Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pogorszenie wyników na tarczyce mimo 8 leków w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witaj obecnie jestem w 3 mięs ciąży Już przed ciążą miałam wyniki ponad normę ale lekko Mam niedoczynność Od 5 tyg c dostałam leki i biore całą tabletke 100mg Wczoraj odebralam wyniki i są 8 jeszcze gorsze niż 7 były 7 mimo regularnie zazywanych leków Martwię się czy może to mieć wpływ na rozwój dziecka te 7 trzy miesiące są bardzo ważne Czy ktoś miał podobnnie

Gość gość
Sorry za te 7 i 8 w tekscie5 coś mi wyskakuje samo

Gość gość
Przed ciążą brałam 100 mg eltroxinu dziennie przez kilka lat, w ciąży stopniowo, z uwagi na pogarszające się wyniki, doszłam do 300 mg. Musisz być pod stałą opieką lekarza bo małe ciągnie ten hormon a jego brak może być groźny, też dla dziecka.

Gość gość
Ja teraz jestem w 35 tygodniu. Przed ciaza bralam 100, teraz biore 125. Tsh jest 2,500. W ciazy sie zmienia. No trzeba pilnowac, bo jest niebezpieczne szczegolnie w pierwszych mies ciazy :p

Gość gość
Może dawka jest zbyt mała?Mnie w ciąży też wyszła niedoczynność i w jej trakcie koło razy miałam zmieniane dawkowanie. Brałam letrox. Na początku brałam chyba 125mg a gdy zaczęła stopniowo spadać dawka też się zmiejszala. Idź do endokrynologia i poproś o konsultacje.

Gość gość
Gosc z godziny 19.55 Ja pisalam o niedoczynnosci. Mam 2.500 po euthyroxie 125. Letrox jest na nadczynnosc.

Gość gość
Musisz iść do endokrynologa i być pod jego stałą opieką. ja również mam niedoczynność, i w czasie ciąży chodziłam do niego co miesiąc z wynikami tsh, ft3 i ft4 - a on na ich podstawie dostosowywał dawkowanie (w sumie ciągle zwiększał). Dopiero po porodzie zmniejszył mi dawkę. W ciąży po prostu te TSH idzie w górę niestety, a nie możesz tego zaniedbać.