Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja sąsiadka i jej córka

Polecane posty

Gość gość

Mam sąsiadkę. Kobieta po 60-tce. Mieszka sama z córką, która ma już 26 lat, pracuje i dobrze zarabia - wiem to od mojej matki, która często z tamtą sąsiadką rozmawia. Żyje im się dobrze i w ogóle cacy. Nie rozumiem tylko jak to możliwe, że dziewczyna, która dobrze zarabia chce mieszkać w tym wieku z matką?! Wiem, że stać by ją było na własne mieszkanie, ale woli siedzieć z matką i jej pomagać... Chore... Co o tym myślicie?

Gość gość
Serio nie masz własnego życia, że musisz się zajmować życiem sąsiadów? Takie rzeczy tylko w PL. A czemu ty mieszkasz z matka, co?

Gość gość
nie mieszkam, tylko czasami ją odwiedzam :)

Gość Mario Candarelli
proste, pępowina jeszcze nie została odcięta , zapytaj kobietę , jaka jest różnica pomiędzy mąką ziemniaczaną a skrobią ziemniaczaną lub kaszą to powie, że nie zna się na tym, ponieważ wracając z pracy ma wszystko przygotowane przez matkę, wyprane i wyprasowane , jednym słowem taka kobieta to 'kaleka' a jest bardzo prawdopodobne, że bez zgody swojej matki to żadnemu facetowi swojej peazdy nie pokaże !

Gość gość
ales ty j******a, mieszka z matką bo jest panną, bo nie chce zostawić matki samej, bo np. utrzymuje matkę albo po prostu się przyjaźnią i tak jest dla nich ok. Nie masz swojego zycia czy co? a ty czemu z matką obgadujesz sąsiadki?

Gość gość
nie, wie, jaka jest różnica, bo większość rzeczy akurat robi w domu. Ale można równie dobrze mieszkac gdzie indziej i po prostu podjeżdżać do matki i jej pomagać.

Gość Mario Candarelli
autorka tematu ma rację , kobieta w wieku 26 lat już powinna mieć i posiadać swoją rodzinę i być mężatką , na co lub na kogo czeka , a może już sobie ułożyła życie z kotem , który się przytula , po jej powrocie z pracy ? dla mnie taka kobieta jest 'kaleką' i może wyglądać nawet jak Miss Grójca z roku 2011 ale jeżeli po powrocie z pracy kobieta oczekuje na obiadek podstawiony pod 'twarz' przez matkę i oczekuje na wyprasowane kalesony to mnie śmiech ogarnia , taka kobieta to jest 'kalectwo' , zawsze będzie liczyć , że KTOŚ ZROBI za nią wszystko , wypierze i wyprasuje a Jaśnie Pani SIĘ pokarze w pracy wyprasowana , do duupy z taką Miss Grójca !

Gość gość
ale skąd ty wiesz, że matka za nią wszystko robi?

Gość gość dwa
Gdyby matka i córka mieszkały osobno to byłyby obie samotne... Chyba lepiej, że razem mieszkają. Poza tym jest to bardziej bezpieczne... Gdy córka jest w pracy, matka pilnuje domu.

Gość gość
ja bym mieszkała z matką, gdybym nie miała faceta. jaki sens jest mieszkać samej? a tak to jest do kogo się odezwać i w ogóle...