Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy opłaca mi się zmieniać mieszkanie na 3 miesiące?

Polecane posty

Gość gość

Bo sytuacja wyglada tak, ze mieszkam od października na stancji. Niestety ma wiele wad bo : jest dorożej niż myslałam jesli chodzi o rachunki, jak na tą cenę to warunki są kiepkie, tzn ujdą, ale jakby było taniej, wspollokatorki nie sprzataja za bardzo itd... Myslałam żeby go wypowiedzieć, tylko, ze ja kończę studia w czerwcu i wtedy też wygasa umowa. A mam 2 miesiace wypowiedzenia. Wiec jakbym wypowiedziała umowe teraz to bym sie mogla wypowadzic dopiero pod koniec marca pewnie. Opłaca sie w ogóle? Czy lepiej juz tu sie przemęczyc? Mam takie watpliwości bo nie było mi łatwo w tym roku znaleźć mieszkanie, w kazdym cos było nie tak, poza tym nie każdy zgodzi sie na miesieczny okres wypowiedzenia i poprostu boje sie ,ze nic na te 3 miesiace sensownego nie znajde...

Gość gość
Przeczytaj dokładnie umowę, możliwe że stracisz kaucję. Pogadaj z właścicielami, moim zdaniem się opłaca

Gość gość
Hmm, może i tak.. Najgorzej ,że mieszkanie tutaj wychodzi mnie bardzo drogo, mieszkałam w o wiele lepszych warunkach i taniej, tzn może nie sa to warunki tragiczne, ale powiedzmy jak za taka cene powinny byc lepsze. Kaucji nie powinnam stracic bo niczego nie zniszczyłam, tak jak pisałam mam 2 miesiace wypowiedzenia wiec moge dopiero sie wyprowadzic koncem marca... Sama nie wiem, troche sie boję, ze niczego nie znajde na tak krotki czas