma swoje uroki. Mieszkalismmy w mieszkaniu 59m i ciągle byl bałagan. Teraz co niepotrzebne na strych co rzadko używane to na pietro( letnie buty zabawki córki częściowo, jakies za male ubranka i pare gratów a na dole mam prządek.

Gość gość
12:37 hahahhaha świetny komentarz, wszystko w temacie ;) ja w moim patolskim mieszkaniu w bloku odkurzam raz w tyg, myję podłogi, ścieram kurze, myję łazienkę i toaletę, zajmuje mi to jakąś godzinę :) ale ja to robię wspólnie z narzeczonym, a z tego co tutaj widzę to jest on jakimś wyjątkiem...

Gość gość
39 m2, dwa pokoje, jedno dziecko, drugie w drodze. Zmiana mieszkania najwcześniej za 1-2 lata. O domku nawet nie marzę, bo na taki w mojej okolicy mnie zwyczajnie nie stać, a ani z miasta ani gdzieś daleko od centrum nie chcę się wyprowadzać.

Gość gość
O przepraszam ja mam dach dwuspadowy dom jeszcze baranka nie ma , bramę mam zwykla przesuwna ale prosta be z wywijasow i zwykle slupki co prawda nie gowniane ale zwyczajne i na to siatka. Wszystko ocynkowane żeby nie trzeba bylo malować. Po podwórku biega pies a córka jak wyjdzie to skacze obecnie po kaluzach gdyż kostki sile nie dorobiliśmy i więcej u nas blota niz sniegu:) no ale mamy swój domek:)

Gość gość
Domek 150 m kw ale mam sprzątaczkę 3 razy w tygodniu więc nie ma problemu. Mieszkamy w 4 osoby. Dwójka dzieci i ja z mężem. Obydwoje pracujemy, dochód 14.000 zł/mies.

Gość gość
oj przecież z przymrużeniem oka to napisałam, wiadomo, że jest też zdrowa na umyśle część społeczeństwa która buduje się normalnie i cement miesza z głową, a nie głową :P sama mam dom parterowy 105m2 i choć byłoby nas stać na wybudowanie 250m2 to co z tego jak potem trzeba to utrzymywać i sprzątać.

Gość gość
mieszkanie 45m, 2pokoje, 2+1 chciałam mały dom z ogrodem, ale ponieważ bardzo dużo podróżujemy to odpada, no coś za coś. sprzątam co 2-3 dzień

Gość gość
gość dziś --> sami robilismy projekt.

Gość gość
73 m2, mieszkanie, blok, trzy pokoje. Rodzina 2+1

Gość gość
Mieszkanie 72m 4 pokoje i niestety mieszkam sam, zawsze marzyłem żeby założyć rodzinę ale natrafiam na kobiety które nie mają nic ciekawego w głowie do zaoferowania. Jeszcze parę lat i zamieniam na coś mniejszego bo tak duże mieszkanie nie jest mi do niczego potrzebne.

Gość gość
Mam jedno mieszkanie 50m2 i dom 200m2, niedługo przeprowadzam się do domu.

Gość gość
12:44 ja mam 200 m2, z tym, ze podzielony jest na dwa mieszkania z osobnymi wejściami. Kiedyś syn tam zamieszka jeśli będzie chciał. Jeśli nie, to sprzedamy lub wynajmiemy. Część, w której mieszkamy ma 120 m2 i bez problemu to ogarniamy z mężem. Gość 12:44 raz w tygodniu odkurzasz? Powiedz, że to żart:O

Gość gość
zalezy co kto lubi. najlepiej zrobisz jak pijdziesz do jakiegos biura nieruchomosci i zobaczysz co maja i w jakich cenach i ocenisz na co cie stac. ja korzystalam z nowodworski estates, maja tez tam przy okazji doradce kredytowego