Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wypadajace włosy POMOCY!!!!

Polecane posty

Gość gość

Hej Po porodzie mam okropne Wlosy suche zniszczone dodam że farbuje na blond od kilku lat. .. teraz wypadają strasznie są wszędzie .Proszę poradzcie jakiś dobry szampon i odżywkę maskę.

Gość gość
Nie przejmuj sie tym wypadaniem. Beda Ci tu rozne farmazony pisac, a prawda jest taka: codziennie wypada nam iles tam wlosow. w ciazy nie wypadaja (pewnie zauwazylas, ze mialas bujniejsza czupryne, no chyba, ze zawsze mialas bardzo geste wlosy, to trudniej zauwazyc). Jakis czas po ciazy wszystko wraca niestety do normy. Wlosy znow zaczynaja wypadac, malo tego-organizm musi nadrobic czas ciazy, wiec wypadaja tez te, ktore nie wypadly w ciazy. Po kilku miesiacach to sie uspokoi. I zadna odzywka nie pomoze. Moze bedziesz miala ladniejsze wlosy itp, ale dalej beda wypadac, bo musza. Normalnie sie tego tak nie zauwaza, ale teraz musi ich wypasc dwa razy wiecej, wiec juz to widzimy.

Gość gość
ja urodziłam 16 miesięcy temu, 3 miesiące po porodzie włosy zaczęły wypadac, ale tak na prawdę bardzo przy każdym czesaniu szczotka była cała z włosów, do tego ciągle chodziłam w kucyku żeby włosów nie znajdować w jedzeniu czy na dziecku, ale ale... na święta od bratowej-farmaceutki dostałam zestaw kosmetyków do włosów przeciw wypadniu - radical med czy jakoś tak. pewnie kupiła je w aptece - z racji wykonywanego zawodu ;-) raptem trzy tygodnie i jest znaczna poprawa, ja polecam bo mi pomaga i teraz nie wiem czy Pani nade mną ma rację czy to raczej kwestia zmiany szamponu, może zwykły zbieg okoliczności :-)

Gość gość
To jest całkowicie normalne, wypadanie po ciąży to sprawa hormonów, i tak być musi, żebyś nie wiem co robiła to żadnymi kosmetykami czy tabletkami tego nie zmienisz. Trzeba przeczekać.

Gość gość
Ja akurat jestem farmaceutką i pracuję w aptece otwartej. Powiem to co Pani na górze, bo ma rację. Nie przejmuj się, po ciąży wypadają właśnie te "zaległe" włosy, które w ciąży trwały na stanowisku. Ja jestem 4 mce po porodzie. Po każdym prysznicu muszę wyciągać włosy z odpływu, bo zatykają, serio. Oczywiście włosy znajduję wszędzie. I co z tego. To sprawa hormonów. Jeśli bierzesz jakieś witaminy dla mamy karmiącej, nie kupuj dodatkowo żadnych suplementów na włosy. Jeśli nie bierzesz witamin, to też nie kupuj, ale zwracaj uwagę na to, co jesz, abyś dostarczała organizmowi wszystkie niezbędne składniki. Jeśli lepiej się z tym poczujesz, możesz sobie kupić jakąś odżywkę. Ale pamiętaj, że odżywkę stosuje się na martwą część włosa a nie na cebulkę, więc bardziej zapobiega ona łamaniu i przesuszaniu łodygi włosa a nie samemu wypadaniu. Możesz myć włosy szamponem Dermena. Pacjentki go nawet chwalą. Ewentualnie z droższych Klorane z chininą albo czerwony Vichy. Wcierki Seboradin też są ok. Ale to raczej po to, żebyś sobie poprawiła samopoczucie, bo te włosy i tak muszą wypaść i żadne cuda na kiju nie zatrzymają tego procesu.

Gość gość
Mam to samo...chociaż ostatnio jest lepiej ..i włosy wypadają mniej niż po porodzie.Zaczęłam używać szamponu bez SLS i silikonów,parabaenów w Rossmanie poszukaj cena ok.11zł +odżywka tej samej firmy do tego odżywka do rozczesywania w sprayu i mycie włosów chłodną wodą.Jedz dużo rzodkiewki i pij napar ze skrzypu.

Gość gość
Nie pmoga żadne szampony złote odżywki witaminy. Po ciąży wypadają włosy. Trwa to około 2,3 miesięcy potem wyrastają Nowe.

Gość gość
2-3miesiące?? U mnie córeczka ma już 2 lata pomogły mi szampony bez sls i chemii ,ale tylko troche. :(

Gość gość
Polecam picie drożdzy. nawet jeżeli nie pomogą na włosy, to zamieraja mnóstwo mikroelementów i zmniejszaja apetyt na słodycze. ja widzę dużą różnicę, włosy przestały wypadać (choc u mnie to nie było po ciąży) i wyrosło mnóstwo małych, delikatnych włosków.

Gość gość
Drożdże na tak!!! Super na cerę z problemami. Oczywiście drożdże stabletkowane, żeby wiedzieć, ile się ich zjadło.

Hej, odżywki wydają siębyć tym czego potrzebujesz. Myślę że warto zapytać fryzjerki przy następnej wizycie bo na pewno każda z nich ma jakieś tam swoje sposoby na wypadające włosy, a jak już podpowie Ci jaki szampon oraz preparat do wzmacniania włosów byłby najlepszy, to potem możesz odwiedzić ten sklep internetowy: http://lapuella.pl i stamtąd zamówić wszystkie kosmetyki. Sama zamiawiam stamtąd wszystko dla siebie i swojej mamy, bo cenowo są bezkonkurencyjni> wypadanie włosów może także powodować stres, więc może warto odwiedzić też lekarza?

Gość gość
witam was, pisałam tu kilka dni temu, polecalam szampon z apteki dzięki któremu włosy się poprawiły, no i muszę się przyznać że chyba to nie jest zasługa tego szamponu, tylko kolejnej ciąży :-)

Gość gość
Osobiście działam od środka tzn. stosuje suplement który zamówiłam na stronie mocne-wlosy.pl od rozpoczęcia kuracji mija ok miesiąc i wiać różnice. Włosy już tak nie lecą a i ich wygląd znacznie się poprawił

Gość cadek
ja tak samo przyjmuję teraz suplementy ale wcześniej byłam na specjalnych badaniach gdzie zajęli się badaniem włosa, zbadali mi też skórę głowy pod kątem różnych chorób itd. polecam każdemu takie właśnie badania http://trychocentrum.pl/ chociaż raz bo one dają mnóstwo wyników nie tylko jeśli chodzi o kondycję włosów ale całego organizmu.

Gość gość
Ja działam od środka gdyż odżywki na włosy nie dawały żadnego efektu. Zakupiłam suplement z mocne-wlosy.pl który dał mi świetne efekty. Obecnie mam piękne a zarazem zdrowe włosy

Gość gość
a ja bym jednak wolała żeby włosy mi nie wypadały, nawet jeśli jestem po porodzie i moje hormony szaleją.

Gość WeronikaKarpik
jEŚLI CHCESZ ZADBAĆ O SWOJE WŁOSY TO TRZEBA STOSOWAĆ ODPOWIEDNIE KOSMETYKI, KTÓRE SPOWODUJĄ ODBUDOWĘ wzmocnią twoje włosu od cebulki aż po same końce. https://musecosmetics.eu/ sama stosuję ten produkt i nigdy nie mam problemów z włosami

Gość gość
Jestem doświadczoną fryzjerką z długoletnim stażem prowadzę własną firmę wiec proszę przeczytajcie i posłuchajcie jeżeli chcecie się pozbyć problemu. Większość komentarzy to totalna bzdura.Mogę się zgodzić tylko z dwoma komentarzami pani na początku i pani pracującej w aptece. Pamiętajmy że dziennie człowiek traci do 100 wł ale nie w okresie ciąży.Później te straty odrabia po ciąży (nie będę opisywać bo pani z apteki zrobiła to rewelacyjnie). Taki okres może trwać nawet do 2 lat zależy od organizmu Jak pomóc? Po pierwsze Najważniejsze ważne jest czy karmisz piersią? Przecież nie możesz brać suplementów diety bez konsultacji z lekarzem, większość składników przenika do pokarmu a tak możemy zaszkodzić dziecku.Dlatego zanim coś weźmiesz to musisz się poradzić właśnie lekarza lub farmaceuty. Po drugie czy wypadają mam włosy po ciąży czy ogólnie to pamiętajmy o zasadzie ,, jesteś tym czym jesz" czyli dostarczamy dużo witamin organizmowi. Po trzecie Musicie Zapamiętać że odżywka jest po to żeby poprawić kondycję włosów już wyrośniętych.Dlatego też nakładamy je niej więcej 10 cm od skóry głowy. Po czwarte żeby zatrzymać wypadanie włosów musimy pomoc cebulce (to tak jak kwiatek nawet gdy pozbawimy go wszystkich liści odnośnie do warunkiem że ma zdrowy korzeń) Pomoże mam masaż głowy(przy myciu)ampułki, dobre szampony.. Ja mimo tylu lat pracy w zawodzie mogę polecić z czystym sumieniem Tylko jeden produkt Szampon Rewitax dostępny w aptece bez recepty jego cena jest po prostu śmieszna około 20 zł. Ale widziałam wielokrotnie jakie działa cuda!!! 100% Zadowolenia wśród klientek którym go poleciłam. Tylko z niewiadomych przyczyn Panie go chwalą Panowie nie.Może brak u nich konsekwencji? Sposób użycia myjemy jak zwykłym szamponem (dwa razy, dobrze jest masować głowę) później zostawiamy pianę na włosach około 5-10 minut.W tym czasie poczujemy lekkie mrowienie na głowie(pobudzenie cebulek) spłukujemy można nałożyć odżywkę zależne od potrzeb.Z użyć jeden cały szampon zrobić sobie przerwę a później w razie konieczności stosować go na przemian z innym szamponem. Efekty widoczne po miesiącu stosowania! Tylko panie karmiące piersią proszę o konsultacje z lekarzem lub farmaceutą. Polecam z całego serca

Nie zapominajcie tylko o tym, że suplementacja diety czy wzbogacenie diety o naturalne środki zawierające składniki ważne dla włosów sprawdza się głównie w przypadku, gdy wypadanie jest związane z niedoborem składników odżywczych. Dlatego warto w tej sprawie skonsultować się z lekarzem, aby wykluczyć ewentualne schorzenia, które mogły się do tego przyczynić

Gość gość
Ja miałam problem z wypadającymi włosami u mojej córki po sepsie - dosłownie z moją mamą wciąż zamiatałyśmy podłoge i szufelka była wciąż pełna włosów , myślałam że zostanie łysa i już wszystko straci więc zaczelismy walke o wlosy, wiec 1) dermatolog: przepisze kuracje ale trzeba stosowac caly czas co najmniej 3 miesiace 2) witaminy ! Kompleks dobrych witamin plus żelazo ! 3 ) Dieta: galaretki wieprzowe tak jak kiedyś babcia gotowała i do tego dieta zielona czyli wszystko co zielone jeść . Dzisiaj juz 15 letnia córka ma włosy do pasa , piekne długie błyszczace i bardzo grube :) a myslalam wczesniej że już nie uratujemy jej wlosow i zostanie łysa po tej sepsie i końskich dawkach leków .. Pozdrawiam

Gość gość
A spróbuj plastrami z http://dermastic.eu/ mi osobiscie bardzo pomogły. Dodatkowo stosowałam razem z szamponem i z serum. Oczywiscie zmień dietę na taką z większą ilością witamin.